Hae
My Project Is Me

Onko se broileria? Ei, vaan Quornia

Kaiken tämän jälkeen, olen viimein kokeillut valmistaa ruokaa quornista. Ai siis mistä? Sieniproteiinista, jota myydään pakastealtaissa ainakin fileiden että suikaleiden muodossa. Olemukseltaan mieleeni tulee ensimmäisenä tosiaan broileri. Koostumuskin on paistettuna yllättävän broilerimainen, ja maku broilerimaisen mieto.

IMG_3982

IMG_3984

IMG_3978

Suutuntuma on toki hieman erilainen mutta jos tämän olisi syönyt vaikkapa tomaattikastikkeessa, ei koostumukseenkaan olisi varmaankaan tullut kiinnitettyä huomiota. Itsehän söin siis fileeni vain paistettuna, kevyesti maustettuna soijalla ja valkosipuli-pippuriseoksella. Ja koska ravintoarvot kuitenkin kiinnostavat niin alla broilerin rintafileen ja Quorn-fileen keskeisimmät arvot/100g

Quorn Broileri
Kcal 86 107
Proteiini 11,5 23,1
Hiilihydraatti 4 0
Rasva 1,5 1,5

 

Ja niin, lapsillekin tämä upposi riisin kanssa ongelmitta mutta taisin jättää kertomatta, ettei kyseessä ollut ihan tavallinen annos kanaa ja riisiä.

5 kommenttia

 1. Pippa kirjoitti:

  Jee, voi kun toivon, että quornin syönti yleistyy pian Suomessakin, valikoima kasvaa ja samalla hinnat halpenee, loistava tuote. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hiljalleen uskoisin. Näistä toki puhutaan mun mielestä edelleenkin melko vähän jolloin suuri massa jää helposti markkinoiden ulkopuolelle.

 2. Helene kirjoitti:

  Mitähän tuo maksaa / kg?

 3. Linda kirjoitti:

  Soija onkin hyvä maustamisidea!
  Prismassa tuo pussi maksaa jotain 3.50-4e, eli mitään halpaa se ei ole. Ravintoarvot on kuitenkin hyvät, kuituakin on reilusti 🙂 Eettisyydestä puhumattakaan, kun verrokkiliha broileri on melkein pahin mahdollinen valinta.

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa että osasot kertoa hinnan, itsellä ei nimittäin ole minkäänlaista muistikuvaa kun siitä on jo tovi kulunut kun pussin ostin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.