Hae
My Project Is Me

Elämäntapamuutos ei ole yksi iso muutos

Elämäntapamuutos ei ole yksi iso muutos, se on sarja pieniä muutoksia. Ja juuri siitä syystä olen erityisen iloinen siitä, että onnistuin viime viikolla vähentämään herkuttelua.

Herkuttelun vähentäminen on yksi konkreettinen esimerkki niistä pienistä mahdollisista muutoksista mitä on mahdollista tehdä osana sitä elämäntapamuutosta. Vielä konkreettisempana tämän saman esimerkin voi ajatella herkuttelun rajoittamisella vain tiettyyn päivään, esimerkiksi lauantaihin. Tätä minä itseasiassa tavoittelin mutta kun lapset yhtenä päivänä leipoivat kaurakeksejä niin tottahan minä niitä maistoin.

Ja koska elämäntapamuutos ei ole mikään yksi iso muutos, mikä joko onnistuu tai epäonnistuu, ei yhdellä yksittäisellä valinnalla siinä kokonaisuudessa enää olekaan niin valtavan suurta merkitystä. Se että söin näitä rakkaudella leivottuja kaurakeksejä, ei haittaa isossa kuvassa yhtään mitään. Asioita ei tarvitse tehdä täydellisesti vaan riittää, että tekee enemmän omia tavoitteitaan tukevia parempia valintoja kuin niitä toisia. Ja se riittää.

herkkuhimo_omena

Olen tällä viikolla jatkanut samalla linjalla. Toivoisin että voisin kertoa jotkut maagiset sanat, kuinka tällä kertaa olen onnistunut siinä, mitä niin monta kertaa koko alkuvuoden ajan yritin. En valitettavasti kuitenkaan voi mutta ehkä yksi asia mitä kuitenkin haluan sanoa on että onneksi aina voi yrittää uudestaan. Ei ensi maanantaina tai edes huomenna vaan ihan heti seuraavasta mahdollisuudesta. Sillä kuten sanottu, elämäntapamuutos ei ole yksi iso muutos vaan tuhansia pienempiä valintoja, mitä meistä jokainen tekee monta kertaa päivässä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *