Onko se broileria? Ei, vaan Quornia
Kaiken tämän jälkeen, olen viimein kokeillut valmistaa ruokaa quornista. Ai siis mistä? Sieniproteiinista, jota myydään pakastealtaissa ainakin fileiden että suikaleiden muodossa. Olemukseltaan mieleeni tulee ensimmäisenä tosiaan broileri. Koostumuskin on paistettuna yllättävän broilerimainen, ja maku broilerimaisen mieto.
Suutuntuma on toki hieman erilainen mutta jos tämän olisi syönyt vaikkapa tomaattikastikkeessa, ei koostumukseenkaan olisi varmaankaan tullut kiinnitettyä huomiota. Itsehän söin siis fileeni vain paistettuna, kevyesti maustettuna soijalla ja valkosipuli-pippuriseoksella. Ja koska ravintoarvot kuitenkin kiinnostavat niin alla broilerin rintafileen ja Quorn-fileen keskeisimmät arvot/100g
Quorn | Broileri | |
Kcal | 86 | 107 |
Proteiini | 11,5 | 23,1 |
Hiilihydraatti | 4 | 0 |
Rasva | 1,5 | 1,5 |
Ja niin, lapsillekin tämä upposi riisin kanssa ongelmitta mutta taisin jättää kertomatta, ettei kyseessä ollut ihan tavallinen annos kanaa ja riisiä.
Jee, voi kun toivon, että quornin syönti yleistyy pian Suomessakin, valikoima kasvaa ja samalla hinnat halpenee, loistava tuote. 🙂
Hiljalleen uskoisin. Näistä toki puhutaan mun mielestä edelleenkin melko vähän jolloin suuri massa jää helposti markkinoiden ulkopuolelle.
Mitähän tuo maksaa / kg?
Soija onkin hyvä maustamisidea!
Prismassa tuo pussi maksaa jotain 3.50-4e, eli mitään halpaa se ei ole. Ravintoarvot on kuitenkin hyvät, kuituakin on reilusti 🙂 Eettisyydestä puhumattakaan, kun verrokkiliha broileri on melkein pahin mahdollinen valinta.
Hienoa että osasot kertoa hinnan, itsellä ei nimittäin ole minkäänlaista muistikuvaa kun siitä on jo tovi kulunut kun pussin ostin..