Hae
My Project Is Me

Painonnousu sai pohtimaan laihduttamista

Paljastan viikkopunnituksen tulokset jo heti alkuun: Painoni on 71,6kg eli 200g enemmän kuin viikko sitten. Rehellisesti, minulla ei ole minkäänlaista suhtautumista tuohon lukemaan tai tulokseen. En ole pettynyt, en surullinen mutta en myöskään tyytyväinen. Jos asiaa oikeastaan miettii tarkemmin, en ehkä viime viikolla edes laihduttanut. En ole itseasiassa ihan varma olenko laihduttanut pitkään aikaan.

Lyhyt laihduttamisen määritelmä

Ennen kuin jatkan pidemmälle, haluan taas kerran muistuttaa mitä tarkoitan puheissani laihduttamisella. Lyhyesti, laihduttaminen on sellaisten ratkaisujen tekemistä millä pyrin tukemaan tavoitettani kiinteämmästä keskivartalosta ja pienemmästä rasvaprosentista. Teen tätä kaikkea kuitenkin hyvinvointi ja iloinen mieli edellä, ilman että annan sen vaikuttaa erityisesti elämääni. Ehkä siksi eteneminen onkin välillä niin hidasta että sitä ei edes tunnu tapahtuvan. Ja sitten taas toisinaan on niitä kertoja kun paino vain humahtaa alaspäin, vaikka ei varsinaisesti ole mitään sen eteen tehnytkään.

Lue myös pidemmänkaavan selitys sille mitä laihduttaminen minulle tarokoittaa 
sekä postaukseni Saako sanoa laihduttavansa

 

Päivittäiset valinnat laihduttavat

Vaikka toisin ajattelen, on totuus kuitenkin se että teen tavoitteitani tukevia valintoja päivittäin. Käyn salilla, treenaan ja kävelen – en niinkään siksi että laihtuisin vaan siksi että haluan. Lisäksi toki tiedostan että se myös auttaa tavoitteiden saavuttamisessa ja saa ehkä haluamaan liikkua juuri senverta enemmän. Yhtälailla valintoja teen myös ruokalautasella; Syön paljon kasviksia, riittävästi proteiinia ja myös sopivasti hiilareita.Tiedän kuitenkin myös sen että napostelen mielelläni enkä halua kieltäytyä herkkuhetkistä kun niitä on tarjolla. Yhtälailla kuten nautin tuoreesta kurkusta, nautin myös vaikkapa juustohampurilaisesta. Enkä kummastakaan ole luopumassa mutta tavoitteiden kannalta on merkitystä sillä kummasta vaihtoehdosta nauttii useammin.

 

Kesäksi 8 kiloa kevyempänä suklaata syöden

Tälaista ajatuksenvirtaa painonhallinnasta tänään. Ehkä pysyit ajatuksenjuoksussa mukana, ehkä et mutta sen vielä sanon että tällä taktiikalla olen arviolta noin 8 kiloa kevyempi ensi kesään mennessä – hampurilaisista tai viikonloppukarkeista kieltäytymättä. Onko se sitten laihduttamista, en tiedä mutta sitä minä nyt olen tehnyt ja tällaista tulosta se on tuottanut. Ja minä olen siitä tyytyväinen.

2 kommenttia

  1. Memmu kirjoitti:

    Tykkään tosi paljon sinun ajatusmaailmastasi =) Sun tekstejä on aina kiva lukea.

  2. johan kirjoitti:

    Olet upea ja blogisi kertakaikkiaan viihdyttävä!

    Onnea ja jaksamista treenaamiseen

    https://suninidea.blogspot.com/2020/11/keskisuomen-kasino.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.