Hae
My Project Is Me

Eksoottinen Porkkanakeitto

Talvi on täällä ja niin ovat myös lämmittävät soseutetut keitot. Keitot tosiaan paitsi lämmittävät mukavasti, ovat myös helppoja sekä edullisia valmistaa ja useimmiten paranevat vain päivien myötä. Niitä kannattaakin valmistaa kerralla iso kattilallinen niin seuraavan päivän ruoka, tai vaikka pulkkamäkieväs, on valmiina. Ja niin, sosekeitot tosiaan kulkeutuvat suuressa termarissa näppärästi myös pulkkamäkeen syötäväksi.

eksoottinen porkkanakeitto

 

Tällä hetkellä se keittoresepti, kun en muuta keksi, on Eksoottinen Porkkanakeitto. Tässä keitossa sysisuomalainen porkkana saa seurakseen makuparit sekä inkivääristä että kookoksesta. Yksinkertaisen herkullinen keitto valmistuu seuraavasti:

 

Eksoottinen Porkkanakeitto

1kg porkkanoita

1prk kookoskermaa

2tl inkivääritahnaa

kasvisliemikuutio

vettä

 

Laita vesi kiehumaan ja lisää sekaan kasvisliemikuutio. Kuori ja paloittele porkkanat sekä lisää kiehuvaan veteen. Keitä pehmeäksi. Siirrä kattila pois liedeltä, soseuta keitto ja lisää sekaan sekä inkivääri että kookoskerma. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.

Tähän perusohjeeseen voi halutessaan lisätä myös esimerkiksi chiliä tuomaan lisäpoltetta tai vaikka linssejä lisäämään ruokaisuutta. Lisäksi sekaan kannattaa lisätä ruokaillessa esimerkiksi rahkaa tai raejuustoa tuomaan proteiinia. Koristeena minulla tässä vielä siemeniä, paahdettua sipulia sekä rucolan versoja.

eksoottinen porkkanakeitto

 

Lisää herkullisia keittoideoita, ja esimerkiksi maailman parhaan tomaattikeiton reseptin, löydät tästä postauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.