Herkullinen Kvinoalisuke
Pitkän tauon jälkeen olen valmistanut jotain kvinoasta. Kvinoahan nauttii ansaittua huomiota ravinnostaan kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa, sillä se sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa. Itse käytän kvinoaa kuten mitä tahansa lisuketta (riisi, pasta, peruna tms). Muistin kvinoan olemassaolon selailtuani Parempaa Ruokaa- teosta, josta mukailtu reseptikin on peräisin. Valmistettavasta annoksesta riittää kahdelle.
1dl kvinoaa
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 punasipuli
1rkl vihreää pestoa
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Lisää muut ainekset sekaan ja sekoita. Itse nautin kvinoasalaattini broilerin kanssa ja pieni määrä raejuustoa sekä ”jotain vihreää salaattia” kvinoan seassa kruunasi kokonaisuuden.