Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Kävelystä juoksuun –millainen valmennus on ollut

Kaupallinen yhteistyö: Vahva Elämä/ Rebekka Jaakkola ja Naisten Kymppi

Olen ollut mukana Naisten Kymppiin huipentuvassa Kävelystä juoksuun valmennuksessa jo 27 viikkoa eli jo noin puolen vuoden ajan. Ja siis herranjestas, minä olen todella harrastanut juoksemista jo puoli vuotta! Tästä täytyy antaa suuret kiitokset rauhallisesti edenneelle valmennuskokonaisuudelle, mitä luotsaa upea Rebekka Jaakkola, Vahva Elämä –valmennuskokonaisuuden takaa.

 

kävelystä juoksuun

Kävelystä Juoksuun – Tällaista se on ollut

Muistan että olin alkuun, ja vielä valmennuksen edetessäkin välillä sitä mieltä, että olen valinnut itselleni liian helpon kokonaisuuden. Lenkit alkoivat todella maltillisilla, 30 sekunnin, juoksuosuuksilla mitä seurasi useamman minuutin kävely. Tänään lenkillä oli vastaavasti 30sekunnin tauot, useamman minuutin juoksuosuuksilla. Parasta on kuitenkin se, että tänään minusta tunne oli ihan sama kuin tuolloin ensimmäisellä viikolla – Pieni pettymys että tässäkö tämä nyt oli, olisin nimittäin jaksanut vielä.  Juttelin tästä kerran Rebekankin kanssa ja hän vahvisti, että on suunnitellut harjoitukset nimenomaan niin, että siitä jää juurikin tuo hyvä, seuraavia treenejä odottava fiilis. Ja ehkä juuri tässä piileekin se juju, mikä on minut pitänyt juoksijana jo näiden kaikkien kuukausien ajan. Ja nyt todellakin jo tiedän, että olen valinnut oikean tasoisen valmennusryhmän, vaikka edelleen treenit tuntuvat (ainakin jälkikäteen) helpoilta.

Vaikka kyseessä on juoksuvalmennus, ei kaikki treenaaminen todellakaan ole ollut pelkkää tasasykkeistä juoksemista. Ihan alusta alkaen mukana on ollut myös kehonhuoltoa ja lihaskuntoharjoittelua erityisesti juoksijan tarpeet huomioiden sekä reipasta tai rauhallista kävelyä. Suurin osa hölkkälenkeistä on ollut hölkän ja kävelyn yhdistelemistä  ja vain muutaman kerran on kokeiltu kokonaista matkaa hölkäten.

Aina sunnuntaisin on sähköpostiin tupsahtanut yhden kokonaisen viikon treenit, sekä selitys sille miksi milläkin viikolla milläkin tavalla harjoitellaan. Valmennuksen edetessä harjoitukset eivät kuitenkaan aina viikko viikolta ole muuttuneet rankemmiksi, vaikka toki isossa kuvassa matkan pituus tai harjoituksen intensiteetti onkin kasvanut. Tällä tarkoitan sitä, että esimerkiksi jossain vaiheessa (aika vastikään) mukaan harjoituksiin on tullut myös korkeampisykkeisiä intervalliharjoituksia. Yleensä kuitenkin tällaista rankempaa harjoitusviikkoa seuraa aina kevyempi ja on väliin mahtunut myös ihan pelkkää kävelyä ja kehonhuoltoakin sisältäneitä lepoviikkoja.

kävely

 

Naisten kymppi kevyesti hölkäten

Valmennuksen tavoitteena on tosiaan pystyä siirtymään nimensä mukaisesti kävelystä juoksuun niin, että se juokseminen tuntuu miellyttävältä. Ja kaikki tämä harjoittelu huipentuu vajaan kahden kuukauden päästä pidettävään Naisten Kymppiin, missä oma henkilökohtainen tavoitteeni on valmennuksen myötä hölkätä tuo koko kymmeneen kilometrin matka. Matkan voi toki taittaa myös kävellen tai sauvakävellen ja jos kymmenen kilometriä tuntuu matkana liian pitkältä, niin vaihtoehtona on myös lyhyempi, mailin mittainen LadieSmile. Jokaiselle kuntotasolle tai etenemismuodolle löytyy siis oma ryhmänsä ja se mikä tässä on ehkä parasta (ainakin omasta mielestäni) niin se, että kyseessä ei ole kilpailu. Ja kun kyseessä ei ole kilpailu, voi edetä ihan oikeasti siihen omaan hyvältä tuntuvaan tahtiin nauttien matkasta ja maisemista. Lisäksi jokaisesta osallistumismaksusta menee lisäksi 1€ Sydänliitolle tukemaan tärkeää toimintaa.

juokseminen

Kävelystä juoksuun – valmennukset starttasivat eilen

Vaikka valmennusta vielä muutama kuukausi jäljellä onkin, niin koen olevani jo nyt onnistuneesti siirtynyt kävelystä juoksuun. Siinä missä ennen omin neuvoin juoksukuntoa esiin kouliessani melkein pelkäsin lähteä lenkille tietäen sen olevan rankkaa ja raskasta, niin nyt päinvastoin odotan, että pääsen. Uskon että tämä on täysin valmennuksen ansiota, sillä olenhan niin monena vuonna yrittänyt itsekseni siihen kuitenkin aina jossain vaiheessa (kuukaudessa, maksimissaan kahdessa) lopettaneeni. Jos sinustakin yhtään tuntuu siltä, että nyt olisi sopiva aika aloittaa juoksukausi ja koulia maltillisin teoin esiin se juoksukunto ja juoksemisen ilo niin eilen (3.4) startanneille Rebekan kursseille ehtii hyvin vielä mukaan.

Ja jos jotain tulee mieleen liittyen valmennukseen tai Naisten Kymppiin, niin vastaan mielelläni.

juoksukoulu

Kaupallinen yhteistyö: Vahva Elämä/ Rebekka Jaakkola ja Naisten Kymppi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *