Hae
My Project Is Me

Kun tavallinen ei enää ole tarpeeksi

Tämä on aihe, mistä on mieleni tehnyt kirjoittaa jo useampaankin otteeseen. Olen itse täysin keskivertokansalainen; täyspäiväistä työviikkoa tekevä ruuhkavuosiäiti. Töitä tehdään jotta perheen arki saadaan järjestymään ja rahaa olisi joskus muuhunkin kuin pakollisiin menoihin. Löytyy puoliso, harrastuksia – niin omia kuin perheenkin – sekä muutama ylimääräinen kilo vyötäröltä. Minulla ei ole mitään erityislahjaa tai suurta talenttia, suurta suunnitelmaa maailmanparantamiseksi saati missimittoja maailmankuuluksi huippumalliksi. Tyystin tavis siis kuten jo joskus aikaisemminkin olen todennut.

olen tuntenut kateutta

Pakko myöntää, niin typerältä kuin se kaltaiseni aikuisen suusta kuulostaakin, toisinaan tuntuu ettei se että on tavallinen, ole enää tarpeeksi. Miksi kukaan haluaisi seurata minun tavanomaisia tarinoitani, keskinkertaista sisustustani tai siloittelemattomia kuviani kun tarjolla on myös niitä mistä inspiroitua ja haltioitua. Myönnän että olen tuntenut kateutta toinen toistaan täydellisempiä kuvasommitelmia kohtaan ja jättänyt sen jälkeen oman amatöörimäisen otokseni julkaisematta.

 

Miettikääpä sitä kun aikuinen ihminen tuntee näin, niin miltä mahtaa tuntua niistä tuhansista ja miljoonista nuorista aikuisenaluista, jotka kasvavat kaiken kiiltokuvamaisuuden parissa. Ja vaikka sen jokainen varmasti ymmärtääkin, että kuva voi olla rajustikin retusoitu tai kuvakulma ainakin tarkkaan mietitty, niin tarpeeksi kauan täydellisen illuusion ympäröimään maailmaan alkaa herkästi sokeutua. Ihmismieli on siinä mielessä helppo höynäytettävä että kun asioita toistaa tarpeeksi kauan, alkaa se uskoa asioita todeksi – varsinkin jos muita eriäviä mielipiteitä ei ole tarjolla. Kun oma instafeedi täyttyy vain täydellisillä kuvilla täydellisine kuvakulmineen ja valotuksineen, voi omaa kuvaa olla vaikea hyväksyä siihen samaan joukkoon.

totuutta etsimässä

Totuushan on se että elämä ei ole aina kuvankaunista tai täydellistä.  Jokainen toki haluaa, minä itse muiden muassa, jakaa sen parhaan puolensa ulospäin. Se on ihan luonnollista ja kaikinpuolin sallittua mutta kaikilla ei ole samanlaista tietoa, taitoa, mahdollisuutta tai välttämättä edes halukkuutta luoda täydellistä kuvailluusiota kuin mitä valtaosalla somevaikuttajalla. Eikä siinä pitäisi olla yhtään mitään vikaa. Eikä olekaan. On hienoa että meitä on monenlaisia ja uskon että molempia tarvitaan: Niin niitä täydellisiä inspiraationlähteitä kuin samaistuttavia hengenheimolaisiakin. On tärkeää vain muistaa ettei inspiraatiosta synny sitä ainoaa tavoiteltavaa todellisuutta.

Ajatuksia? Kommentteja? Eriäviä mielipiteitä? Myätäileviä päännyökytyksiä? Kuulen mieluusti sinunkin ajutuksia aiheesta olit sitten jonkinlainen vaikuttaja tai ihan tavallinen keskivertokansalainen.  Riittääkö nykymaailmassa se, että on ihan tavallinen?

Haluatko lukea lisää? Vertaistukea ja samaistumisenaihetta löytyy tästä artikkelista, missä kerron oleavani ihan niinkuin sinäkin. Tavanomaista perhe-elämää taas on tarjolla täällä.

8 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Tämä blogi on mun suosikkini juuri sen ”tavallisuuden” takia. 🙂 Kiiltokuvablogeja on netti pullollaan ja niistä ei saa mielestäni mitään irti. Aina samat stailatut asukuvat, kuvat ravintola-annoksista, matkoista ym. , mutta ei oikeastaan mitään oikean elämän makuista. Eli ei kiitos sellaisille. Jatka ehdottomasti vaan samaan malliin! 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   <3 Kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi ja aitouden liputtamisen puolesta. Uskallan siis jatkossakin jatkaa samalla linjalla 🙂

 2. Lotta kirjoitti:

  Sait juuri uuden seuraajan ? Kuin olisi omia ajatuksiaan lukenut. Kiitos.

  https://www.menaiset.fi/blogit/lottas-liv

  • myprojectisme kirjoitti:

   Onpa kiva kuulla että samoja mietteitä löytyy muualtakin. Ja vielä mukavampi että jäät seuraamaan tarinoita mys jatkossa – eli tervetuloa siis seuraamaan tavanomaisen tapauksen, tavanomaista elämää 🙂

   ps. tee-kasvi: en ollut kuullutkaan. Mikä ihana ajatus ja ilo <3

 3. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Niiiin samaistun tuohon! Vaikka ite oon bloggaaja pyrkinyt olemaan aito ja oma itseni alusta asti, niin välillä tulee vertailtua negatiivisesti itteään muihin ”tuolla on niin laadukkaat kuvat ja hieno pose” jne.

  Pysy vaan omana ittenäs <3

  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

 4. Essi kirjoitti:

  Mun mielestä sun blogi on aivan loistava juuri arkisuuden ja rehellisyyden vuoksi. Ravintola-annosten sjaan näen ruokakuvissa mieluummin aineksia joita voin oikeasti jopa ostaa näin ”normaalin” ihmisen tuloilla. Lisäksi sulla on moniin muihin ”genren” bloggaajiin ihailtavan terve asenne syömiseen ja liikuntaan, jonka vuoksi blogiasi on lukenut jopa dieettiaikoina mielellään.

  Hyvin erilaisesta elämäntilanteesta (olen parikymppinen ja lapseton) huolimatta blogisi on ollut suosikkejani jo monta vuotta, juurikin maanläheisyyden ja aitouden vuoksi. Jatka ihmeessä samalla linjalla ja hyvää alkavaa vuotta!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Awwww <3 <3 Kiitos. Tällaiset kommentit saavat sydämen pakahtumaan ilosta ja onnesta. Iso kiitos siis sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.