Hae
My Project Is Me

”Mutku mä en vaan laihdu”

Moikka,

Kuinka moni on joskus historiansa aikana syyllistynyt otsikonmukaiseen lauseeseen? On aloittanut dieetin (tai elämäntapamuutoksen tai laihdutuksen tai miksi-ikinä-sitä-kutsuukaan) ja odottaa tuloksia malttamattomana. On kulunut viikko tai ehkä kaksi eikä olo tunnu muuttuneen. Vaatteetkin puristavat edelleen päällä eikä se vatsamakkarakaan ole kutistunut. Tässä vaiheessa iskee helposti se epätoivoinen ajatus siitä että kun ei vaan laihdu. On ihan sama mitä syö kun ei se vatsamakkara mihinkään tunnu katoavan. Ja sitten ostetaan joku namipussi ja todetaan, ettei kroppa muuttunut myöskään huonompaan suuntaan vaikka sen vetelikin parempiin suihin.

IMG_0409(1)

Väitän että tämäntyyppinen ajatuksenjuoksu käy meistä monella jossain vaiheessa tuolla päänsisällä. Tuskastutaan kun muutosta ei näykään kropassa heti  (tai viikossa tai kahdessa). Vaan oletteko koskaan tulleet miettineeksi sitä että ei se lihominenkaan ole näkynyt kropassa siltä istumalta? Nyt on taas helppo puhua omasta itsestäni ja siitä, miten minulla meni kolme kuukautta ennen kuin tajusin kuinka ”pulskassa” kunnossa oikeastaan olinkaan. (Käytän lainausmerkkejä koska tiedän etten ole oikeasti pulska. Mutta omassa mittapuussani, siitä mitä olin ja mitä tavoittelen, olen ehkä juuri sellainen). Ajattelin ettei tämä yksi kerta haittaa mitään.. Ja ajattelin ihan samoin seuraavallakin kerralla aina niin kauan kunnes näitä yksiä, oli kertynyt melkoinen määrä.

IMG_9021

Tämän sijaan..

Ajattele jos olisin tehnyt valinnan joka kerta toisinpäin? Olisin jättänyt sen kakun/karkin/suklaan/minkälie syömättä: Millaisia tuloksia olisinkaan saanut kolmessa kuukaudessa aikaiseksi!? Jokaisella pienellä päätöksellä on oikeasti pitkäkestoisia seuraamuksia. Jokainen pieni hyvä teko oman etenemisen hyväksi on aina askel eteenpäin. Vaikka toisinaan se odottavan aika on pitkä, niin ennemmin tai myöhemmin huomaat saavuttaneesi pienillä ponnisteluilla tuloksia ja ne tulokset motivoivat jatkamaan!

.. Voisi salilla treenata tämä timmi-mimmi

.. Voisi salilla treenata tämä timmi-mimmi

5 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Tuohon turhautumisfiilikseen tökkää varmaan niin monen laihdutus :/ Ei malteta odottaa vielä viikkoa tai kahta jos vaikka silloin se paino lähtisi putoamaan. Itse olen alkanut vuoden alusta tiristämään pois läskiä, tosin melko lepsulla asenteella. Jotain olisi kuitenkin pitänyt jo ekan kahden tai kolmen viikon aikana pudota, mutta ei mitään… Nyt neljännellä viikolla paino nytkähti viimein alaspäin ja vyötäröstäkin on alkumittoihin nähden kadonnut jo viisi senttiä. Ja muutenkin vaikka niitä megatuloksia ei missään vaiheessa tulisi, niin hidas pudotus on kuitenkin paljon parempi kuin ei pudotusta lainkaan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Huikeaa sinnikkyyttä ja etenemistä 🙂 Itsekin myönnän usein syyllistyväni siihen malttamattomuuteen mutta kuten sinäkin kirjoitit niin jatkamalla vain sinnikäästi eteenpäin se hyvä työ palkitaan – ihan aina!

 2. -E- kirjoitti:

  Itse hieman tuskailen saman asian kanssa, että mitään ei muka tapahdu, mutta tapahtuu kuitenkin ja olen päättänyt että niin kauan kuin vaaka lukema on edellistä pienempi, ihan sama kuinka vähän pienempi, olen tyytyväinen ja suunta on oikea. Sillä itselläni pudotettavia kiloja ei ole kuin muutama, niin hidas tahti on parempi 🙂

 3. -E- kirjoitti:

  http://www.potilaanlaakarilehti.fi/tiedeartikkelit/dieetti-ndash-kun-tunne-voittaa-jarjen/#.VMnROGiUdim

  Avot: ”Painonpudotusta pidetään kuukausien projektina, vaikka kyse pitäisi olla vuosia kestävästä elämäntavan muutoksesta. Ihmeelliset dieetit kannattaisikin unohtaa. Tärkeintä on syödä terveellisesti ja liikkua säännöllisesti.”

  • jennie kirjoitti:

   Kiitti linkistä, itsellä tulee niin hävettävän harvoin enää ehdittyä/törmättyä mielenkiintoisiin artikkeleihin. Vaikka usein puhutaan painonpudotuksesta tai dieetistä (kuten minä) niin ei se tosiaan tarkoita välttämättä sitä lyhyttä painonpudotusajanjaksoa vaan pidempiaikaista rupemaa siitä työstä, millä se pudotettu paino pysyykin poissa.

   Tsemppiä sulle näihin viimeisiin kiloihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *