Hae
My Project Is Me

Herkkupäivää

Moikka,Jos viikko muutoin sujui kunniallisesti niin eilen siihen tuli sitten muutos. Pääsin juhlistamaan kuudetta kertaa ihanan pikkusiskoni syntymäpäiviä (kyllä, minulla on siis kuusivuotias pikkusisko!). Kuten olen täällä moneen kertaan todennutkin niin elämäntaparemonttia tai ei, niin juhlatilaisuuksissa herkuttelu on aina sallittua mutta mieluiten hallittuna. Joku teistä lukijoista olikin todennut saman että hallittu herkuttelu on oikeastaan yllättävän haasteellista ja toisinaan totaalikieltäytyminenkin on helpompaa. En tiedä kuinka hallittua tai hallitsematonta oma herkutteluni oli mutta söin siten että maistui hyvälle ja olo oli hyvä.

Tapanani on ollut joka vuosi leipoa jotain näille syntymäpäiville ja niin tein myös tänävuonna. Tällä kertaa päädyin melko helppoon ratkaisuun eli muffineihin. Kokeilin myös aiemmin mainitsemani karppikakun käyttöä muffinileivoksina. Alkuperäiseen reseptiin verraten käytin nestemäistä makeutusainetta (n. puolet reseptin määrästä) ja todettava on että teki leivoksista koostumukseltaan paremman.
Perussokerimuffinit koristelin vaaleanpunaisella kuorrutteella, kun pienen prinsessan juhlista kerta kyse oli. Karppikakkuset saivat koristeekseen sokeroimatonta kermavaahto-rahkasekoitusta, kaakonibsejä sekä pähkinöitä. Lisäksi kummassakin oli mansikkaa.

6 kommenttia

 1. sanna kirjoitti:

  Oi nami mitä cupcakeja! miten saat noin muhkeet creemit kun omat aina lässähtää 😮 ?

  • jennie kirjoitti:

   Näissä käytin mansikanmakuista tomusokeria, joka siis on valmiiksi vaalenapunaista. Elintarvikeväreillä värjätty kuorrute tosiaan lässähtää itselläkin kuten kävi pojun yksivuotispäivillä. Onkohan olemassa jauhemaista elintarvikeväriä.. No siis jokatapauksessa näissä oli 3dl sitä tomuskoeria, 200g tuorejuustoa sekä vielä 100g voita. Löysin tämän voiniksin jostain googletellessani ja sitä voisi testata myös nestemäisellä elintarvikevärillä värjättyyn seokseen. Onhan voi kylmänä tosiaan melko jämäkkää tavaraa..

 2. Lintunen kirjoitti:

  Noi sisarusten väliset suuret ikäerot on välillä hassuja 😀 Itselläni on nuorimpaan veljeeni kuuden vuoden ikäero ja vanhimpaan viiden. Nuorimman ja vanhimman välillä on siis 11 vuotta eroa. Cupcaket näyttää tosi herkullisilta! 🙂 Itsekin olen viime aikoina pohtinut jälleen kerran kohtuullista herkuttelua. Tänä viikonloppuna se onnistui hyvin. Ajattelinkin sallia itselleni parin viikon välein vastaavan päivän, jos tekee mieli. Jos söisin joka päivä jotain hyvää, se jäisi helposti minulle päälle. Itselleni kohtuullisen herkuttelun opettelu on vasta alkuvaiheessa. Viime perjantaina sallin itselleni suklaata ja jäätelön. Ostin kaupasta puffet-jäätelön (yleensä tulee/aiemmin tuli ostettua litran paketti ja ahmittua se), jonka söin kaupan pihalla. Ennen suklaata söin herkullisen pihvin salaatilla. Minulla oli edessäni koko suklaalevy, mutta söin siitä noin puolet. Kuulostelin oloani ja lopetin, kun ei enää maistunut/tuntunut hyvältä. Pääasia oli, että syödessä oli koko ajan hyvä olo eikä tullut huonoa omatuntoa tai tukalaa fyysistä olotilaa. Tärkeä tekijä herkuttelussa oli/on myös se, ettei se tapahtunut yksin vaan avomiehen seurassa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tämä oli minusta niin mahdottoman ihana viesti:) Ei kaikesta todellakaan tarvitse luopua vaan nimenomaan ehkä vähän vähentää määriä kuten litran purkista yhteen jäätelöön. Voi että Lintunen, tulin niin hyvälle tuulelle tämän vietsin luettuani ettet uskokaan. Ihana sinä <3

 3. Miseliininen kirjoitti:

  Ihanan näköisei nuo sun leivokset!! Aivan vesi herähtää kielelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.