Pohjaton kasvispiirakka a.k.a Frittata
Entisenä rahkan suurkuluttajana olen vähentänyt sen käyttöä ruokavaliossani viimeaikoina huomattavasti. En ole missään nimessä lopettanut mutta neljästi purkin päivässä nauttiva neito on jäänyt jonnekin taka-alalle ja muiden proteiinin lähteiden käyttö on lisääntynyt. Yhden merkittävän kasvupyrähdyksen ovat kokeneet kananmunat ja perusmunakkaan lisäksi olen alkanut harrastamaan, lähes suolaista piirasta muistuttavaa, uunimunakasta eli frittataa. Sinänsä ohje ei ole uusi ja reseptiikassa tätä on esiintynyt jo pidemmän aikaa mutta ajattelin nostaa ohjetta taas esiin.
Alkuperäiseen reseptiin on tullut hieman muutosta ja kaikessa yksinkertaisuudessaan käytän vuoalliseen (neljä i-s-o-a annosta)
450g kananmunan valkuaista
3kpl kokonaista kananmunaa
kilo kasviksia (esim. paprika, sipuli, pinaatti, kesäkurpitsa ja tomaatti toimivat erityisen hyvin)
tarvittaessa vähän vettä
mausteita (suola, pippurit, yrtit)
Paista uunissa keskitasolla, noin 175-200c kunnes pinta saa hieman väriä.
Jos tästä haluaa enemmän aterianomaisen, voi sekaan paloitella esimerkiksi leipää, jolloin maku on vieläkin muhevampi ja maukkaampi. Ja entistä proteiinipitoisemmaksi piiras muuttuu lisäämällä sekaan esimerkiksi kinkkua mutta kasvisversionakin tavattoman maukasta