Hae
My Project Is Me

Skotlantilainen Joulu ja Edinburghin joulumarkkinat

On tullut aika rauhoittua joulun viettoon. Tämä tulee olemaan ensimmäinen vuosi kun vietämme joulua omassa kodissa, emmekä mene valmiiden patojen ääreen. Tapana on tosiaan ollut että olemme joko olleet pääsääntöisesti mieheni tai omien vanhempieni luona aattona ja muina pyhinä vierailleet sitten vaihtelevasti eri sukulaisissa.

kalenterin 25.luukku

Eräänä vuotena toteutin yhden haaveistani ja lensimme viettämään joulua mummoni luo Skotlantiin. Muistelen tuota vuotta edelleen lämmöllä sekä rakkaudella ja samoin tekee mummoni. Suomesta poiketen joulua juhlitaan vasta 25. päivä ja muistankin kuinka lapsena oli aina erityisen hienoa saada suklaakalenterilähetys skotlanninmummolta kun kalenterissa oli aina yksi suklaa enemmän kuin kotimaissa versiossa. Nykyään näitä 25 luukun kalentereita on myynnissä täälläkin mutta silloin reilut pari vuosikymmentä sitten oli toisin.

 

Edinburghin joulumarkkinat

Kuvat, mitä tässä postauksessa on, ovat senvuotisilta Edinburghin joulumarkkinoilta. Koristeluissa, aktiviteeteissa tai kojuissa ei oltu säästelty vaan ihmeteltävää riitti koko päiväksi laajalla alueella.  Lapset oli huomioitu erityisen hyvin ja alueelta löytyi niin erilaisia tivoli- ja huvipouistolaitteita kuin esimerkiksi minusta ihan mielettömän ihana joulukuusilabyrintti. Labyrintissa piti ratkaista eräs arvoitus, eli etsiä rasteja, ja jokainen läpi suorittanut lapsi sai pienen palkinnon.  Labyrintti oli sopivan haasteellinen mutta ei kuitenkaan liian vaikea lapsia ajatellen. Lasten lisäksi sokkelossa seikkailivat myös monet aikuiset ilman lapsia.

ja kuten kunnon markkinoille kuuluu, tarjolla oli myös lukuisia myyntikojuja. Myyntikojujen sisältö oli melko samankaltaista kuin suomessakin eli herkkuja, käsitöitä ja joulujuttuja mutta tietysti pienellä twistillä. Suomesta poiketen myös tekolunta oli myynnissä sillä kuten kuvista huomaa, ei lumesta ollut tietoakaan mutta vesisateesta kyllä. Onneksi vesi satoi kuuroina ja päivän aikana ehti paistaa aurinkokin.

kotoisa joulu

Joulunjuhlinta tuntui tutulta kun tv:stä pärähti esiin Lumiukko sekä koko päivän edeltä muita lastenohjelmia. Pöytää koristi paahdettu broileri, kasvikset sekä Suomesta mukanamme tuodut perinteiset laatikot. Läheiset, ruoka ja tunnelma tekevät joulusta erityisen juhlan ja odotan jo innolla maanantaita kun saan ensimmäistä kertaa laittaa itse pöydän koreaksi perheelleni sekä kutsutuille.

Lisää tästä reissusta ja skotlantilaisesta Uuden Vuoden juhlinnasta voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.