Hae
My Project Is Me

Kausiherkku

Moi,

En tiedä tuleeko muilla kausia kun jokin tietty kummallisuus koukuttaa (siis lähinnä ravinnossa) mutta minulla näin ainakin käy. Juuri nyt tämä kummallisuus ovat myslit.

Lisäilen maitorahkaani sokerittoman mehukeiton lisäksi leseitä sekä satunnaisesti jotain marjoja tai hedelmiä sekä mahdollisesti siemeniä tai pähkinöitä. Nyt viimeaikoina, olen lisäillyt aamuisin mehukeiton ja leseiden lisänä myös pienen määrän mysliä. Kaikki alkoi viattomasti tästä herkullisen kuuloisesta tuotteesta:

Kyseessä on siis Finaxin Qvinoa ja spelttimysli, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan vain maistuu hyvälle. Ravintoainejakauma on seuraavanlainen  


/100g
energiaa 350kcal
proteiini 11g
hiilarit 63g
sokerit 1,5g
rasva 3,5g
kuitu 11g

Vaikka energiaa siis olisikin, ovat ravintoarvot kohdillaan. Kuituja on kuitenkin yli 10% ja sokerin määrä melko vähäinen, eli ravintoainejakaumaltaan muistuttaa melkoisesti vaikka kaurapuuroa. Tähän asti kaikki oli hyvin, kunnes huomasin paketin kyljessä seuraavan kuvan

Olin myyty! Kaupassa viimeksi käydessäni mukaani tarttui paitsi tuo kaakaomysli niin myös hedelmillä ja kanelilla maustettu herkkupakkaus. Luonnollisesti näissä herkkuversioissa on enemmän kaloreita ja sokereita mutta niiden käyttö ei kuulukaan ihan joka päivään.

Ravintoainetaulukot herkkumysleille ovat seuraavat


kaakao
/100g
energiaa 360kcal
proteiini 8,5g
hiilarit 67g
sokerit 19g
rasva 5g
kuitu 8,2g

kaneli
/100g
energiaa 380kcal
proteiini 8,5g
hiilarit 64g
sokerit 11g
rasva 7g
kuitu 9,5g
Kuidun määrä siis väheni ja sokerin kasvoi melkoisesti. On tämä kuitenkin parempi herkku monellakin tapaa mitattuna kuin vaikkapa karkki tai suklaa. Jos oikein tahtoo nautiskella niin lisäämällä myslit vaikka jogurtin sekaan on tuloksena rahkaseosta huomattavasti makeampi vaihtoehto. Ja jos päälle ehkä lorauttaa hieman hunajaa.. No, se taitaa kuulua vain viikonloppuihin 🙂

4 kommenttia

  1. Terveytensähoitaja kirjoitti:

    Et ole ainut. Minulle tulee hedelmissä ja kasviksissa kausia, jolloin voisin syödä vaikka kokoajan jotain tiettyä. Yhdessä vaihessa porkkana oli sellainen, mutta kun pissa oli oranssia ajattelin että määrää tulee vähentää. 😀

  2. Anonymous kirjoitti:

    Mä olen syönyt nyt viimeaikoina Muru-muroja kun tietääkseni ne on ainoita muroja mitä suomesta saa ilman sokeria. Tykkään muroista, mutta en halua sitä hirveää sokerinmäärää. Jenkeissä sokerittomia muroja kyllä löytyi…Peppi

  3. jennie kirjoitti:

    Olen sen verta uusi tuttavuuss murohyllyillä etttä tällaisista en ollut kuullutkaan. Täytynee tutustua seuraaavalla kerralla tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.