Herkullinen pastakastike pavuista
Lukuunottamatta erilaisia linssikeittoja, valmistan kasvisruokaa aika harvoin. Varsinkin erilaisten papujen suhteen olen melkoinen tumpelo, ellen tiedä mitä ihan oikeasti olen tekemässä. Kaapissani onkin seissyt jo pidemmän aikaa tertrallinen mustapapuja, joiden olemassaolon olin oikeastaan jo ihan unohtanut kunnes.. Kunnes jouduin pakon edessä valmistamaan niistä jotakin jääkaapin muutoin loistaessa tyhjyyttään. Joutuminen muuttui jälkikäteen saamiseksi, sillä lopputuloksena oli ehkä parhaan makuinen pastakastike tässä talossa hetkeen.
Reseptiikassa käytin hyväkseni ihmeellistä Internetiä, josta löytynyttä reseptiä mukaillen syntyi myös omani. Jos siis mietit mitä ihmettä valmistaisit mustapavuista niin kokeileppa tätä.
1 (puna)sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 (punainen) paprika
1 tölkillinen mustapapuja
pakastepinaattia sulatettuna (noin kourallinen ennen sulatusta)
1 purkillinen paseerattua tomaattia (500g)
öljyä
mausteita oman maun mukaan (minulla ½ kasvisliemikuutio, mustapippuria, yrttisekoitusta)
Kuullota sipuleita ja paprikaa öljyssä hetken ja lisää muut ainekset. Anna tekeytyä noin 15minuuttia tai kunnes kasvisliemikuutio on sulanut. Täydellinen makuelämys syntyy kun murennat kastikkeen päälle hieman fetaa.
Todella helppo ohje. Täytyypä testata.