Hae
My Project Is Me

Tankkauspäivän tavoite saavutettu (melko havainnoiltavalla kuvaesimerkillä)

Moikka,

Muutaman hiljaiselopäivän, jollaiseksi viikko käytännössä muodostui, olen täällä jälleen. Ja nyt on pakko puhua, mistäpä muustakaan, kuin tankkauspäivästä sekä sen tuloksista. Tankkauspäivä kuului noudattamani ohjelman (Fitfarm, BC) sisältöön ja oli tarkoitettu suoritettavaksi suunnilleen puolivälissä. Ohjeistetusti noudatettuna suositeltiin syömään mahdollisimman paljon hiilareita mutta välttelemään rasvaa vaikka toki päivän sai viettää miten halusi. Minä pyrin pysymään mahdollisimman hyvin ohjeissa, joissa suositeltiin muun muassa karkkeja, pannareita ja jäätelöä. Ja painotan vielä sanaa suositeltiin. Olen sanonut moneen kertaan että tämän ohjelman aikana ei ole esiintynyt erityisiä ruokahimotuksia mutta muutama päivä ennen tankkausta alkoi mieli lipsua kohti kaupan leipähyllyjä ja karkkeja. Edellisiltana olo oli kuin pikkulapsella ennen joulua.

kuva 1(95)

Aamu alkoi leivällä, rahka-jogurttiseoksella sekä itse tehdyllä myslillä.

kuva 1(97)

Ja jatkui sieniretken yhteydessä evässämpylöillä, makkaralla ja pannarilla+hillolla

kuva 2(100)

kuva 3(77)

kuva 4(57)

Eväsretken jälkeen illallinen sisälsi niitä kerättyjä sieniä, broileria ja lohkoperunoita.

kuva 2(99)

kuva 3(78)

Lisäksi päivän aikana tuli syötyä leipää, näkkäriä, keksejä, jäätelö sekä niitä suositeltuja irtokarkkeja sekä kuivattuja hedelmiä. Illalla olo oli niin täysi että olin ihan varma että halkean. Viimeinen keksi oli liikaa. Osa suunnitelluista herkuista jäi syömättä.

kuva 5(39)

Yllä oleva kuva on tosi; Eli ennen ja jälkeen siinä nimenomaisessa järjestyksessä. Aamupaino oli sikäläisellä vaa’alla 56,6kg ja iltapaino huikeat 60,9kg eli eroa alle 24h aikana on +4,3kg. Aikamoinen saldo tällaiselle 162senttiselle 😀 Tänä aamuna kävin toki vielä tuolla samaisella vaa’alla ja takaisin vitosella alkaviin lukuihin on päästy vaikka toki nestettä kropassa edelleen on. Maaginen luku on siis 59,2kg (puolivälipunnituksessa 57,7kg) ja nyt vaaka saa taas levähtää ohjelman loppuun saakka. Painao en ole tässä kyttäillyt enkä tosiaan huolissani ole tästäkään tuloksesta vaikka se hurja onkin.

kuva(18)

Olo ei ollut tankkauspäivänä energinen eikä se ole edelleenkään (siis tankkauspäivän jälkeisenä päivänä). Parasta päivässä oli makunsa puolesta pannari, kuivatut hedelmät sekä ne paistetut sienet. Karkki ei niinkään ja suureksi hämmästyksekseni edes se vaalea leipä ei ollut niin erityistä mutta margariini leivän päällä oli ihanaa. Yhtähyvin se olisi voinut olla vaikka avokadoa mutta kyllä se leipä seurakseen kaipaa jonkun rasvan ollakseen superherkullista. tekikö tankkauspäivä tehtävänsä, riippuu siitä mitä siltä oikeastaan odotti. Ainakin se sammutti kaikki mahdolliset ruokahimotukset ja osoitti ettei kaikki ehkä olekaan niin herkullista kuin mielikuvissa olettaa. Toisekseen, kunhan viimeisetkin höttöturvottelut tästä laskevat ja olo timmiytyy takaisin niin ehkäpä sitä samalla huomaa sen eron omassa olossa ja olemuksessa kun kaikki muutokset tapahtuvat nopeassa syklissä. Lisäksi tämän tehtävä on toki varmaan ollut buustata aineenvaihduntaa ja seuraavien viikkojen aikana nähdään miten kävi. Tämän olisi varmaan voinut toteuttaa vähän maltillisemminkin mutta itseni tuntien syön tällaisen tilaisuuden tullen sitten niin paljon että olo on enemmän kuin tyytyväinen, jotta seuraavalle päivälle ei varmasti jää mitään kaiherteluja. Eikä muuten jäänyt, eikä ole ollut nälkä mutta kiltisti olen syönyt ohjeiden mukaan ja pitkästä aikaa ne annokset tuntuvat i-s-o-i-l-t-a ja kauniilta

kuva(19)

Enemmän tätä

Vähemmän tätä

Vähemmän tätä

6 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Itse osallistuin viime keväänä myös BC valmennukseen ja muistan tuon ensimmäisen ”tankkauksen”. 😀 Sitä odotettiin niin!
  Silloin menin toki tekemään sen virheen, että en syönyt tankkausohjeiden mukaan vaan mitä mieli teki.. eli pizzaa ym 😀 ja plörinäksi meni. Maha oli ihan järkyttävän kipeä ja syömiset jäi muutamaan kertaan sinä päivänä. Ymmärrän hyvin miksi juuri hiilaria tulisi tankata, nimittäin sillä tankataan lihasta ja rasvalla ei tankata yhtään mitään.. Sillä saa vain huonon olon aikaiseksi. Nyt olen Litessä mukana ja tankkaus olisi tällä kertaa tarkoitus tehdä oikein! Eli vaan hiilaria tasaisin väliajoin.. 😀 Mielenkiinnolla ja innolla odotan sitä! 😀

  • jennie kirjoitti:

   Omalla kohdlalani tämä meni ehkä tosiaan eniten plörinäksi siinä että ne tasaiset väliajat olivat ennemminkin jatkuvaa pupeltamista 😀 Tsemppiä Liteen, mulla onkin siinä mukana nyt muutama tuttu joten ihan mielenkiintoista seurata minkälaisia tuloksia syntyy kun ovat vielä eri ryhmissä.

 2. Ihailija kirjoitti:

  Heippa!
  Oon seurannut blogiasi jo pitkään, se on aivan mahtava! Oma elämäntilanteeni on varsin samanlainen kuin sinun, pienten lasten, työn ja muun elämän yhteensovittaminen on haasteellista. Olet aiemminkin postannut ns.entisestä elämästäsi ja siitä miten paljon olet itsekkin muuttanut ruokailutottumuksia ym. Olisi mukava jos raottaisit elämästäsi sitä miten käytännössä toteutat päiväsi, miten jaksat kaiken muun pyörityksen keskellä keskittyä omaan ruokavalioon ja kuntoon, millainen miehesi rooli on tässä kaikessa vai hoidatko liikkumisen lastenhoidon lomassa. Jotain potkua pitäis kyllä saada oman motivaation ylläpitoon! Siksi kiinnostais kuulla millä tavoin sä pidät sitä yllä…:)

  • Henna kirjoitti:

   Minuakin kiinnostaisi kovasti tietää ylläpito!

   • jennie kirjoitti:

    Saamanne pitää 🙂 Kiitos vain ideasta ja kannustuksesta, kaikki toiveet ovat aina enemmän kuin tervetulleita varsinkin kun itse sulkeutuu niin helposti omiin ympyröihinsä.

  • jennie kirjoitti:

   Tämähän on ihan loistava idea! Jotenkin sitä omassa tekemisessään kuvittelee että tämä kaikki on ihan itsestäänselvyys mutta eihän se niin ole. Hieman tämän päiväisessä siitä sivusinkin mutta en todellakaan niissä määrin kuin voisin. En todellakaan ole sen ihmeellisempi tapaus kuin kukaan muukaan ja tosiinaan aijankäytöllisiä haasteita esiintyy. Kiitos siis huikeasta ideasta, johon ehdottomasti aion tarttua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.