Hae
My Project Is Me

Kumpparijumppa koko kropalle

Korona-aika sulki monien kuntosalien ovet mutta nyt ne ovat taas auenneet tai ainakin aukeamassa. Osa saleista pysynee kuitenkin ainakin vielä jonkin aikaa suljettuna, mukaan luettua se millä itse työskentelen. Vaikka sähäköistä, alle 30min kotitreeneistä nautinkin, kaipaa keho aina toisinaan jotain muuta. Jaoin aikaisemmin kanssanne perinteisen salitreenin korvaavan kuminauhavaihtoehdon ja tänään tuo treeni saa jatkoa.kumpparijumppa

 

Kumpparijumppa eli tehokas koko kropan lihaskuntotreeni

Kumpparijumppa ei ehkä ole se kuvaavin sana, sillä omissa mielikuvissa siintää jostain syystä 90-luvun alun neonväriset trikoot ja jonkinlainen kuminauhahinkutus. Päinvastoin, tämä on oikeasti tehokas treeni. Tässä treenissä tarvitset välineeksi tosiaan ainoastaan kuminauhan, mieluusti tosin muutaman eri vahvuisen. Tällä kertaa treenataan sarjat liikepareina, eli suoritetaan molemmat mainitut liikkeet peräkkäin, ennen pientä taukoa. Ja sitten eikuin aloittamaan kunnon kumpparijumppa.

 

Liikepari 1, Toistoja 15×3

Kyykky kuminauhalla: Pujota kuminauha jalkojen alta niskaan saakka ja ala kyykätä. Jos mahdollista, valitse melko napakka vastus. Liike jäljittelee perinteistä kyykkyä ja kuminauha tuo siihen lisävastuksen pelkkään kehinpainoon verrattuna.

Pakarapotku suoraan alas: Pujota napakka kuminauha tankoon roikkumaan ja aseta jalka silmukkaan. Työnnä kantapää edellä vahvana alas ja palauta takaisin. Liike on vastaava kuin salilla tehtävässä laitteessa.

Liikepari 2, Toistoja 15 x3

Takareisikoukistus maaten: Liike jäljittelee salilta tuttua liikettä ja on raskas eli keskitason vastus riittää hyvin. Pujota kuminauha tankoon ja asetu päinmakuulle jalat tankoa kohden. Kiepsauta kumpparin toinen pää nilkkojen ympäri ja ala koukistaa.

Soutu: Kuminauhan voi kiepsauttaa kiinni tankoon tai omien jalkapohjien alle. Vastusta voi säädellä valitsemalla kuinka lyhyeksi kuminaihan jättää. Liike jäljittelee alataljassa tehtävää soutua.

 

Liikepari 3, Toistoja 15×3

Ojentajat: Aseta keskitason kuminauha ylös, ota kuminauhan toisesta päästä kiinni ota askel eteenpäin niin että tunnet kuminauhan hieman kiristyvän. Työnnä ojentajalihaksilla kuminauhaa poispäin itsestäsi ja palauta. Liike on monelle tuttu salilta taljassa tehtynä versiona.

Vipunosto eteen: Aseta keskitason kuminauha jalkojesi alle ja tartu kuminauhan toisesta päästä kiinni. Nosta kädet suorina eteen ja palauta. Tuttu liike käsipainoilla tehtynä.

 

Liikepari 4, Toistoja 10×3

Polkupyöräilijät kuminauhalla: Tästä on tullut yksi mun lemppariliikkeistä! Itselläni on käytössä pitkien kumpparien lisäksi myös minibandseja ja tässä liikkessä olen laittanut sellaisen jalkoihini. Yhtähyvin pidempää kuminauhaa voi kiepsauttaa muutaman kierroksen tai asettaa sen kyykkyliikkeen tapaan. Jokatapauksessa tee hitaasti pyöräilijäliikettä edestakaisin ja huomaat miten kuminauha tuo lisävastusta. Tee 10/puoli eli 20 toistoa

Pepunnosto: Asetu penkille ja nosta vatsalihasten avulla takapuoli ilmaan ja palauta. Liikkeessä ei tarvitse käyttää lisävastusta.

 

Ja bravo! Olet suorittanut koko kuminauhatreenin. Muista ennen aloitusta hyvä lämmittely niin vältät venähdykset ja muut vaivat. Sitten ei tosiaan muuta kuin hyvä treeniä, joko kotona, ulkona tai salilla jos sinulla on sinne pääsy sekä halukkuutta mennä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *