Hae
My Project Is Me

Kun Kaunotar tapasi Kulkurin: Parempi lihapullapasta

Moi,

Tänään on pakko jakaa vanha mutta toimiva vinkki pastan ystäville. Paljonhan on viimeaikoina ollut puhetta lähes kalorittomista  Shirataki-versioista ja sanoinpa minäkin ääneen että kun seuraavan kerran Fitnesstukulle lähtee tilausta niin otetaan niitä kokeiluun. Vaan silloinpa muistin varsin kesäisen vaihtoehdon pastan korvikkeeksi: kesäkurpista.

Kesäkurpitsasta syntyy näppärästi kevyt pastankorvike, jota näin kesäaikaan saa usein vielä suhteellisen edullisesti (juuri nyt esimerkiksi K-supermarketista 1€/kilo). Siispä täällä tarjoiltiin elokuvasta Kaunotar ja Kulkuri tuttua rakkaudentäytteistä spagettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa. Kaunotar tässä annoksessa on kesäkurpitsapasta ja kulkuri nuo rähjäiset lihapullat (joihin ei käytetty korppujauhoja mutta kananmunaa,sipulia ja fetajuustoa (8%) kylläkin – sekä tietysti mausteita). Tomaattikastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan paseerattua tomaattia, jonka maustoin itse valkosipulilla ja yrteillä. Yksinkertaista ja helppoa.

IMG_6572 IMG_6573

Pastan valmistuksesta itsestään vielä senverta että juustohöylällä kuorii kuorikerroksen pois ja veistelee pituussuunnassa pastasuikaleita. Kun keskustan vetisempi siemenosio alkaa tulla vastaan ei niitä kannata käyttää tähän, vaan ne voi pilkkoa vaikka salaattiin. Pannulle muutamaksi minuutiksi öljytilkkaan ja hyvä on. Mikä näppärä tapa lisätä samalla päivittäistä kasvisten saantia.

Sama lautanen toiselta suunnalta

Sama lautanen toiselta suunnalta


ja kokonaisuudessaan ylhäältä kuvattuna

ja kokonaisuudessaan ylhäältä kuvattuna

2 kommenttia

  1. armi kirjoitti:

    taidan tietää huomisen ruuan… jauhelihat pakkasesta sulamaan 😉 kiitoksia paljon tästä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *