Sokeriton Marenkiherkku
Marenki, marjat ja kermavaahto <3 Siinä on makukombinaatio, jota parempaa saa metsästää. Marenkihan valmistetaan kananmunanvalkuaisista ja sokerista ja olen jo pidemmän aikaa miettinyt että ilman sokeria kyseessä olisi lähes täydellinen, proteiinirikas herkku. Olen muutamaan otteeseen kokeillut valmistaa sokeritonta marenkia, erilaisin makeutusainein mutta mikään ei ole oikein onnistunut ja aina on ollut häiritseviä sivumakuja tai muutoin vain koostumus ei ole ollut oikea. Vaan nyt, erytritolilla, onnistuin senverta hyvin että kehtaan siitä tännekin kirjoittaa.
Sokerittoman marengin perusohje
2 kananmunanvalkuaista (minulla Laitilan Proegg valmiste)
1 dl erytritolia
0,5 tl etikkaa
vatkaa valkuaisia kunnes ne muuttuvat kovaksi vaahdoksi (niin kovaksi että voit kaataa kulhon ylösalaisin ilman että vaahto tippuu pois). Lisää erytritoli ja etikka sekä jatka vatkaamista kunnes vaahtoseos muuttuu kiiltäväpintaiseksi.
Kaavi marenki pellille joko yhdeksi isoksi levyksi( pesäksi) tai pursota siitä pienempiä ruusukkeita. Paista 100c uunissa noin tunnin ajan.
Omani tosiaan oli iso levy, joka ei ihan irronnut alustasta siten kuin olisin toivonut. Osa kohdista oli liian ohuita ja se mureni mutta eipä haittaa, ladoin palasia annoskulhoihin ja vatkasin päälle soijakermaa sekä lisäsin ne marjat. NAM!
Ja kyllä, kaikista herkimmille maistelijoille tiedoksi että kyllä sen erytritolin maun huomasi paljaasta marengista mutta minusta sen maku on neutraalin hyvä, eikä se siten haitannut.
”Lisää sokeri ja etikka” sokeriton marenki ohje. .
heh 😀 Kaskun kukaan muu ei ole asiaan kommentoinit – kiitos sinun, tämä on nyt korjattu.
Leivinpaperi kannattaa sutia öljyllä hyvin kevyesti, niin marenki irtoaa 🙂
Kiitos vinkistä! Tätä täytyykin kokeilla 🙂