Hae
My Project Is Me

Pitkästä aikaa jotain itsetehtyä

Moikka,

Pitkästä aikaa valmistin jotain erilaista ja vielä enemmän pitkästä aikaa leivoin jotain. Koska elämäni on palannut gluteenittomiin uomiinsa, on kyseessä ensimmäinen gluteeniton herkkuni ja täytyy sanoa että olen enemmän kuin tyytyväinen aikaansaannokseeni. Parastahan on kun ei oikein tiedä mitä tekee, niin tekee jotain ja soveltaa vähän kaikkea.

Kaikki sai alkunsa siitä että mietin että mitä ihmettä teemme noille kaikille saaduille kotimaisille puutarhaomenoille. Kaikkihan tietävät nämä puutarhaomenat, jotka poimitaan maasta syötäväksi ja ne pitäisi oikeastaan tuhota muutamassa päivässä koska keräävät vain tuhottomasti kärpäsiä ja menevät muutoinkin huonoksi.
Huomaatteko omenalla olevan hymynaaman?

Koska kaapissa oli vielä rahkatutkailuistani jäljellä yksi omena-kanelimaustettu rahka, niin eihän sitä muuta mahtanut kuin syksyn ensimmäistä omenapiirasta alkaa tehdä. Kaupasta hain vain gluteenittoman jauhoseoksen, johon lisäsin vielä kotoa jo valmiiksi löytynyttä kookosjauhoa.


Piirasvuoka oli valitettavasti käytössä poikaystäväni tekemälle kantarellipiiraalle. Niinpä päädyin valmistamaan pikkupiiraisia muffinivuoassa. Ohjeella niitä tuli 12kpl.  

Pohja:

100g voita

125g maitorahkaa

2dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5dl kookosjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

1prk maustettua maitorahkaa

omenoita paloiteltuna

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita pehmenneeseen voihin maitorahka. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Aseta tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin. Levitä piirasvuoan pohjalle ja lisää päälle rahka. Lisää lopuksi omenaviipaleet. Paista 175c uunissa 20min alatasolla ja 10min keskellä.

Ei siis lisättyä sokeria ja huonolaatuisen rasvankin kanssa on päästy melkovähällä. Maitorahkallahan voi ihan hyvin korvata osan rasvasta leivonnassa ja kermavaahdonkin sekaan yleensä käytän rahkaa tuomaan rakennetta.  Jos haluaa keventää annosta rasvallisesti, niin korvaamalla kookosjauhot tuolla tavallisella jauhoseoksella säästyy rasvaa (ei tosin kaloreita, joka oli minulle yllätys kun näitä arvoja laskin).  

Varmasti edelleen voisi hienosäätää käyttämällä kevyempää rahkaa, jossa on vähemmän sokeria ja rasvanmäärässä olisi vieläkin voinut hieman nipistää käyttämällä joko hieman vähemmän voita tai korvata voi vaikka 60% margariinilla.

Ohjeenmukaan valmistettuna yhdessä annoksessa, eli yhdessä piiraisessa oli noin 133kcal.
Maku tosiaan oli hyvä, kookoksen ansiosita hieman kookosmainen ja yllättävän rasvainen. Itseni lisäksi myös muut perheenjäsenet herkuttelivat näillä hyvinmielin, pikkumiestä myöten. Piiras pysyi kauniisti kasassa myös ilman vuokaa ja oli helppo käsitellä.

12 kommenttia

 1. Elli kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä!:-)

  • jennie kirjoitti:

   Ja maistui myös, varsinkin tuoreeltaan, hieman jäähtyneenä.

  • MT kirjoitti:

   Meillä alkaa myöskin omenat kohta tippuilemaan puista ja bongasin blogisi kun etsiskelin erilaisia reseptejä johon tunkea omenaa . Kohta kotona ei varmaan muuta syödäkään kuin omenaa jokaisella aterialla 🙂

 2. Haaskalintu kirjoitti:

  Tulipas kauniita piiraita!:)

 3. Anonymous kirjoitti:

  Itsekin pitää kokeilla. Hei, mulla tuli tässä mieleen kysymys liittyen liikuntaan ja erityisesti vartalonmuokkaamiseen. Itse kun olet tehnyt aika urakan kroppasi eteen ja näytätkin nykyään aivan loistavalta! Olisiko sinulla hyviä vinkkejä miten saisi reidet pienemmiksi? Olen todella sopusuhtainen ja hyvässä kunnossa muuten, mutta reidet tuottavat päänvaivaa.

  • ~LOVE~ kirjoitti:

   Mä haluisin kuulla kanssa tähän vastauksen, koska painin itse AIVAN saman ongelman kanssa…!!! 🙁

  • jennie kirjoitti:

   Rasvahan tuntuu jämähtävän ihmisillä eri kohtiin. En kuitenkaan usko että kyseessä voi olla oikeasti mikään varsinainen ongelma, kerta vartalo on muutoin hyvässä ja sopusuhtaisessa kunnossa. Itseä häiritsevät viimeiset sentit saattavat kuitenkin olla sen verta merkityksellisiä että jotain täytyy tehdä (tiedän nimittäin tunteen). Kuvittelisin ettei mitään kovin raskasta rasitusta (isoja painoja) kannata ainakaan käyttää vaan ennemminkin tuhottomaasti toistoja pienillä painoilla. Kaikenmoinen jalkojenpäällä tapahtuva liikunta on varmasti myös hyväksi ja ehkä erityisesti sisäreisiin keskittyminen..

 4. MinttuK kirjoitti:

  Voi nam, miten hyviltä näyttävät! 🙂 Ja pakko lisätä, että en millään meinaa saada noita sanavahvistuksia (”todista, ettet ole robotti”) oikein, miten ne voikin olla noin vaikeita! 😀

  • jennie kirjoitti:

   Ihme että edes pyytää niitä tunnisteita kun kaikki kommentointi on sallittu.. Mutta tiedän kyllä siis tuon, en itsekään koskaan osaa niitä tulkita oikein!

 5. Anonymous kirjoitti:

  Sulla on varmaankin jääkaapissa yleensä maitorahkaa, mulla taas maustamatonta jogurttia, ja silläkin voi helposti korvata osan leivonnaisten ja piiraiden rasvasta :)T. Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.