Hae
My Project Is Me

Kesäkuun mitat eli ensimmäiset mitat raskauden jälkeen

Moikka,

On kesäkuun mittaustulosten aika ja heti alkuun haluan todeta että tämä on minulle itselleni yhtäaikaa hieno ja hieman jännittäväkin hetki. Nämä mitat ovat ensimmäiset, jotka raskausaikaa seuraavat, vain vajaa viikko synnytyksestä. Kulunutta aikaa on takana tosiaan niin vähän, ettei kroppa luonnollisestikaan ole vielä palautunut raskaudesta ja läpikäy muutoksia edelleen. Oma olo on kuitenkin melkoisesti keveämpi kuin kuukausi sitten, joten mieliala ja tekemisen halu ovat korkealla. Yhtälailla tämä on tosiaan jännittävää aikaa, sillä nyt on aika lunastaa kaikki raskauden aikana tehdyt lupaukset ja tarjota pienenevät mitat kuukausi kuukaudelta. Nyt ei enää siis auta jäädä kiinni suklaapatukan kanssa bussipysäkillä 😀 (kiitos vain Anne).

Tämä tosiaan on itselle sekä hienoa että jännittävää yhtäaikaa. Jännittävää tämä on myös siksi, että ennen raskautta kuitenkin olin ihan kohtalaisessa kunnossa, jota ihan vielä en suinkaan ole. Miten paljon (ja kuinka nopeasti) muutos tapahtuu, on itsestäkin kiinnostavaa. Perheen ehdoilla edetään eli kroppaa ja omaa jaksamista kuulostellaan melko tarkkaan ja eteneminen sekä muutokset tapahtuvat hiljalleen.

Uuden aikakauden aloitusmitat kuvineen (pahoittelen laatua) ovat siis seuraavat:

Paino:                                             62,4kg

Vyötärö:                                          78cm
Navanympärys:                               89cm
Lantio:                                            90cm
Rasvaprosentti:                              26,5%

raskauden jälkeen  

Ja jos poikaystävääni on uskominen, mainitsi hän minun näyttävän luonnossa kuvaa hoikemmalta. Itse en ota tähän kantaa tässä vaiheessa. Kiitos kuitenkin hänelle 🙂  Rasvaprosenttiin en vielä aukottomasti luottaisi, sen verta paljon on oletettavasti vielä nestettäkin kehossa. Oma mittarini tosiaan on elektroninen Omronin versio jo jokusen vuoden takaa. Luotettavuudesta ei takeita ole mutta on varmasti ainakin suuntaa antava eli rasvaprosentti tulee kulkemaan mukana taas kuukausittain.  Jos nyt ihan vähän verrataan loppuraskauteen niin kyllähän noita senttejä katosi kun vertaa viimeisimpiin, toukokuun, mittoihin. 

Paino                      67,3kg
Vyötärönympärys    83,5cm
Navanympärys        98cm
Lantio                     96cm

Viimeisin puntarikäynti ennen vauvan syntymää näytti 67,8kg ja tässä vielä vertailuna aiemminkin esiintynyt kuvapari hieman ennen sairaalaan lähtöä ja sieltä kotiuduttua. Ja kyllä, naama ei tosiaan näytä yhtä turpealta kuin virallisissa kuvissa. Täytynee etsiä heinäkuulle parempi kuvauspiste ja -hetki.

vauva tulossa

Millään en myöskään malta olla vertaamatta näitä lukuja ja kuvia kahdenvuodentakaiseen alkutilanteeseen. Painossa ei paljon eroa ole mutta täytyy muistaa että kahden vuoden takaiset mitat on otettu kuukausi syynytyksen jälkeen, joka on kestoltaan selkeästi enemmän kuin yksi viikko.

Paino: 65,8kg
Vyötärö: 81cm
Lantio: 97cm
rasva: 31,2%

 

takaa raskauden jälkeen edestä raskauden jälkeen sivulta raskauden jälkeen

Edelliseen aloituskertaan verraten lähtökohdat ovat siis selkeästi erilaiset. Vaikkei ihan biitsikunnossa ollakaan, niin olen itse oikein optimistinen tulevan suhteen ja mielenkiinnolla jäänkin odottelemaan mitä tuleva tuo tullessaan.

10 kommenttia

 1. Lintunen kirjoitti:

  Olet kyllä hyvä esimerkki siitä, että säännöllinen liikunta ja terveellinen syöminen näkyy synnytyksen jälkeen. Tosi suuri ero noissa kahdessa kuvassa, hyvältä näyttää jo nyt! Mielenkiinnolla jään taas seuraamaan edistymistäsi 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 On kyllä ihan mahtavaa huomata tällaisestäkin asiasta miten paljon sitä voikaan vaikuttaa pelkillä pienillä päätöksillä (olematta silti turhan tarkka). Täytyy kyllä myöntää että vertailukuvista hämmästyin hieman itsekin, positiivisessa mielessä tietysti.

 2. hmmm kirjoitti:

  Wau! Todella upea näky kun synnytyksestä noin vähän aikaa. Hiukan olen kateellinen arvettomasta vatsastasi. Oma maha on vielä 4 vuoden jälkeen viimeisestä synnytyksestä ihan löllö ja seepraraitainen, onneksi kuitenkin aika litteä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Rakkausarpia <3 mutta myönnettävä se on että en pane pahakseni selviytymistä ilman. Ja kiitos, kuvia katsellessa viimeinen kolmannes raskaudesta taisi kadota hetkessä 🙂

 3. Minä vaan kirjoitti:

  Hei, täytyy sanoa että olet inspiroiva henkilö kyllä!
  Itselläni vuosi synnytyksestä takana päin, paino on alle mitä se oli ennen raskautta ja pikainen kehonkoostumusmittaus sunnuntaina näytti lupaavalta. Rasvaprosenttini oli 17,8 kun se vielä alkuvuodesta oli 26,8. Viime syksy olikin masentavaa aikaa tuon suhteen kun se hipoi lähes 34%:a. Nyt onkin itselläni lihasmassan kehittäminen suunnitelmissa/meneillään. Salilla olen heikko käymään vaikka sellainen löytyykin 5min kävelymatkan päästä. Aion tsempata ja siirtyä vielä lähempään saliin (1min kotoa). Olen itsekin tuskaillut kodin, työn ja liikunnan yhteensovittamisen kanssa ja kaikki mitä suunnittelen näyttää paperilla niin selkeältä ja helpolta vaan toteutuspuoli jääkin vajaaksi.
  Ulkoilu onkin nyt ykkösenä, pyörämatkat töihin muutamana päivänä viikossa sekä kerta pari juoksulenkkiä (8km) auttaa pitämään aerobisen liikunnan tarpeen kunnossa, mutta lihastreeni on vähäistä.
  Onko jotain vinkkejä antaa tuon saliharjoittelun suhteen? Itselläni ongelma-alue on selkeästi polvista ylöspäin vyötäröön asti 😀 Olen siis yläkroppaan ja sääriini tyytyväinen. Löytyy kyllä niin eripari kroppa että.

  Kiitänpä vielä blogistasi, päivittäin käyn tsekkaamassa oletko kirjoittanut! 🙂

  Ps. rannalle vaan! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Wau! Sinähän se olet huiman työn tehnyt ja aivan huikea motivaattori minulle(kin). Saat olla kyllä ylpeä ja minä otettu saaduista kehuista kaltaiseltasi supertapaukseltä 🙂

   Mitähän uskaltaisin reisi-peppualueeseen sanoa. Kaikki treenihän on toki hyvästä ja kaikenmaailman kyykkyvariaatioita on enemmän kuin tarpeeksi. Jos salilla vain on mahdollista käydä senverta usein että saisi treenattua alavartalon kahdesti viikossa, saisi varmaan jo mukavasti tulostakin aikaseksi tehokkaalla ohjelmalla ja tekemisen meiningillä. Yksikin kerta toki on parempi kuin ei yhtään ja muistaakseni Emmin ja Terhin treeniblogissa oli aikanaan hyväksi havaittuja liikkeitä kerta viikkoon tehtäväksi. Ja oliko alavatsa vielä mukana inhokkialueissa? Itsellä tehoaa juurikin juokseminen ehkä parhaiten viimeisten ärsyttävien rasvojen karistamisessa mutta sitähän sinun viikkosi jo sisälsikin. Toki vatsalihasten vahvistaminen kuuluu osana asiaan tässäkin.

   No enpä nyt osannut antaa mitään fiksua vastausta, joten totean vain että kun takana on hyvä treeni, on se aina hyvästä ja auttaa eteenpäin.

 4. -E- kirjoitti:

  Vau mikä ero raskauden jälkeisissä kuvissa. Valinnoilla voi näköjään todellakin vaikuttaa kuinka paljon kasvaa ja juuri siihen ylimääräiseen kasvuun. Hieno esimerkki!! Ja kuten ennenkin, mutta nyt taas motivoit jos sinäkin kahden pienen äitin lapsena pystyt muutokseen ja treenaamaan, taatusti minäkin ilman lapsia pystyn pitämään liikuntaa yllä 😀

  Ihania kesäpäiviä lasten kanssa!

  • jennie kirjoitti:

   Toivotaan ainakin että aikaa järjestyy myös liikkumisille. Vaikka järjestyykait sitä, jos vain tahtoo.

 5. Nimetön kirjoitti:

  Vaude! Olen ylpeä sinusta. t.äippä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *