Hae
My Project Is Me

Tarina tähän saakka.. (RV 14+4)

Moikka,

Koska nyt aika-ajoin väläyttelen jotain raskauteen liittyvää niin voisinpa nyt yrittää paneutua asiaan hieman tarkemmin. Tämä(kään) teksti ei ole mikään erityinen oppikirjasta kaivettu faktapohjainen teoriapläjäys vaan omia kokemuksia ja tuntemuksia tähän saakka. Lähinnä keskityn pintapuolisesti ruokavalioon (tästä ehdottomasti tarkemmin lähipäivinä) sekä liikunnasta ja olotilasta.
 
Ensimmäisenä haasteena itsellä esiintyi pahoinvointi. Tämä oli minulle uutta, sillä edelliskerralla en varmasti olisi koskaan edes epäillyt lasta odottavan,i ellei vatsa olisi kasvanut – niin helppo se oli! Tuolloin luonnehdin raskautta tylsäksi mutta nyt tiedän paremmin.. aivan mahdotonta tämä ei onneksi kuitenkaan ole ollut mutta häiritsevää jokatapauksessa. Erityisen paha olo oli aamuisin, joka valitettavasti on minun ainoa liikuntamahdollisuuteni. Ja hieman lievempänä olotila seurasi koko päivän. Edelleenkin esimerkiksi bussissa tai huonossa sisäilmassa kärsin pahoinvoinnista. Muutoin olotila on onneksi pääosin jo helpottanut.

Paitsi etova olo niin myös ruokavalioni muuttui alussa mielitekojen myötä. En aio asiaa kaunistella vaan myönnän että noin kuukauden ajan söin lähes joka päivä jotain pientä. Lisäksi esimerkiksi rahkaa en pystynyt syömään lainkaan (tämä muuten oli edellisraskaudessakin). Välipalat olivatkin usein leipää, hedelmiä tai jogurttia. Yksinkertaisesti, söin sitä mitä mieleni teki vain siksi että söisin yleensäkän mitään. Tämäkin on onneksi helpottanut ja olen ujuttanut rahkan takaisin ruokavaliooni, joskin syön sitä 50:50-suhteessa Turkkilaisen jogurtin kanssa. On oikeasti uskomatonta miten paljon makuaisti voi muuttua.

 
Heikotuksen lisäksi minua on vaivannut väsymys, joka osittain on varmaan johtunut myös vuodenajasta. Väsymys, pahoinvointi ja epämääräiset muutokset ruokailutottumuksissa eivät ole luoneet parasta pohjaa liikkumisille. Olo oli jokainen aamu sama, kuin olisi edellisiltana ollut vuosituhannen pirskeissä juhlimassa aamuun saakka. Voin rehellisesti myöntää, että olen itseni joutunut salille muutamaan otteeseen pakottamaan ja yhtälailla muutamaan otteeseen antanut luvan jättää välistä.

Varsinaiseen tekemiseen salilla raskaus ei vielä ole vaikuttanut millään lailla. En ole pienentänyt painoja tai muutenkaan antanut itselleni erityistä lupaa himmailuun. Vielä ei ole tarvinnut. Vastaavasti en myöskään ole painoja lisännyt. Mikäli joku liike ei tunnu hyvältä jonain päivänä (tähän mennessä yhtenä päivänä keskivartalon treenaamiseen tarkoitettu voimapyörä) niin sitten tehdään jotain muuta. En myöskään vielä kauhistele tulevaa tai mieti miten voin vatsani kanssa kyykkäillä vai voinko ollenkaan. Sen näkee sitten.

 

11 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  Onko sulla puhelimena iPhone? Jos on, niin tiesitkö, että saat otettua ei-niin-tärähtäneitä kuvia, kun otat kuvan käyttämällä sitä plus-merkkiä siinä sivussa. Sama mistä säädetään ääntä. Tai puhelimesta saa tukevamman otteen silloin, joten ei tärähdä niin paljon 🙂 Ja ihanaa raskausaikaa! Toivottavasti paha olo helpottaa pian.

  • jennie kirjoitti:

   EI kun mulla on tärähtelevä halpis Samsung.. Täytynee tutkailla onko siinäkin joku tärähtämisen esto-ominaisuus. Näinä pimeinä aikoina tuo tuntuu olevan todellinen haaste..

 2. Anonymous kirjoitti:

  Hei huippua ku kirjottelet taas! Kirjotahan jatkossakin ;D-entinen ja uudelleenherännyt nykyinen vakkarilukija

  • jennie kirjoitti:

   Nyt löytyy taas aihetta.. Ja ensi kesänä sitä aihetta varmaan taas löytyykin kun projekti aloitetaan alusta 😉

 3. Höde kirjoitti:

  Meidänkin salilla näyttää reenailevan ainakin yksi raskaana oleva. ja iso massu onkin! On se hienoa ku jotku osaa pitää itsestään/kunnostaan huolta myös raskaana ollessa. itse olen niitä jotka ei muka ole uskaltanut reenata ja aina vaan hokenu että sitte raskauden jälkeen lähtee läskit! 😀 aika kova työ muuten… no voipi olla että lapset on nyt tehty, niin hirveetä se synnyttäminen on ollu. 😀 ja onhan nuita lapsosia jo 3. nyt keskityn saamaan elämäni ensimmäistä kertaa unelma vartalon!!! Tsemppiä sulle!! 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Voisinko kysyä, että yritittekö kauan tätä toista lasta? Montakin kuukautta? Onnea kovasti raskaudesta! Blogisi on tosi ihana!- saara

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Saara 🙂 Joskus elokuun aikana aloimme keskustelemaan ajatuksesta toisesta lapsesta vaikka toki mahdoton ajatus ei ollut siihenkään saakka ollut. Tiesimme siis jo ensimmäisen syntyessä ettei perheemme jäisi meihin kolmeen. Onneksemme kaikki tapahtui kuitenkin periaatteessa heti, eli jo syyskuun aikana pääsin plussailemaan.

 5. Madde kirjoitti:

  Uskon, että varmasti pystyt loppuun asti käymään salilla, mikäli ei vaan ala selkä tai joku muu paikka oireilemaan. Ensimmäisen raskauteni aikaan en ollut kuntosalilla kävijä, mutta lenkkeilin kyllä kävellen loppuun saakka. Toisen raskauden aikaan taas olin jo innostunut kuntosalista ja jatkoinkin sitä ihan ”täysillä” siihen saakka, kunnes liian korkeat sykkeet alkoivat selkeästi lisätä supistuksia. Sen jälkeen jäi ne viimeiset tiukat toistot pois ja spinningit vaihtuivat pk-pyöräilyihin. Kyykyt jäivät lisäpainojen osalta pois, sillä ne nostivat niin paljon sykettä minulla. Omaa kroppaa kuunnellen siis mentiin ja laskettuna päivänäkin vielä tsekkailin jumppia, että salille vai jumpalle kunnes lapsivedet meni 🙂 Moni kyseli tuolloin, että millos meinasit lopettaa ja siihen totesin, että kyllä se pakollinen tauko tulee viimeistään sitten kun vauva syntyy ja silloinhan se vasta tuli. Nyt kolmatta tässä odotan (vähän sinua edellä, vk 19) ja salilla olen pystynyt käymään, kunhan vaan olen saanut itseäni niskasta kii ja tarkoitus on liikkua jollain tyylillä loppuun saakka, jos vaan kaikki menee hyvin. Onnea sulle raskaudesta. Kiva seurailla sun vointia ja vatsan kasvua. Itsellä jo mahtava masu ja huomaakin että kolmannessa raskaudessa vatsa antaa jo tosi helposti periksi.

  • jennie kirjoitti:

   Heh, Oot ollut kyllä aika sissi 🙂 Ei mutta näinhän se on että jos on tottunut liikkumaan muutoinkin niin kyllä se kroppa ihan yhtälailla sitä liikuntaa kaipaa raskaudenkin aikana. Ja toivotaan tosiaan että minäkin säästyn turhilta komplikaatioilta. Ensimmäisellä kierroksella ei tosiaan mitään ongelmia ollut. Tuohon aikaanhan harrastin vielä aktiivisesti tankotanssia ja vielä muutama kuukausi ennen laskettua aikaa tankoilin (kunnes vatsa vain yksinkertaisesti oli jo tiellä).

 6. Anonymous kirjoitti:

  Olen kuntosalilla töissä ja meillä monet raskaana olevat ovat käyneet ihan loppuun asti salilla. Yhdellä synnytys kesti sen takia kaksi päivää, koska lihakset olivat niin kireät. Hän olikin käynyt rankalla ryhmäliikuntatunnilla samaisena päivänä kun lähti synnytään :/ kannattaa siis keskittyä rentoutumiseen ja venyttelemiseen lopussa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *