Hae
My Project Is Me

Moikka Maaliskuu, Hello Huhtikuu

Huhtikuu alkoi tänä vuonna jotenkin kuin varkain vaikka toisaalta taas melkoisella rytinällä, kun sen alussa vietettiin pääsiäistä. Vaikka melkein eletäänkin siis jo huhtikuun puoliväliä, kerrataan pikakelauksella maaliskuun tapahtumat läpi tässä vaiheessa projektini kannalta tarkasteltuna.

maaliskuun parhaat_huhtikuu 2021

30/31 tehtyä kävelylenkkiä ja muut treenit

Heitin uudenvuodentavoitteena ilmoille käydä kävelemässä päivittäin vähintään puolen tunnin ajan. Vielä tuolloin kuvittelin palaavani lähitöihin tammikuun aikana ja ajankäytöllisistä syistä tavoitteeksi tuli tuo 30min. Todellisuudessa, olen edelleen etätöissä ja päivittäinen puolituntinen on käytännössä tarkoittanut vähintään tuntia. Maaliskuussa näitä kävelylenkkejä tuli tehtyä kaikkineen 30/31 eli yhtenä päivänä käveleminen jäi välistä ja tässäkin syy oli terveydellinen, kun vatsakipu vaivasi muutaman päivän ajan. Kaikkineen olen eiliseen päivään mennessä lenkkeillyt 94/96 lenkkiä ja edellisen kerran kävely jäi välistä tammikuussa. Aika mahtavaa!

maaliskuun parhaat kävelylenkki huhtikuu

Kävelemisen lisäksi olen alkanut, taas, ottaa hölkkäaskeleita. Harjoitin juoksukuntoani jo aiemminkin keväällä mutta edestakaisin sulava ja jäätyvä maa pakottivat takaisin kävelyn pariin. Nyt kun tiet ovat taas sulat, on kausittaisen kesäjuoksijani mahdollista alkaa taas harjoitella. Juokseminen on sellainen laji, että huomaan kaipaavani sitä silloin kun kävelen erityisen paljon. Lisäksi sää vaikuttaa vahvasti ja erityisen paljon nautin juoksemisesta lämpimillä kesäsäillä ja sen vuoksi se onkin vain kausittainen harrastus. Toki, tässä isona miinuspuolena on se että aloittaminen on aina yhtä tuskaista.

juoksukuntoa etsimässä

Lisäksi liikun edelleen erilaisin kotitreenein. Säiden parantuessa olen kuitenkin alkanut siirtyä myös lihaskuntotreenien kanssa ulos pelkän oman olohuoneen sijaan. Kehonpainon lisäksi olen ottanut avuksi myös kuminauhoja ja kävinpä kokeilemassa kevään ensimmäistä pukkitreeniäkin pääsiäisen pyhinä. Lihaskuntotreenin suhteen en ole niin järjestelmällinen kuin kävelemisen mutta kyllä niitäkin treenikertoja tulee viikkoon pääsääntöisesti 4-5.

 

Muutokset vaa’alla ja tämän viikon paino

Painossa maaliskuussa ei erityisempiä muutoksia tapahtunut ja se vaihteli 68,2 ja 68,8 kilon välillä. Punnitsen itseni tosiaan viikoittain, aina maanantaiaamuisin ja tein niin myös tällä viikolla pääsiäisen suklaansyöntimaratonin jälkeen. Pääsiäismaanantaina 5.4 painoin odotetusti enemmän kuin edeltävällä ja vaaka näyttikin lukemaa 69,1kg eli +700g edelliseen viikkoon. Tämä oli tosiaan odotettavissa, enkä sitä sen enempää murehdi, sillä söinhän suklaata niin paljon, että maanantai-iltana tein päätöksen hillitä herkuttelua koko huhtikuun lopun ajan.

painonmuutos

 

Herkuttomampi huhtikuu on alkanut

Ajatus herkuttomammasta huhtikuusta ei syntynyt pelkään pääsiäisen suklaaövereistä vaan jo maaliskuun puolivälistä alkaen olin huomannut itsessäni selkeää lipsumista arjen ja viikonloppuherkuttelun välillä. Suklaaöverit viimeistelivät vain mietintäni ja saivat siirtymään ajatuksista tekoihin. Tammikuiseen tapaan, pääsiäisestä yli jääneet herkut on siirretty pois silmistä ja siten myös pois mielestä. Näissä merkeissä siis moikat maaliskuulle ja hello huhtikuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *