Hae
My Project Is Me

Vatsasarjaa

Moi,

Sain nyt vihdoin ja viimein aikaiseksi kuvata tämän ”uuden” vatsasarjani, jota aloin siis työstämään Tammikuun alulla. Koska sain päähänpinttymän kuvata kyseisen tekeleen myös videolle niin homma hieman venähti.. Ongelmaksi muodostui musiikki. Omassa mielikuvitusmaailmassani sain kaikki iskut ja tahdit mätsäämään mutta todellisuus oli jotain ihan muuta. Noh, korviini osui sitten yht’äkkisesti Adelen (jo aikalailla loppuun kulutetu) Rollin in the deep. Valinta ei ehkä ole musiikillisesti se kaikkein inspiroivin mutta osuu tahdillisesti melko hyvin yksiin sarjan toistojen kanssa. Niinpä menemme nyt tällä.

Siinä missä edellinen sarja keskittyi enimmäkseen suoriin vatoihin niin nykyisessä on mukana kyljet ja vinot lihakset. Toistoja ei ole kuin kymmenkunta/liike eikä yhtään liikettä toisteta sarjassa kahta kertaa. Jos tosiaan teet ilman musiikkia niin omasta kunnosta riippuen voi tehdä 10-15 toistoa. Yhden sarjan jälkeen pieni tauko (tai vaikka selät) ja sama homma uudestaan ainakin kerran. Muistutan vielä että vatsalihastreenin yhteydesä tulisi aina muistaa treenata myös selät jotta lihasbalanssi säilyy ja turhilta selkäkivuilta vältytään.  Kaikissa liikkeissä oleelliista on että vatsa pysyy tiukkana ja korsetti kunnossa. Ensin kuvat ohjeineen ja lopussa video

1. Perusrutistus
Jalat pysyvät lattiassa ja yläkroppa nousee. Koita saada lavat irti maasta. Leuan alla pysyy koko ajan pieni rako, eli leuka ei painu rintaan kiinni. Lisähaastetta saat nostamalla kannat ilmaan, jolloin vain päkiä koskettaa maata.

2. Ristikkäiskurotus
Lähtöasetelema perusrutistuksen kaltainen. Liikerata menee seuraavasti: perusrutistus- ristikkäiskurotus- palautus keskelle- palautus lattialle. Ristikkäisellä kädellä kurotetaan siis vastakkaisen jalan nilkkaan. Lavat pysyvät koko ajan irti maasta (paitsi tietysti kun palautetaan lattialle). Jos teet hitaasti ilman musiikkia niin mitä syvempi liike sitä parempi. Musiikin kanssa syyllistyy helposti hosumiseen kuten videolla hyvin huomaa. Puoli vaihtuu jokaisella kerralla ja toistoja molemmille puolille kymmenen. Lisähaastetta saa kurottelemalla nilkan sisäreunaan ulkoreunan sijaan.

3. Sakset
Jalat nostetaan noin 30 sentin korkeuteen lattiasta. Jalat avataan ja ristitään. Itse tykkään vaihtaa tuota päällimäiseksi jäävää jalkaa jokaisella toistolla. Selän voi pitää maassa kiinni mutta lisähaastetta saat nostamalla hartiat ilmaan. jos tuntuu liaan raskaalta niin laittamalla kädet pepun alle niin saat myös helpotusta. Pyri kuitenkin pitämään ne pepun vieressä.

4. Tuplarutistus
Jalat 90-asteen kulmaan. Yhtäaikaa nostetaan sekä ylä- että alavartaloa. Itse näköjään teen vähän miten sattuu ja joskus laitan jalat maahan ja rutistan sieltä ylös ja joskus taas vastaavasti nostan vain siitä 90-asteesta. Lisähaastetta saa suoristamalla alhaalla sekä kädet että jalat.

5. Kyljet
Alkuasetelma perusrutistuksen kaltainen. Nyt kurotellaan saman puolen kädellä saman puolen nilkkaa. Kurotteluiden välillä ei levätä maassa eli lavat pysyvät ilmassa. Ensin toinen puoli ja sitten vaihdetaan puolta. Mitä suurempi liike sen parempi teho.

6. Lankku
Ihan peruslankku – hooveri – kyynärnojapito.. Millä nimellä sitä kutsuttekin niin juuri se liike. Eli vatsa ja peppu piukkana ja suorassa linjassa hartioiden kanssa (samalla tasolla kaikki). Pysyy, pysyy ainakin hyvät 30sekuntia. Mielellään toki niin kauan kuin vain psytyy.

7. Kyljet
Noustaan lankusta suorille käsille ja käännytään kylki kohti lattiaa. Kylkilihasten voimalla nostetaan itseä ylös ja alas muttei koskaan lattiaan asti. Ensin toinen puoli ja sitten vaihto.

alhaalta
ylös

8. Mountain Climber
Käännytään takaisin vatsa kohti lattiaa ja aletaan nostaa polvia vuorotellen rintaa kohti. Jaksaa ainakin 30 sekuntia.. Videolla toistoja tehdään ektraliikkeenä kappaleen loppuun ja loppu tuleekin melkoisen pian.

Sitten vielä sama homma videolla. Jäin arpomaan laitanko videon jonka kuvasin samalla kertaa kuin nämä liikkeet mutta päädyin sitten kuitenkin eilen kuvaamaani versioon. Tässä julkaistavassa versiossa näkyy muutamia kummallisia mietintätaukoja joihin ihan hyvin olisi mahtunut mukaan muutama toistokin. Josko sitä jaksaisi vaikka viikonloppuna uudestaan kuvata. Toinen versio hyllytettiin treeninaikaisen purkanjauhannan vuoksi (häiritsi itseä suunnattomasti).  Kaiken selittelyn jälkeen, tässä se nyt on.

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Eipä jaksanu näin kuukauden treenailun jälkeen ihan täysillä ja napa selkärankaa vasten vedettynä koko biisiä tehdä 🙂 Mutta tämä, niinkuin koko blogisi auttaa tsemppaamaan, ja ehkä sitten maaliskuussa jaksaa :)-tiina-

  • jennie kirjoitti:

   Aivan varmasti maaliskuussa menee jo – ja moneen kertaan 🙂 Treeni-iloja sinulle.. Tulethan sitten kertomaan kun homma sujuu kuin tanssi. Kiva kuitenkin kuulla että tästä löytyi myös hieman haastetta.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Löysin viikonloppuna tän sun blogin ja täytyy sanoa, että paljoa muuta en kyl niinä päivinä tehny ku kahlasin tätä läpi ihan intona!! Tää vatsatreeni lähtee kokeiluun ehdottomasti. Tuloksesi on aivan mahtava, motivoi suuresti. Jatka samaan malliin

  • jennie kirjoitti:

   Voi että, Kiitos sinulle mielettömästi. Tuolta historiastahan löytyy tosiaan myös vanhempi, yksinkertaisempi, vatsasarja jolla väkertelin oman hyvän aikaa kotosalla. Tervetuloa mukaan lueskelemaan 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Kuinka monta kertaa peräkkäin teet ton videon sarjan? Ja kuinka monta kertaa viikossa?

  • jennie kirjoitti:

   Nyt tulee pidempi vastaus kuin odotin mutta siis.. vanhempaa vatsasarjaa (http://myprojectisme.blogspot.com/2011/10/vatsatreenia.html) pyrin alunperin tekemään päivittäin. Joskus välistä jäi päiviä mutta sitten jatkettiin taas. Johonkin väliin jäi tauko joka aikana en varmaan tehnyt kuin pari kertaa viikossa mutta sen huomattuani keskityin siihen että tein vähintään joka toinen pöivä. Tätä nykyistä aloitin tekemään joka toinen päivä. Joskus saatoin toki tehdä peräkkäisinäkin päivinä. Kummankin sarjan kanssa olen pyrkinyt tekemään kaksi toistokierrosta. Superpäivinä mukaan on saattanut tulla kolmaskin mutta sitä on kyllä tapahtunut harvoin. Nykyisellään kun aloitin tuon salilla väkertelyn niin ohjelmani sisältää oman erillisen keskivartalotreenin ja tämän sarjan tekeminen on jäänyt yhteen kertaan viikossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.