Hae
My Project Is Me

Supersunnuntai ja uutta kokeilua rahkaleivistä

Moi,

Aloitetaan ihan ensimmäisenä tosiaan kehuskelemalla minun sunnuntaitani, joka oli siis kaikinpuolin aivan huippu! Ulkona vietettyjä tunteja nimittäin  kertyi jotakuinkin viisi, ehkä jopa vähän yli. Tämä on minulle oikeasti paljon ellei kyse ole jostain erityisestä ulkoaktiviteetista. Aamusta lähdimme pojan kanssa lenkittämään äitini koiraa ja tähän reissuun mahtui paitsi tehokasta kävelyä niin myös sitä vähemmän tehokasta kävelyä. Lisäksi tietty koiralenkin jälkeen oli paluu kotiin ja ulkonaoloaikaa oli tässävaiheessa kertynyt jo 3,5h! Kotona ehdittiin levähtää jokunen hetki (okei, muutama tunti) sekä syödä kunnes taas lähdettiin liikenteeseen. Kotimatkalle sää vaihtuikin lumisateeseen mutta sellaistahan nyt sattuu.

Sain  myös mahdutettua viikon kokkaussessioni sunnuntaille ja pakattua sievästi rasioihin odottamaan syömäaikoja. Osa menee pakkaseen ja osa käyttöön. Lisäksi tein kokeiluversion aiemmin mainituista rahkaleipäsistä. Tällä kertaa jauhojen suhde oli seuraavanlainen: desi soijajauhoja, desi täysjyvävehnäjauhoja ja desi kaurahiutaleita.. Sekaan vielä hieman psylliumia tuomaan lisäkuitua sekä siemeniä. Desi juustoa ja 1kpl kananmunia – hyvää tuli vaikka olivatkin sen kuuluisan yhden ylimääräisen minuutin uunissa.

Jäin kyllä miettimään että pitäisikö se juusto unohtaa kokonaan koska desi ei enää tuonut mukaan makua..  Tämä taikina saattaisi myös toimia suolaisen muffinin tapaisena jos lisäisi sekaan kasviksia.. Kokeiluja siis varmasti vielä luvassa. Ehkäpä ensikerralla myös oikein mittaan aineet ja teen jonkinasteisen laskennan ravintosisällöstä – jos vain suinkin jaksan ja muistan.

Jos palataan takaisin liikuntojen pariin niin viime viikkokin oli määriltään huikea. Kait se on tämä kevät, aurinko ja valo joka minutkin on herättänyt talvihorroksesta. Tosin alkaneella viikolla varmaan iltakävelyt hieman rajoittuvat kun on muutamia muita menoja eikä viikonlopullekaan varmaan ole luvassa eilisenkaltaista ”ylilyöntiä”. Yhteensä kuitenkin 10 kirjattua tuntia ja osa jäi edelleen uupumaan. Löysin Heiaheiasta tavallisen kävelyn lisäksi myös kärrykävelyn (Kiitos Tzikun), joka todellisuudessa on se minun harrastamani kävelylaji. Jatkossa siis, kärrykävelyä olkaa hyvät.

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Mä tein pikkuannoksen (kaksi pikkuleipästä) rahkaleipää sun innoittamana pääsiäisenä. Laitoin muistaakseni 75g rahkaa, vajaan desin soijajauhoa, leivinjauhetta, suolaa ja puoli desiä vehnänleseitä. Psyllium unohtui, mutta leseet toivat kyllä kuitua! Tuli ihania ja superisti protskua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *