Hae
My Project Is Me

Testissä Suklaapuddingit

Olen jo pidemmän aikaa ollut sitä mieltä että Suomi on proteiininpopsijan luvattu maa. Jonkinlainen proteiinipatukka löytyy satavarmasti pienimmästäkin kaupasta ja isompien markettien hyllyt suorastaan notkuvat kaikista mahdollisista merkeistä ja mauista. Patukoiden lisäksi on tietysti kaikki maustetut ja maustamattomat rahkat lusikoitavana tai juotavana, raejuustot, kananmunavalmisteet sekä nyt viimeisimpänä erilaiset puddingit eli vanukkaat.

Viimeisimmällä kauppareissulla kahmaisin kouraani, käytännössä kaikista isommista marketeista löytyvät, kolme ehkä tunnetuinta proteiinipuddingia: Fastin, Ehrmannin sekä Propudin. Vaikka muitakin makuvaihtoehtoja olisi tarjolla, valitsin mukaani vain suklaiset versiot jotta arvioiminen olisi helpompaa.

Vanukkaissa esiintyvä sokeri on luonnollista, maidon omaa sokeria ja varsinainen makeus on tuotu keinotekoisesti. Vanukkaasta riippuen makeutus on peräisin sekä Asesulfaami K:sta ja Aspartaamista tai Asesulfaami K:sta ja  Sukraloosista. Ottamatta kantaa keinomakeuttajien mahdollisiin haittavaikutuksiin, on ravintoarvollisesti Propud voittaja. Vertailun vuoksi lisäsin myös maustamattoman rahkan ravintoarvot sarakkeeseen.

Koostumuksellisesti Fastin Pudix eroaa muista sillä se on selkeästi löysempää. Siinä missä muut pitävät vanukasmaisen muotonsa, muuttuu Pudix lusikoitaessa makupalamaiseksi ja juoksevaksi. Väri ei myöskään ole Pudixilla kovin imarteleva. Plussaa kuitenkin mukana tulevasta lusikasta, aivan kuten Propudillakin.

Makunsa puolesta Ehrmann oli oma ennakkossuosikkini sillä muistan että tykästyin sen makuun jo heti ensikokeilulla. Olen siis aiemminkin maistellut näitä mutten koskaan vertailumielessä saati yhtäaikaisesti. Makuun voi vaikuttaa myös se mitä on muutoin syönyt viimeaikoina ja voin vannoa että jokainen näistä maistuisi herkulle jos ei olisi aikoihin syönyt mitään muuta suklaista tai makeaa. Jos taas olet juuri vetäissyt jäätelön  alle (kuten minä tässä joskus taannoin) ovat todennäköisesti kaikki makunsa puolesta melkoisia pettymyksiä.

Kamppailu ykkössijasta käytiin loppupeleissä Ehrmannin ja Propudin välillä silla Fast ei makunsa, koostumuksensa tai ulkomuotonsa puolesta valitettavasti yltänyt samaan kuin kaksi muuta. Nyt, tässä hetkessä ehkä hivenen suklaisemman makuinen, ja erityisesti tuoksuinen, on kuitenkin Propud. Onneksi makuasioista ei voi kun kiistellä ja nämä ovat vain omat mielipiteeni juuri tässä hetkessä. Oletko sinä maistellut näitä? Mitkä ovat sinun mielipiteesi?

9 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Itse tykkään sekä Ehrmannista että ProPudista. Ehkä Ehrmann on parempi. 🙂 Fastista en tykkää ollenkaan.

  • jennie kirjoitti:

   Ehrmannin ja Propudin välillä on kyllä tiukka taisto. Postauksen julkaisemisen jälkeen meinasin vielä muuttaa mielipidettäni muttan sitten kuitenkaan ollut ihan varma 😀

 2. miltsu kirjoitti:

  prupud vie kul voiton joka maussa mitä sillä on 🙂 se koostumus on täydellistä!

  • jennie kirjoitti:

   Katselin kanssa että sillä näitä makuja oli kyllä joka lähtöön mutten ole maistanut kuin vain tätä suklaata ja joskus aiemmin sitä karamellia mutta se ei (ainakaan silloin) säväyttänyt. Päätin kyllä antaa sille uuden mahdollisuuden tämän makutestin ansiosta.

 3. Heini kirjoitti:

  Mä olen testannut vasta Ehrmannia ja meni ihan täydestä mulle! Minusta se maistui ihan Jacky-vanukkaalle 😀 Tiedä sitten oliko vaikutusta juurikin sillä, etten ole viime aikoina syönyt herkkuja lainkaan.
  Mä oon ollut aika tiukka sen suhteen, etten osta mitään protskuvalmisteita, koska niiden sisältämät ”myrkyt” mietityttää liikaa. Mutta ehkä lipsun nyt sen verran, että tämän herkun voin silloin tällöin napata matkaan. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Eikö vaan? Mä luulen myös että jos en tietäisi niin luulisin näiden olevan ihan perinteisiä vanukkaita.

 4. j kirjoitti:

  Vertaillen en ole näitä syönyt, mutta muistaakseni 😀 tykkään Propudista eniten! Tosin Ehrmann on edullisempaa, joten hinnan puolesta nappaan sen mieluummin ostoskoriini. Ehrmannin vaniljasta tosin tykkään enemmän kuin suklaasta. 😛

 5. T kirjoitti:

  Lisäravinteista syön betaalaniinia, sitruliinia, L-valiinia joista ainakin L-valiini on kai proteiini ja on hinnan takia parempi ostaa ulkomailta. Lopputulos on se, että treenin jälkeen reidet tuntuu hassuilta =D –
  L-tyrosiinia ja ripauksen Leusiinia joskus, jos tuntuu, ettei jaksaisi muuten.
  Vanukkaat on hyviä myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.