Näin valmistuu hyvä tuorepuuro
Syön aamupalaksi usein keitetyn (tai myönnetään, mikrotetun) kaurapuuroannoksen mutta yhä useammin minulla on alkanut olla mukana tuorepuuroannos. En myönnä olevani myöhäisherännäinen tuorepuurojen suhteen, sillä olen antanut niille mahdollisuuden melko useinkin. En kuitenkaan jostain syystä ole koskaan löytänyt omaan makuuni hyvää ja toimivaa reseptipohjaa (tai jaksanut etsiä sellaista tarpeeksi kauan), joten tuorepuurokerrat ovat aina olleet satunnaisia kokeiluja. Mutta nyt kun minulla on olemassa pohja, mistä valmistuu hyvä tuorepuuro, olen tosiaan alkanut vasta ymmärtää tämän puuroaterian päälle.
hyvä Tuorepuuro, peruspohja (2 annosta)
2dl kaurahiutaleita
250g maitorahkaa
2dl sokeritonta mehukeittoa
Kaikessa yksinkertaisuudessaan, mittaa ainekset haluamaasi astiaan (voit laittaa myös suoraan siihen, mistä tuorepuuro tullaan nauttimaan) ja sekoita tasaisesti. Koristele halutessasi marjoilla, hedelmillä, siemenillä tai millä haluatkaan ja aseta jääkaappiin yön yli ja nauti aamulla sekä välipalana.
Tällä peruspohjalla olen mennyt pitkään, vaihdellen makukomboa eri mehukeitoin ja sitä myöten myös marjoin/hedelmin. Ja tässä se hienous piilekin – makukomboja on paljon ja vain mielikuvitus on rajana. Ja kyllä, periaatteessa samaa voisi soveltaa tavanomaiseen kaurapuuroonkin mutta ei se kuitenkaan ole ihan sama. Enkä kyllä tiedä voisiko makua edes saada keitettyyn puuroon samalla tavalla kuin miten se tässä imeyttämällä tapahtuu. Oli miten oli, tämä on minusta vihdoinkin herkullinen ja hyvä tuorepuuro.
Suklainen tuorepuuro
Ja jos tämä ei vielä vakuuttanut niin testattu on myös suklainen tuoepuuro, missä maitorahkan korvasin suklaisella proteiinipuddingilla ja mehukeiton suklaanmakuisella herajauheella maitoon sekoitettuna. sanon vain että NAM! Ja tästä innostuneena, sekä työpaikalla erään työkaverin kanssa keskustelleena, tajusin että halutessaan lisäproteiinia annokseen (perusohjeellahan se jää noin 15g paikkeille) niin miksi siihen nesteeseen, mitä ikinä käyttääkään ei lisäisi herajauhetta maun mukaan. Näin annosta kohden proteiininmäärä kasvaa noin 25g:aan ja kylläisyysarvo nousee.
Maistuuko sulle tuorepuuro? Jos kyllä, vinkkaa ihmeessä oma makukombo tai suosikkiresepti meille muillekin kokeiltavaksi.