Hae
My Project Is Me

Liian läski kuntosalille

En yleensä ota kantaa pinnalla kyteviin ilmiöihin tai asioihin ihan jo senkin vuoksi että niistä saa lukea kyllästymiseen saakka jokaisesta mahdollisesta mediasta. Nyt kuitenkin ajattelin avata sanaisen arkkuni koskien Iltalehdessä viikonloppuna julkaistua artikkelia salikiusaamisesta silläkin uhalla että juttua on jo ehditty täällä Fitfashionissa muutamaan otteeseen käsittelemän. Jos artikkeli ei ole tuttu niin siihen voit tutustua linkin takaa mutta lyhyesti tiivistettynä se kertoo aitojen ihmisten kokemuksia siitä, kuinka he ovat tulleet kiusatuksi kuntosalilla kokonsa/näkönsä takia.

kuva-257

Kuka muka on epäsopiva kuntosalin asiakkaaksi? Jos kyse on siitä ettei osaa käyttää laitteita tai ei tarkalleen tiedä mitä tehdä niin jokainen meistä on ollut aloittelija joskus. Oli kunto tai koko mikä tahansa niin ensimmäinen kerta salilla on aina jännittävä ja silloin liikutaan oman epämukavuusalueen ulkopuolella kun laitteet ovat tuntemattomia. Itse ainakin muistan nämä ekat kerrat enemmän kuin hyvin jännittävinä ja hieman pelottavina.

Jos kyse on siitä etteivät vaatteet edusta viimeisintä trendiä niin hitto sentään. Eivät ne vaatteet tee treeniä kenenkään puolesta tai muokkaa kroppaa. Olen itsekin useaan otteeseen treenannut salilta saadussa ilmaisessa mainospaidassa ja ihan samalla tavalla se rauta on niillä kerroilla noussut.

Jos kyse on siitä että treenatessa hikoilee niin tervetuloa vain katsomaan omia treenejäni, se ei ole välttämättä mikään kaunis näky. Joku viisas onkin joskus sanonut että jos treenin jälkeen näyttää nätiltä, ei treeniä ole tehty tarpeeksi tehokkaasti. Naama punaisena ja vaatteet hiestä märkänä siellä moni touhuaa kuntoon ja kokoon katsomatta.

IMG_1262-767x1024

kuva-258

Ja viimeisenä, jos on liian lihava tai vähälihaksinen käymään salilla niin mitä varten koko sali on oikeastaan olemassa. Jos salilla on tarkoitus käydä treenaamassa itselleen parempaa oloa tai rakentamassa sitä unelmiensa vartaloa niin jokaisellahan meistä on se oma lähtötaso. Jokainen meistä on aloittanut jostain ja ne loputkin käyvät siellä treeneissä jostain syystä edelleen. Ei sali ole mikään näyttäytymispaikka vaan siellä käydään treenaamassa.

Itse en vain voi kertakaikkiaan käsittää kelle tulee mielenkään haukkua tai vähätellä kanssatreenaajaa. Tai yleensä ketään. Foreverin instatilillä ja blogissa olikin asia ilmaistu niin hyvin että lainaan sitä suoraan tähän: “Jokainen elämäntpamuutos vaatii uskomattoman määrän itseen uskomista. Se vaatii unelmia ja sinnikkyyttä. Seuraavalla kerralla kun näet ylipainoisen tai aloittelijan salilla – katso ihaillen. Kukaan meistä ei ole yhtä rohkea kuin nämä epävarmuutensa voittaneet”.

Tervetuloa siis mukaan kokoon, ikään, sukupuoleen, kuntotassoon, treenitavoitteisiin tai mihinkään muuhun katsomatta!

P1150832

4 kommenttia

 1. Helzu kirjoitti:

  Hyvä postaus ja ajatuksia herättävä. En ole asiaan koskaan törmännyt käytännössä enkä mediassa. Tätä varmasti kyllä on.

 2. Virpi kirjoitti:

  Eikä hirveästi haittaa vaikka hikikään ei roisku. Itsellä ainakin on tullut tulosta treenistä jota teen kolme – kaksi kertaa viikossa. Noin tunnin kerrallaan. Olen melkein koko ajan tehnyt samaa ohjelmaakin, hieman vaihdellen vain tempoa tai painoja. Olen käynyt kolme vuotta salilla ja kyllä kropassa on kovasti muutosta tullut. Olisi varmaan tullut nopeamminkin jos olisin treenannut päämäärätietoisesti. Nyt vain tarkoitukseni on pitää niska-hartiaseudun kivut aisoissa, vahvistaa keskivartaloa ja saada voimaa käsiin sekä jalkoihin. Pääharrastukseni on maasto- ja maantiepyöräily. Silti totean, vaikka en mikään himosaleilija olekaan, että kyllä voimaharjoittelu on tehokas laji.
  Pyöräilyä olen harrastanut usemman kymmenen vuotta. Kroppa oli timmissä kunnossa, käsivarret muuten ok, mutta kyllä allit vähän roikkuivat. Keskivartalo ei ollut tiivis. Kun aloitin saleilun, vuodessa sain paljon positiivista aikaiseksi. Olen erittäin tyytyväinen kun olen vaan jaksanut käydä pyöräilyn ohessa myös salilla.
  Tämä nyt oli vähän ohi aiheen, mutta kuitenkin =)

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on ihan totta että ilman jäätävää hikoiluakin voi tulosta syntyä. Nostin sen lähinnä esiin artikkelin vuoksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *