Hae
My Project Is Me

Viisi syytä nauttia sateisesta kesäpäivästä

Rakastan auringonpaistetta, kesää ja sen lämpöä. Tänään kuitenkin ulkona sataa vettä mutta en aio antautua sadesään surkutteluun vaan listaan sen sijaan viisi syytä olla iloinen sateisesta kesäpäivästä.

Kesäsateen tuoksu. Kesäsateen tuoksussa on jotain taikaa. En vieläkään ole ihan varma onko kyseessä märkä asfaltti vai märkä nurmi mutta se raikkaus on huumaava.  Sadesäällä luonto on myös tavanomaista vehreämmän värinen.

Saa asioita aikaan. Auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta, on lähes kansallisvelvoite olla ukona nauttimassa hyvästä säästä. Ja kun on ulkona aamusta iltaan, ei esimerkiksi kotityöt etene laisinkaan. Sadesäällä voi sitten surutta käydä kertyneen pyykkivuoren kimppuun.

Voi olla sisällä. Oli ajatuksissa sitten shoppaileminen, museot tai vaikkapa sisäliikunta niin sadesäällä sen kaiken voi tehdä hyvällä omatunnolla. Luonnollisesti myös aurinkoisella säällä voi siirtyä vilvoittelemaan sisälle keskusilmastoinnin alle mutta aivan kuten yllä, on vähän sääli hukata hyvä aurinkoinen päivä sisällä olemiseen.

Voi pukeutua miten haluaa. Vaikka sataa, on ilma usein lämmin mutta koska aurinko ei varsinaisesti paahda, voi halutessaan pukeutua pitkiin hihoihin tai housuihin. Kukaan ei tietenkään estä pukeutumasta näin kirkkaalla auringonpaisteellakaan mutta silloin sitä herkästi valitsee päälleen jotain vähän viileämpää.

Voi leikkiä kuraleikkejä. Ja viimeisimpä muttei vähäisimpänä – aina voi nauttia myös sateesta sellaisenaan ja painella ulos. Tämä on ehkä yksi niitä omiaisuuksia jotka aikuistuessa tuntuu kadottavan. Omaa suurta hupiani oli nuorempana mennä sadesäällä pitkien heinikkojen luokse rymyämään ja tuntea kuinka pitkä märkä villiheinä kietoutui pienen jalkani ympäri. Ja tämän jälkeen lämmin suihku <3 Lämpimässä suihkussa tykkään käydä edelleen mutta heinikkohurjastelusta on jo kulunut tovi.

Toivottavasti nämä ajatukset auttaa sinuakin jaksamaan seuraavaan aurinkoäivään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.