Hae
My Project Is Me

Viikon ruoat ja treenit

Moi,

Perinteisen maanantaipostauksen aika eli luvassa lyhyt viikkokatsaus treeneihin ja ruokaan painottaen. Aloitetaan lyhyesti ruokavaliosta, joka oli hyvin tonnikalapainotteinen. löytyy tonnikalasalaattia vähän erilaisin lisukkein ja tonnikala pizzaa ja tonnikala lasagnea (kesäkurpitsasta) ja tonnikalakeittoa, joka epäilyistäni huolimatta oli itseasiassa melko hyvää.

IMG_7511 IMG_7513 IMG_7516 IMG_7539

Ja loppuviikosta viimein tarjolla oli myös jotain muuta.. Eli hampurilaisia, gulassia ja kanaa
IMG_7548IMG_7683 IMG_7690

Vaikka viikkoon mahtui juhannusta ja jopa kahdet synttärijuhlat (joskaan ei sellaiset todelliset kestit) niin mitään erityistä kerrottavaa minulla ei ole. En ole “sortunut” herkutteluun vaikka tässä viikon aikana olenkin satunnaisesti hieman höllännyt. Olo ei kuitenkaan ole mikään turpea tai turvonnut ja en tiedä olisiko syy seuraava:Olen kaikessa hiljaisuudessa hylännyt gluteenin. En ihan tietoisesti ole aiheesta täällä huudellut sillä en tiedä kauanko koejaksoni kestää ja tulenko huomaamaan mitään suotuisia vaikutuksia. Tällä hetkellä perustan tämän keveämmän olon ihan siihen samaan yksinkertaisuuteen kuin maidottoman koekautenikin; paljon hyvää (eli siis vyötäröllisesti pahaa) jää syömättä. Keveämmän olon ohella tavoittelen erityisesti sopua vatsani kanssa mutta epäilen että tähän tarvitaan jämerämpiä aseita (=tarkempaa ruokavaliota kuten vaikkapa paljon puhuttu Fodmap). Tällä hetkellä edetään kuitenkin näi sillä kolmas syy on nimittäin vain tuosta leipäkierteestä eroonpääseminen, jota voisin kohdallani kuvata suunnilleen näin: “ Leipä on minun huumettani. En pysty luopumaan siitä”. Ja tämä on siis suora lainaus tuosta Davisin kirjasta eroon Vehnästä.

Siispä vehnäleivän sijaan tarjolla oli joko rahkaleipää (kuten hamppareissa) tai tätä proteiininäkkäriä

Siispä vehnäleivän sijaan tarjolla oli joko rahkaleipää (kuten hamppareissa) tai tätä proteiininäkkäriä

Liikunta ei jäänyt edes juhannuksena, sillä pitihän salin aukioloaika juhannusaattona hyödyntää. Kävin pitkästä aikaa myös ohjatulla Tabata-tunnilla. Viikkoon mahtui myös mahdollisesti suurin onnistuminen salilla tai vaihtoehtoisesti epäonnistuminen kun eräällä treenikerralla en vain saanut enää nostettua penkistä sitä viimeistä toistoa. Kolmannen yrityskerran jälkeen totesin että ei se nouse ja jouduin vierittämään tangon päältäni pois. Vaikka se sillä hetkellä sapetti ja tuntui maailman noloimmalta (varsinkin kun vieressä joku korsto nosteli moninkertaisia painoja menemään ihan tuosta noin vain) niin jälkikäteen olen todennut että ainakin tuolloin olin treenannut todellakin loppuun saakka. Tuona eräänä perjantaina en suinkaan treenannut neljästi, vaan kaksi muuta ilmoitusta ovat jotain saavutuksia kuten treenannut kuntosalilla 50 kertaa vuonna 2014.

jumpat kuva 4(16) kuva 5(10)

Tälle viikolle on tarkoitus tosiaan jatkaa gluteenitonta elämää pyristellessäni eroon vehnäkierteestäni. Aikanaan kun tuon Eroon vehnästä – kirjan luin niin jonnekin aivonystyröideni takaseinämään on jäänyt kytemään ajatus että olenko sittenkin leipäaddiktioni sijaan vehnäaddikti ja voisiko tästä kaikesta päästä eroon vehnättömyydellä. Vehnätön (tai gluteeniton) ei suinkaan tarkoita viljatonta ja minäkin olen käyttänyt riisiä, kauraa sekä kvinoaa  – ja valmistanut esimerkiksi ehkä maailman parasta mysliä aamurahkani joukkoon lisättäväksi. Reseptin tulen jakamaan täällä joku toinen päivä.

IMG_7699

Ja hei, pääsinhän myös maistelemaan kesän ensimmäiset metsämansikat <3

kuva 1(38)

2 kommenttia

 1. SatuMaa kirjoitti:

  Mä oon ollut nyt viikon ilman gluteiinia..olo on niin hyvä! Oon raskaana viikolla 23 ja leipää mussutin alkuraskauden ja maha oli komian kokonen..nyt viikossa maha on pienentynyt ja on varmaan normaali viikkoihin nähden. En siis ole laihiksella vaan yritän tosiaan parantaa ololoani. Leipä on yks saatana! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   heh 😀 Voin niin samaistua tuohon loppuun, taisin jopoa hieman hymähtää ääneen sen luettuani 😀

   Asiasta ihan muuhun niin onnea sinulle loppuraskauteen. Vielä olisi hetki odottelemista mutta äkkiähän se menee. Toivotaan tosiaan että omiin oloihisi riittää tuo gluteenittomuus, joka varmaan riittääkin jos/kun olet näinkin lyhyellä ajalla huomannut merkittäviä muutoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.