Hae
My Project Is Me

Kuntosalilla ulkona

Jo muutaman vuoden ajan, ovat erilaiset ulkokuntosalit tuntuneet yleistyvän ja monipuolistuvan sitten 80- ja 90-luvulla suosiossa olleiden tukkipuistojen. Älkääkä käsittäkö väärin, tällaiset vanhan kansan tukkipuistot ovat huippupaikkoja nekin mutta niitä vain tuntuu olevan nykyään aika harvassa. Viimeisimmässä ulkosalitrendissä on ilmaiskäyttöön tarkoitetuissa treenipaikoissa parhaimmillaan useampiakin laitteita, joiden vastusta voi säätää omalle kuntotasolle sopivaksi.

treenikontti_5

treenikontti_1

Espoon Leppävaarassa on kuitenkin toistaiseksi monipuolisin ulkosali, johon olen törmännyt. Tämä treenikontti ja sen ympärillä olevat laitteet sijaitsevat urheilupuiston lomassa, aivan mahtavien lenkkimaastojen lähellä. Vaikka laiterepertuaari on muutoin samankaltainen kuin muissakin ulkosaleissa, on itse kontissa ne eron tekevät asiat: ylätalja ja scott-penkki. Haaste, mihin itse olen ainakin monissa muissa paikoissa törmännyt, on juurikin (ylä)selän ja hauisten tehokas treenaaminen, jos leuanvedot eivät satu sujumaan. Täällä tämäkin asia on ratkaistu ja painokiekkoja löytyy erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi lukkojen takana (avain saatavissa panttia vastaan) on erikokoisia kahvakuulia.

Kontin ulkopuolelta löytyy lisäksi kattavasti laiterepertuaaria ja ainakin pystypunnerrukset, penkkipunnerrukset, kyykyt, vatsarutistukset, selänojennukset ja dipit pystyy tekemään. Pientä lisäkivaa ulkona ovat myös TRX-nauhat ja battle rope-köydet.

treenikontti_6

treenikontti_7

treenikontti_2

Jos jotain negatiivista pitää hakemalla hakea niin ulkona sijaitsevien laitteiden säätövara on kaikissa sama (10-, 20-, 30-, 40- tai 50 kiloa). Tämä tarkoittaa käytännössä siis sitä, että kyykkyihin ei saa lisäpainoa enempää kuin 50 kiloa vaikka kuinka tahtoisi. Itse suunnittelen tänne kuitenkin jo koko päiväretkeä, sillä se mitä jäi vielä sanomatta on, että tämä ihanuus sijaitsee aivan lasten suosikin, Angry Birds-leikkipuiston, vieressä. Leikkien ja treenien jälkeen voi vielä mukavasti pulahtaa Leppävaaran uuteen maauimalaan rentoutumaan, joka niinikään on samassa yhteydessä.

2 kommenttia

  1. Milla kirjoitti:

    Urheilukentän toisella puolella, siellä Huipun kulmalla, on vielä lisää vekottimia. Sieltä ei tosin sitten ole enää näköyhteyttä leikkipuistoon, jos sitä vahtii toisella silmällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.