Hae
My Project Is Me

Voiko tottumuksia muuttaa?

Moi,

Esimerkiksi painonpudottaminen koetaan usein haastavaksi asiaksi. Ja vaikka syitä on toki monia, niin yksi nousee ylitse muiden: Epämukavuus. On epämukavaa kun ainainen tv:n töllöttely vaihdetaan silloin tällöin treeneihin. On epämukavaa kun tutuksi käyneen suklaapatukan sijaan mutustetaankin jotain muuta. On epämukavaa kun ruokavalioon, jolla on elänyt vuosia tai jopa vuosikymmeniä, kajotaan ja sitä muutetaan. Vaan arvatkaa mitä, nämä ensi alkuun epämukavilta tuntuvat asiat saattavat ihan huomaamatta muuttua uusiksi tavoiksi ja tottumuksiksi. Muutoksille pitää kuitenkin muistaa antaa aikaa sillä kuten sanottu, vanhat tottumukset ovat parhaimmassa tapauksessa juurtuneet käytännöiksi vuosikymmeniä.

 

Muutos ei ole kuitenkaan mahdoton ja vanha koira voi oppia uusia temppuja. Näin on käynyt myös minulle erään arkisen asian kanssa ja tajusin sen oikeastaan vasta tänään. Vuosikausia, ainakin kymmenen vuoden ajan olen aloittanut aamuni purkillisella maitorahkaa. Joskus maitorahkan kaverina on vain mehukeittoa, joskus marjoja tai jopa molempia. Joskus siinä on pähkinöitä ja joskus mysliä mutta yhtäkaikki, tuo maaginen 250g:n kasa rahkaa on kuulunut aamuihini yhtä varmasti kuin auringonnousu.

2013-03-27+08.46.351

Vaan pitkään aikaan en ole rahkapurkkiin aamulla koskenut ja rahkan tilalle on tullut parjaamani puuro. Te ketkä olette lukeneet blogiani kauemmin, muistatte ehkä kuinka olen valitellut kuinka puuro ei pidä nälkää lainkaan ja hetki sen syönnistä nälkäni palaa moninkertaisena. Vaan juuri nyt, en ehkä tiedä parempaa tapaa aloittaa aamut kuin kaurapuuro kookosöljyllä, puolukoilla ja raejuustolla höystettynä. Nälkäkin on opetellut pysymään poissa noin 10.30 saakka jolloin lähes poikkeuksetta katson kelloa työpaikallani ja ilahdun puolen tunnin päästä häämöttävästä lounastauostani.

kuva 1(4)

siitäkin huolimatta että syön puolukkapuuron joka aamu, ei siitä ole yhtään kuvaa

Tämä ei ehkä ole suuri askel ihmiskunnalle mutta yksittäiselle ihmiselle se saattaa olla. Pieni elävä todiste siitä että muutokset ajattelutavoissa ja rutiineissa ovat mahdollisia, kunhan niille antaa sen mahdollisuuden. Toistoja saatetaan tarvita useampi mutta silti jokainen kerta on yksi askel eteenpäin kohti onnistuvaa muutosta.

 

ps. Myös perjantaina vietetään hiljaiseloa blogin puolella työpaikkani vuosipalaverin ja sitä seuraavan –juhlan vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *