Hae
My Project Is Me

Keto49, Viikko 4: Paino laskee edelleen

Tuntuu todella typerältä kirjoittaa tätä ketokuulumispostausta. Se tuntuu typerältä koska minusta viime viikko, eli neljäs viikko ohjattua Keto-valmennusta on sujunut helposti ja samaan tapaan kuin edeltäjänsäkin. Ruokavaliossa pysyminen tuntuu edelleen helpolta, yksinkertainen ruoka maistuu eikä mielitekoja ole. Samaan tapaan myös treeni maistuu ja itseasiassa olen päättänyt lisätä viikkoagendalle neljännen treenikerran. Tämä viikko näyttää jaksaako sitä toteuttaa vai ei mutta nyt on maanantai startattu pitkästä aikaa maastavedoin ja varsinaiset treenit ovat vielä edessä.

Ketogeeninen tulevaisuus?

Kaikki on siis hyvin. Olen myös mielessäni hieman miettinyt jo tulevaa, ajanjaksoa tämän valmennuksen jälkeen. Tämähän tosiaan tulee eteen melko pian ja tässä ajassa olisi ollut suotavaa oppia jotain itsestään sekä ketogeenisesta ruokavaliosta ja sen sopivuudesta omiin tavoitteisiin ja kroppaan. Minulla ei ole aikomusta palata takaisin entiseen mutta hiljalleen aion monipuolistaa ruokavaliotani ja nostaa myös maltillisesti hiilarimääriä sekä sitämyöten myös syödyn energian määrää. Kropassa on kuitenkin vielä ylimääräistä rasvaa jäljellä, niin nosto on tehtävä nimenomaan maltillisesti ja tähän minulla on jo suunnitelma.

Joku saattaa miettiä, että miksi nostaa mitään, jos nyt on hyvä olla. Periaatteessa ei välttämättä vielä tässä vaiheessa varmaan tarvitsisikaan, sillä tiukkaakin ketogeenista ruokavaliota voinee noudattaa useamman kuukauden. Jostain olen kuitenkin käsittänyt, että jonkinlainen ohjenuora olisi olla tiukalla linjalla vain noin kolmen kuukauden ajan ja onhan se varmasti mielellekin hyvä saada vähän enemmän vaihtelua. Itse ainakin huomaan, että aina lisätessäni jotain ”uutta” ruokavaliooni, on mieliala heti astetta korkeammalla. Näin kävi esimerkiksi niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin osan rasvasta korvaaminen oliiveilla, tai täysmajoneesilla.  Valmennusta on vielä muutama viikko jäljellä ja näihin tulvaisuudenkuvioihin palataan kun sen aika on.

Viime viikon tulokset

Huikeiden kilokatojen jälkeen viime viikko tasaannutti painonpudotustahtia. Tämä on ollut odotettavissa ja itseasiassa hämmästelen, että tämä tapahtui vasta nyt. Painoa kuitenkin putosi 400g, mikä on taas eteenpäin kohti tavoitteitani.  Olen myös viimeisen viikon aikana alkanut saada kommentteja hoikistuneesta olemuksestani, mikä tietysti tuo lisää intoa keto-projektiini ja on osoitus siitä, että suunta on oikea. Painoa on tosiaan nyt ketoilun aikana pudonnut viimeisen neljän viikon aikana yhteensä 5,3kg ja minusta se on paljon se. Vaaka näytti aamulla 67,2 eli olen siis jo reilusti kutosen puolella, mikä tuntui jo jossain vaiheessa ihan mahdottomalta saavuttaa. Ja vaikka vaakalukema ei missään nimessä ainoa mittari etenemisissä olekaan, niin tuntuuhan se nyt hyvältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *