Hae
My Project Is Me

Sokeriton Marenkiherkku

Marenki, marjat ja kermavaahto <3 Siinä on makukombinaatio, jota parempaa saa metsästää. Marenkihan valmistetaan kananmunanvalkuaisista ja sokerista ja olen jo pidemmän aikaa miettinyt että ilman sokeria kyseessä olisi lähes täydellinen, proteiinirikas herkku. Olen muutamaan otteeseen kokeillut valmistaa sokeritonta marenkia, erilaisin makeutusainein mutta mikään ei ole oikein onnistunut ja aina on ollut häiritseviä sivumakuja tai muutoin vain koostumus ei ole ollut oikea. Vaan nyt, erytritolilla, onnistuin senverta hyvin että kehtaan siitä tännekin kirjoittaa.

P1010321

P1010325

Sokerittoman marengin perusohje

2 kananmunanvalkuaista (minulla Laitilan Proegg valmiste)
1 dl erytritolia
0,5 tl etikkaa

vatkaa valkuaisia kunnes ne muuttuvat kovaksi vaahdoksi (niin kovaksi että voit kaataa kulhon ylösalaisin ilman että vaahto tippuu pois). Lisää erytritoli ja etikka sekä jatka vatkaamista kunnes vaahtoseos muuttuu kiiltäväpintaiseksi.

Kaavi marenki pellille joko yhdeksi isoksi levyksi( pesäksi) tai pursota siitä pienempiä ruusukkeita. Paista 100c uunissa noin tunnin ajan.

IMG_4606

IMG_4607

IMG_4608

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/15/2015/05/P1010328

Omani tosiaan oli iso levy, joka ei ihan irronnut alustasta siten kuin olisin toivonut. Osa kohdista oli liian ohuita ja se mureni mutta eipä haittaa, ladoin palasia annoskulhoihin ja vatkasin päälle soijakermaa sekä lisäsin ne marjat. NAM!

Ja kyllä, kaikista herkimmille maistelijoille tiedoksi että kyllä sen erytritolin maun huomasi paljaasta marengista mutta minusta sen maku on neutraalin hyvä, eikä se siten haitannut.

4 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    ”Lisää sokeri ja etikka” sokeriton marenki ohje. .

  2. Marjukka kirjoitti:

    Leivinpaperi kannattaa sutia öljyllä hyvin kevyesti, niin marenki irtoaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.