Hae
My Project Is Me

Viime viikolla meillä syötiin..

Pyrin käymään ruokakaupassa vain yhden ainoan kerran viikon aikana. Ennen tuota ostosreissua, suunnittelen tarkkaan mitä meidän perheessä tullaan seuraavan viikon aikana, tai ainakin arkipäivinä, syömään. Muodostan ostoslistan tulevan viikon menun perusteella ja lähden kauppaan tekemään viikon ruokaostokset.

Viikon ruokalista sisältää usein pääaterioita kahdesta kategoriasta. Toinen näistä on sellaiset ruoat, mihin löytyy aineksia jo kotoota eli ostoksia tarvitse tehdä ihan niin paljon. Toinen kategoria on puhtaasti mielitekojen tai kokeiluhalukkuuden kautta listalle päätyvät ruokaideat. Myös lapset saavat äänestää viikon ruokalistalle suosikkejaan ja niitä toteutetaan sikäli kuin toteutuskelpoisia ideoita tulee. Pizzaa ei vaan voi syödä joka viikko.  Toissa viikolla ostoskorin sisältö näytti purettuna tältä:

 

Viikon ruokaostokset aterioina

Chili con Carnea lapsiperheen versiona eli ilman papuja ja oikeastaan ilman chiliä. Voisikin siis sanoa että söimme siis riisiä tomaattisessa jauhelihakastikkeessa.

Itkukanaa, mikä ei itkettänyt kuin vain sen puolesta että se ei lapsille maistunut. Päinvastoin kuin alkuperäisessä reseptissä, meillä tämä ei siis loppunut kesken vaan sain tehdä töitä että ruoka tuli syödyksi ennen kuin se ehtii mennä pilalle.

Maailman parasta linssikeittoa, jos Internetiin on uskominen. Muistelen että olisin tehnyt tällä kehutulla reseptillä linssikeittoa aiemminkin mutta ei se silloin niin hyvälle kyllä maistunut kuin nyt. Ohjeen mukaisesti jätin keiton poikkeuksellisesti soseuttamatta ja se kannatti – omasta mielestäni. Lapset eivät edelleenkään syö kasvissattumia keitossa vaan heille ne uppoavat paremmin sileänä soseena. Tai sitten ihan sellaisenaan, kypsentämättöminä.

Sitruunaista kanakeittoa, mikä oli kokeilulistalla jo aiemmalla viikolla. Tämä oli resepti, mihin aion varmasti palata myöhemmin vielä uudemman kerran.

Mitä muuta viime viikolla syötiin

Ostosreissu osuu yleensä viikonloppuun ja ruoanvalmistusvuorot sunnuntaille sekä keskiviikolle. Usein joku ruoista venyy viikonlopulle asti ja lisäksi viikonloppuisin tehdään jotain ihan koko perheen yhteistä (herkku)ruokaa. Viime viikonloppuna näin ei kuitenkaan ollut vaan syötiin poikkeuksellisesti kaikenlaisia jämäloihdoksia + tarjoustäsmäiskun takia kauppareissulta mukaan tarttunutta kasvipohjaista Muu- burgeripihviä. Nämä pihvit eivät maistuneet kenellekään mutta saman sarjan aiemmin testatut nugetit katosivat ennätysnopeasti. Pyrimme tosiaan aina silloin tällöin testaamaan erilaisia kasvisversioita tutuista lihaperäisistä vaihtoehdoista.

Tässä oli meidän perheen viime viikon ruokaostokset ja niistä syntynyt ruokalista niiltä osin, mitä kotona/ minä työpaikallani söin. Lisäksi toki aamupalat, väliapalat ja iltapalat, mitkä minä jätin tämän listauksen ulkopuolelle. Olisiko sinun ruokalistasi näyttänyt yhtään samalta? Vai olisitko valmistanut jotain ihan muuta? Kurkkaa myös edellinen vastaavanlainen postaukseni sekä nämä lämmittävät keittoideat.

3 kommenttia

 1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Täytyypäs testata meniskö nuo nuggetit meillä läpi! 😀 Kuulostaa muuten meininki aika lailla samalta kuin meiltä. On ruokia, joihin lapsi ei koske pitkällä tikullakaan, mutta nyt 8-vuotiaana on alkanut myös maistumaan ruuat, jotka ei vielä vuosi sitten kelvannut, kuten parsakaali, tuorehernekeitto, kasvissosekeitot (kera sattumien)…Pikku hiljaa kun tuputtaa uusia asioita, niin kyllä ne näköjään alkaa jossain vaiheessa maistumaan 🙂

 2. Ruusuliisa kirjoitti:

  Tutustuin blogiisi vasta nyt oman elämäntapamuutokseni vasta käynnistyttyä ja sait minusta kyllä heti seuraajan! Ruoka on tässä painonhallintaprojektissa niin keskiössä, että jotenkin tosi kiva nähdä näin konkreettisesti, mitä teidän lapsiperheessä syödään. 🙂

  Olen aivan alkumetreillä toisin kuin sinä, mutta käy halutessasi kurkkaamassa: olipakerranmuutos.blogspot.com

  • myprojectisme kirjoitti:

   Moikka, Ja anteeksi että en ole huomannut kommenttiasi kuin vasta nyt. Olen itse ollut (poikkeuksellista kyllä) hyvin hiljainen mutta nyt taas takaisin ohjaksissa. Käynkä kurkkamaassa sinun blogiasi, uutta luettavaa on aina mukava saada ja varsinkin vertaistuki-sellaista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.