Hae
My Project Is Me

Maailman paras tomaattikeitto

Moi,

Tulipa kehuskeleva otsikko mutta kahden maistamiskerran jälkeen olen edelleen sitä mieltä että valmistin sunnuntaina maailman parasta tomaattikeittoa. Maailman paras se on kahdesta syystä; Ensinnäkin maku on aivan mielettömät hyvä ja toisekseen keitto sisältää 1dl (kuivamitattuna) linssejä, eli proteiinin määrää on saatu keitossa nostettua tavanomaiseen nähden. Vaikka ei linsseistä maun vuoksi välittäisi niin tämä on hyvä keino opetella sillä maku tulee tomaateista.

Ohje on Yhteishyvän mukainen, joskin itselläni joitain ainesosia oli ohjetta enemmän. Laitan ne määrät sulkeisiin.

2 sipulia (4 pientä)
4 valkosipulin kynttä (2 pakastekuutiota)
2rkl oliiviöljyä
2rkl tomaattipyrettä
12dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1prk tomaattomurskaa (500g purkki paseerattua tomaattia)
2dl punaisia linssejä (1dl kuivamitattuna)
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2dl kevytkermaa
2rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet (pakastekuutiot). Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi, liemikuutiot, tomaattimurska ja linssit. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja lisää joukkoon (minä ”pesin” eli huuhtelin reilusti öljyä pois). Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla.

Keiton lisänä minulla oli hieman ruohosipulia ja ruiskrutonkeja, eli lähes reunoilta palaneeksi paahdetun ruispalan puolikas pilkottuna. Lisänä vielä purkki raejuustoa ja toki vettä.

 

 

 

18 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  HeiKirjoitan ensimmäistä kertaa tänne sinun blogiisi ja haluan kiittää sinua todella inspiroivasta ja kannustavasta blogista!Itse aloitin elämänmuutoksen 3kk sitten. Yli painoa ei ollut, mutta paino oli kirinyt salakavalasti normaalipainon ylärajalle. Joten päätin, että nyt lähtee läski ja tilalle tulee lihasta :)Mittanauhan otin käyttöön tammikuun alussa, koska paino alkoi tippumaan 5kg jälkeen hitaammin ja tehtävää on vielä, koska rasvaprosenttini on 30,7! Tänään 3 vkoa myöhemmin ja -1,5kg pudotuksen jälkeen mittasin, että läheneitä cm on yli 16!! Tämä jos mikä kannustaa, koska vaa’an epätoivoinen tuijottaminen on joskus tosi raskasta.Ihanaa odotusta sinulle ja mieletöntä tsemppiä treenaukseen!t.Susan

  • Anonymous kirjoitti:

   Mulla on täsmälleen sama tilanne. Olisi tosi ihanaa jos voisimme vaihtaa s-postiosoitteita? Rasvanpoltto on mulle. Viras ja mielelläni kuulisin sun kokemuksista lähemmin projektin edetessä.

  • Anonymous kirjoitti:

   MoiKiva kuulla, että täällä on muita samassa tilanteessa olevia! Mulla ei erityisiä vinkkejä ole antaa rasvanpolttoon. Itse muokkasin ruokavalion kasvis/proteiini voittoiseksi. Syön ruisleipää 2 siivua päivässä (päällä paksu kerros kalkkunaa), mutta perunat, pastat ja riisit jätin pois. Ja syön koomakulutukseni verran n.1400kcal/pv. Juon n. 2 litraa vettä päivässä. Toki annan itselleni herkkuhetkiä, esim.namit namipäivänä, mutta kohtuudella tai joskus keksin kahvin kanssa. Liikuntaa harrastan lähes joka päivä.Ma Kävely 1hTi Juoksu 45min-1h, pikatreeni painoilla (kädet, jalat, peppu, vatsa)Ke Kävely tai Juoksu 45-1h To LepoPe Kävely tai Juoksu 45min-1h, pikatreeni painoilla (kädet, jalat, peppu, vatsa)La Hiihto, Kävely tai Juoksu 1h-2hSu Juoksu 45minNäiden lisäksi hyötyliikuntaa tulee jonkin verran.Jennien blogi on ollut todella virkistävää luettavaa. Jos ehtisin päivittämään blogia, voisin itsekin aloittaa…mutta aika tuntuu olevan aina kortilla. Siksipä käyn täällä vilkuilemassa motivaatiovinkkejä :)-Susan

 2. Anonymous kirjoitti:

  ps. ja tarkennukseksi: cm koostuvat mitattaessa rintojen alta, molemmista reisistä, lantion leveimmästä kohtaa ja ”vyötäröstä” navan alapuolelta./Susan

  • jennie kirjoitti:

   WAU!!! Ihan huikeaa Susan 🙂 Olen niin onnellinen ja iloinen puolestasi ettet uskokaan. Ihan huipputyötä olet itsesi kanssa tehnyt, saat todellakin olla tyytyväinen tuloksiisi!!

  • Anonymous kirjoitti:

   Kiitos! Ja samaa rataa jatketaan!-Susan

 3. Jenna - Kotiovella kirjoitti:

  Näyttääpä herkulliselle!! heti aamutuimaan <3

  • jennie kirjoitti:

   Arvaa, olen usein naureskellut töihin päästyäni että onko väärin odottaa lounastaukoa vain sen vuoksi että teitää että mukana on niin hyvää ruokaa 😀

 4. Adelheid kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä ohjeelta. Mulla meinaan ihan suosikkiruoka on tehdä pussitomaattikeittoa jonka tuunaan paseeratulla tomaattimurskalla ja kookosmaidolla. Voisikin kokeilla tätä ohjetta, mutta laittaa kookosmaitoa ruokakerman tilalle! Usein myös laitan jauhelihaa tomaattikeittoon niin saa lisää protskua.

  • jennie kirjoitti:

   Minä kanssa törmäsin tuohon kookosmaitoon jonkun ohjeen kylkiäisinä ja ajattelin että joku kerta kokeilen sitä. En kuitenkaan nyt koska juuri edellisviikolla kookos kulki eräässä ruoassa mukana mutta ehkä sitten ensikerralla. Nyt täytyy kyllä ensin syödä pakkanen tyhjäksi kun sinne on jotenkin eksynyt muutaman päivän ruoka-annoksia odottamaan jo useammalta viikolta..

 5. Rimma kirjoitti:

  Hei tätä pitääkin testata! Just eilen puhuin miehen kanssa linsseistä, että pitäisi opetella syömään niitä. Me kun emme kumpikaan käytä juurikaan lihaa (minä en ollenkaan ja mies vain satunnaisesti) niin tuon proteiinin saannin kanssa on aina vähän miettiminen.

 6. Jossu kirjoitti:

  Ai nam tätä voisi kokeilla 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Olen kasvissyöjä muutenkin ja tämä menee kyllä kokeiluun.-E-

  • jennie kirjoitti:

   Minullakin on ollut työnalla että pitäisin ihan kokeellisen kasvisruokaviikon joku kerta. Pääsisi hieman testaamaan itseään omien ruokailutottumusten ulkopuolella.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Namm ihanaa keittoa! 😛 minä olisin sekottanut nuo raejuustot vielä tuonne keittoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *