Hae
My Project Is Me

Paino ei aina tunnu putoavan reilusti

Paino ei todellakaan aina tunnu putoavan reilusti. Edellisellä viikolla, en ehkä olisi ansainnut painonpudotusta kun ruokavalioni koostui viitenä päivänä seitsemästä jonkinlaisesta herkuttelusta. Nyt kun toimin toisin, ja oikein odotin vaa’alle astumista, olikin painoni noussut. Olen kirjoittanut aiemmin postauksen painonnoususta laihduttamisen (tai elämäntapamuutoksen) aikana. Tuolloin kirjoitin että oikeastaan tiedän, miksi painoni nousi laskemisen sijaan. Tällä kertaa sellaista tietoa ei ole. paino ei aina putoa reilusti

Paino ei aina putoa reilusti

Jos paino putoaisi reilusti, olisimme varmasti kaikki tiimalasivartaloisia eikä kenelläkään olisi painonhallinnan kanssa haasteita. Painonhallinta on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkää energiansaantia ja -kulutusta. Painonhallinta on kokonaisvaltaista hyvinvointia huomioiden energiantarpeen, elimistön terveyden, henkisen hyvinvoinnin, riittävän levon ja energiansaannin sekä liikunnan. Kansankielellä voidaan puhua yksilön eroista, missä jokaisen laihduttajan elämäntilanne vaikuttaa kokonaisuuteen. Lisäksi myös oma painonhallintahistoria varmasti näkyy yhtälössä tuoden omat lisähaasteensa ja käsittääkseni tutkimuksetkin puoltavat käsitystä siitä että jojolaihduttajilla painonpudotus vaikeutuu jokaisella kerralla.

 

Painonhallinta on vaikeaa, ei mahdotonta

Vaikka painonhallinta voi muuttua vaikeammaksi, ei se tarkoita samaa kuin että se muuttuisi mahdottomaksi. Nämä ovat kuitenkin ehkä niitä hetkiä kun sitä kuuluisaa suomalaista sisua tarvitaan tavanomaista enemmän.Täytyy olla halua jatkaa; Halua oppia tekemään niitä valintoja, mitä tekee tulevaisuudessakin; Halua tehdä itselleen hyvää. Lisäksi täytyy olla uskoa; Uskoa siihen että paremmat valinnat tuovat jossain vaiheessa toivottua tulosta; Uskoa siihen että prosessi toimii; Sekä ennenkaikkea uskoa itseensä.

 

Vastoinkäymisistä voimaa

Olin pettynyt, myönnän. Olen edelleenkin pettynyt mutta en ole luovuttanut. Ei se painokaan aina nouse, vaikka niin olisi voinut kuvitella enkä usko että se aina myöskään laskee silloin kun niin voisi kuvitella. Tai oikeastaan tiedän että se ei aina mene näin. Tällä viikolla paino oli +200g eli päivän luku on 73,3kg (lähtöpaino 7.9 oli 73,4kg). Tästä mennään edelleen eteenpäin, suupielet ylhäällä ja tehdään Elastisen sanoin vastoinkäymisistä voimaa.

3 kommenttia

 1. Henna K kirjoitti:

  Moi!
  Oletko jo kokeillut pätkäpaastoa? Esim 16h paasto ja 8h syömisikkuna on todella simppeli ja helppo tapa pitää napostelu kurissa terveysvaikutuksista puhumattakaan.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Olen kuullut tästä paljon hyvää, myös eräältä arvosta altani PT:ltä, joka huomasi ateriarytmityksen parantavan omaa suorituskykyään. En kuitenkaan itse ole kokeillut, ainakaan vielä.

 2. Henna K kirjoitti:

  No pistäppä kokeiluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.