Hae
My Project Is Me

Toimistojumppaa

Moi,

Toimistotyössä tulee liikuttua hälyttävän vähän, varsinkin jos on 90% ajasta sidottu oman työpöydän ääreen. Nyt sitten olen alkanut aktivoitumaan työpisteeni ääressä ja vaikkei tätä treeniksi voi missään nimessä kehua niin piristää mukavasti työpäivän aikana (ja aiheuttaa alussa kummastuneita katseita). Nyt hyödynnetään työtuolia.

 

Ojentajadipit käsinojia vasten

ei varmaan vaadi sen enempää selitystä, mutta ennenkuin aloittaa kannattaa varmistaa että pyörät on lukittu, jotta tuoli ei pääse liukumaan alta. Liikerata sama kuin missätahansa dipissä. Toistoja voi tehdä vaikkapa 5 niin liikettä kroppaan ja veren kiertämään.

kuva(8)

 

Punnerrukset käsinojia vasten

etunojapunnerruksia tuolia vasten. Hyviä hallittuja toistoja samaiset viisi.

kuva(10)

 

Vatsat

Alkuasennossa asetutaan aivan penkin reunalle niin että käsilä on pakko ottaa tukea nojista. tästä nostellaan polvia kohti rintaa ja lasketaan takaisin alas (muttei kuitenkaan maahan saakka). Uospuhallus aina rutistuksen yhteydessä. Toistoja voi tehdä viisi.

kuva(9)

 

Kyykyt

Kyykyn voi tehdä toki ilman tuoliakin mutta tuoli on mukava raja tarpeeksi syvälle kyykylle myös tottumattomalle kyykkääjälle. Ylös tullessa voi supistaa pakaralihakset ”rusinkaksi”. Viisi hallittua toista riittää tässäkin.

kuva(7)

 

Pakarapotku

Ja jos oikein haluaa kummastuttaa (ihastuttaa tai vihastuttaa, kuten minä avokonttorissa vieressäni istujaa) niin voi ottaa vielä extraliikkeenä pakarapotkun (joko jalka suorana tai koukussa).

kuva(11)

Ei tämä tosiaan korvaa treeniä (eikä se ole edes tarkoitus) mutta piristää kummasti kesken tylsän istumatyön – ihanniinkuin mikätahansa liikehdintä.

5 kommenttia

 1. hansu kirjoitti:

  Hyvä idea! Minusta ei saisi ikinä toimistotyöntekijää. En jaksa istua edes puolta tuntia töissä koneen ääressä. 😀
  Nimim. Hoitoalalla työskentelvä ja siitä nauttiva!

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä minäkin nauttisin varmasti enemmän jollain tasolla liikkuvasta työstä enemmän, enkait muuten kehittelisi mahdollisuuksia ”liikkua” kesken työpäivän.

 2. Sonja kirjoitti:

  Toivoisin sulta postausta kotitreenistä etenkin laihduttajaa tukemaan 🙂 Itselläni painonpudotusprojekti menossa ja ruokavalio saatu PT:ltä, mutta salille meno on ongelmana. Lähin sali on melko kaukana (10km >) ja aina ei vain sinne pääse tai sitten työttömänä rahat ovat lopussa eikä ole varaa salikorttiin. Kotona olen jotain yrittänyt tehdä, mutta treeni menee usein sähläämiseksi kun ei tiedä mitä kannattaisi tehdä. Itselläni on käytössä kotona muutamat painot, jumppapallo sekä TRX nauha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *