Hae
My Project Is Me

Eväitä elämään

Moi,

Tämän päiväinen saattaa vaikuttaa yhteistyöpostaukselta mutta todellisuudessa se ei sellaista ole – ainakaan ihan kokonaan. Vaikka kevään aikana olenkin tehnyt yhteistyötä kotimaisen lisäravinnevalmistaja Leaderin kanssa niin tällä kertaa lähestyn aihetta ihan silkasta mielenkiinnosta. Leader on itselle myös tuttu merkki vuosien takaa, jo ajalta ennen blogia ja jos ihan ensimmäisiä postauksia lukee niin vilahtelee merkki sielläkin (esimerkiksi täällä).

Jokainen on tosiaan varmaan jo huomannut keväällä markkinoille saapuneet gluteenittomat patukat. Minullakin nämä ovat täällä (muistaakseni) vilahtaneet ilman sen suurempaa esittelyä tosin. IMG_4562

IMG_6567kuva(2)

Kuten proteiinipatukat yleensä, ovat nämäkin minusta näppärä hätävara matkaevääksi, kuten kuvista huomaa. Ainoa ikäväpuoli kuljetuksessa on niiden muutoin niin ihana jelly-layer, joka sotkee melkoisesti jos sen päällä oleva suklaakuorrute sattuu saamaan kuljetuksen aikana hieman osumaa. Inkivääri-sitruuna on raikkaudellaan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja kolmesta mausta oma lempparini. Nämä patukat olen blogini kautta joskus aikaa sitten saanut kokeiluun mutta hyvän tarjouksen perässä ostin niitä kotiini viimeviikkoisella kauppareissulla. Tänään tosin törmäsin vielä parempaan tarjoukseen Tikkurilan Prismassa.

4kpl/6€

4kpl/6€

Se mitä ostin silkasta mielenkiinnosta, olivat Leaderin raakaruoka-patukat. Yhteistyön kautta olen päässyt tutustumaan pelkän heraproteiinin lisäksi muihin proteiininlähteisiin Natural sport-tuotesarjan kautta ja onkin siis ollut vain ajankysymys milloin tarjottavaa löytyy myös patukkapuolelta. Koska olen tosiaan tykästynyt tuohon sitruunaiseen gluteenittomaan proteiinipatukkaan, oli luonnollinen valinta mausteinen taateli-sitruspatukka. Mukavan sitruunainen mutta minä olisin ehkä halunnut sitä maustetta, pientä poltetta, vähän enemmän.Maistui tosin myös näin – myös lapsille.

kuva 4(9) kuva 5(5)

Näitä Barebareja oli tarjouksessa ainakin Koivukylän Cittarissa 2kpl/3€. Näistä muuten kaksi (Aprikoosi-Mango-Ananas sekä taateli-Marja) sisältävät 12g proteiinia. Proteiinin määrää on lisätty hamppu-, riisi ja herneproteiinin muodossa.

kuva 2(21)

Tietynlainen luonnollisuus, aitous ja puhtaus ovat tällä hetkellä, ainakin minun mielestäni, yksi iso trendi myös urheilullista elämäntapaa harjoittavien ihmisten keskuudessa ja senpä vuoksi onkin hienoa että lisäravinnepuolella tämä seikka huomoidaan. Erityistä plussaa täytyy jälleen muistaa antaa kotimaisuudesta (paikallisesta valmistuksesta ja yrityksestä).  Perinteisille proteiinipatukoille ja lisäravinteille löytyy kuitenkin vielä vakiintunut kannattajajoukkonsa eikä näitä kahta maailmaa tarvitse missään nimessä edes toistaan erottaa. Hyvillä mielin minäkin olen tämänpäivän aikana pistellyt menemään niin heraa, macaa, raakaruokapatukkaa kuin Natural Sport-sarjan proteiinimixiä – puhumattakaan siitä kaikkien kammoamasta Light- sanalla merkitystä tuotteesta (tällä kertaa kyseessä 9% Polar sulatejuustolevite). 

Maistajaisten perusteella tuo Tropical Smoothie vaikutti ainakin namilta

Kaupan maistajaisissa sai aterian proteiinintarpeen tyydytettyä 🙂 Kyseessä myös kevätuutta Leaderilta valmiin Smoothien muodossa

10 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Eikö yhtään inhota syödä noita teollisia protskupatukoita?

  • jennie kirjoitti:

   Heh, itseasiassa ei. Voi olla että jonain päivänä kauhistelen itsekin tälle tämänhetkisesti valitsemalleni tielle mutta se päivä ei ole ainakaan vielä tänään.

 2. -E- kirjoitti:

  Ainakin mun BareBar taateli-marjapatukka sisältää vain 3,2g proteiinia 😉

  • jennie kirjoitti:

   Oho, täytyykin tutkia mikä meni vikaan – luetun ymmmärtäminen vai tekstin tuottaminen. Jokatapauksessa kiitos melkoisen oleellisesta korjauksesta 🙂

   • jennie kirjoitti:

    noniin, tämäkin selvisi. tateeli-marjapatukoita on kahta eri mallia. toisessa lisättyä proteiinia ja toisessa ei. Nämä proteiinipitoisemmat patukat ovat myös kooltaan hieman suurempia, eli 60g muiden ollessa 40g.

 3. minna kirjoitti:

  paljonko yhdessä patukassa on kaloreita? entä hiilareita, sokereita ja rasvaa? 🙂 kiinnostuin kovasti.

  • jennie kirjoitti:

   Puhutaanko nyt näistä raakaruokaversioista? Niissähän, noita kahata mainittua lukuunottamatta, on proteiininsaanti melko pientä eli puhutaan tosiaan vain muutamasta grammasta (patukan koko 40g). Sokeria sensijaan on jokaisessa näistä, sillä kuten raakaruokapatukat yleensäkin, sisältävät nämä melkoisesti taateleita (en nyt tarkastanut jokaista tuotetta mutta epäilen näin olevan kaikissa). Lisäksi toki muiden marjojen, hedelmien oma sokeri lisää tuotteen sokeripitoisuutta. kalorit jäävät kuitenkin noin 150:n tietämiin näissä pienemmissä ja isommissa (jossa siis myös enemmän proteiinia eli se mainittu 12g) noin 230:een. Pähkinöiden vuoksi rasvaa saattaa olla jonkinverran mutta tyydyttyneen rasvan määrä on hyvin pieni.

   Nämä gluteenittomat perinteisemmät protskupatukat taas ovat myös kalori-ravintokoostumukseltaan niitä tutumpia. kaloreissa puhutaan vajaasta 200:sta ja proteiinia saa 17-18g eli ihan sopivan kerta-annoksen. Hiilareiden osuus on 25-26g mutta sokereita sensijaan on alle 5g.

   Molemmista patukoista löydät tarkat tiedot (ihan makukohtaisesti) tuolta Leaderin nettisivuilta: http://www.leader.fi/tuotteet/patukat/

 4. Tiina kirjoitti:

  Oi noi Leaderin uutuuspatukat on niiiiin hyviä :)!

  • jennie kirjoitti:

   Luulen että ”joudun” itsekin vielä näitä maistelemaan – tämänhetkinen kokeiluni kun on sisältänyt vain kaksi makua kaikista yhdestätoista (piti ihan tarkastaa paljonko niitä oli)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *