Hae
My Project Is Me

Tutustutaanpa tarkemmin – 33 kysymystä vastauksineen

Uusi aikakausi on alkanut ja tästä päivästä alkaen blogini löytyy täältä Vaikuttajamedian sivuilta. Mietin ensin, että teenkö alkuun ihan perinteisen esittelyn itsestäni, siitä mitä blogini tarjoaa ja kuka sitä oikein kirjoittaa. Päädyin kuitenkin toisenlaiseen esittelyyn ja ajattelin vastata tämän syksyn puhuttavimpaan blogihaasteeseen kokonaisen 33 kysymyksen verran. Haasteen aluneperin lanseerannut Pupulandia ja olen varma, että myös pidempään matkassani kulkeneille lukijoille löytyy jotain uutta ja yllättävää. Vai löytyykö?

 

Avioliittoja: 0

Avioliitto on aihe, mitä en ole ajatellut pitkään aikaan. Olemme tosiaan seurustelleet mieheni kanssa pienimuotoisen iäisyyden ja avioliitto on ehkä tämän pitkän parisuhteen ja perheen perustamisen myötä menettänyt jonkinverran merkitystään omassa arvomaailmassani. Se ei ole enää niin välttämätöntä, kuin joskus nuorempana ehkä ajattelin vaikka toki toisikin tiettyjä juridisia helpotuksia ja etuuksia. Tämä ei tarkoita sitä ettenkö arvostaisi avioliittoa ja avioliitossa olevia pareja, päinvastoin, mutta en enää odota kielipitkällä kosintaa häiden toivossa.

 

Kihloissa: 0

Kihlat merkitsevät itselleni paljon ja ne ovat todellakin se lupaus tulevasta avioliitosta. Periaatteessa kihlautuminen on jo omassa ajatusmaailmassani jonkinlainen avioliitto, ilman sitä virallista siunaamista ja siksi en ihmettele pareja, jotka saattavat olla kihlautuneina vuosikymmeniä. Sensijaan se mitä en ymmärrä, on kihlat ikään kuin seurustelun merkiksi sillä näitäkin tapauksia tiedän olevan. Itselleni kihlautuminen kuitenkin tarkoittaisi sitä että kohta juhlitaan häitä.

 

Lapsia: 3

Mieheni kanssa meillä on kolme vauhtipäätä, joista vanhin on nyt ekaluokkalainen poika ja kaksi nuorempaa päiväkoti-ikäistä tyttöä. Aikanaanhan blogini starttasi sillä kun aloin karistaa esikoisestani kertyneitä raskauskiloja ja tässä sitä vielä ollaan kirjoittelemassa.

 

Lemmikkejä tällä hetkellä: 0

Lemmikkejä ei ole, eikä tule miehen allergian vuoksi (tai ainakin sitä voi käyttää selityksenä). Vaikka lapsuudenkodissani on aina lemmikkieläimiä ollutkin, en ole niitä aikuisiällä itselleni erityisemmin kaivannut.

 

Leikkauksia: 1

Olin jo vastaamassa, että nolla mutta olenhan ollut suonikohjuleikkauksessa, mikä ei itseasiassa varsinainen leikkaus ollut sekään mutta nimensä puolesta menkööt.

 

Tatuointeja: 1

Sen moni ehkä tiesikin, että akillesjännettäni koristaa tatuointi mutta harvempi ehkä että se on otettu äitiyden merkiksi ja vielä harvempi että olen itseasiassa jo odottanut esikoistani sen ottaessani.

Lävistyksiä: useita

Minulta on löytynyt lävistys kulmasta, kielestä, nenästä, navasta ja korvista useampikin. Useassa kohdassa on vielä jonkinlainen merkki menneestä mutta aktiivikäytössä on vain ne kaksi perinteistä korvalävistystä.

 

Muuttoja: 8

Näistä viisi on tapahtunut ennen omilleni muuttoa eli olen aikuisiällä muuttanut vain kolmesti. Vain kerran olen asunut PK-seudun ulkopuolella.

Ampunut aseella: 0

En edes ilmakiväärillä tai kuulapyssyllä.

Ottanut lopputilin: Kyllä

Olen työskennellyt neljässä eri työpaikassa, mistä jokaisesta olen vaihtanut seuraavaan omasta vapaasta tahdostani eli ottanut lopputilin.

Ollut saaressa: Paljon
Meillä oli lapsuudessa mökki saaressa; Isoäitini asuu Skotlannissa, mikä sekin sijaitsee saaressa. Mieheni isällä on nyt mökki saaressa; Joten onhan näitä saarireissuja tehty ja tullaan varmasti tekemään.

Autosi: ei ole

Niin, minulla ei ole autoa. Miehelläni on, tosin työni puolesta minä ajan sillä paljon häntä enemmän.

Ollut lentokoneessaLukuisia kertoja

Vantaa – valtaväyläsi maailmalle 😀

Onko joku itkenyt vuoksesi: Kyllä

Tiedän että läeiseni ovat vuodattaaneet kyyneliä sekä ilosta että onnesta mutta myös ikävästä ja harmista.

Ollut rakastunut: Kyllä

Rakastuminen on huikea tunne ja mielestäni sillä on suomenkielessä erityisen arvokas asema. Siinä missä esimerkiksi englanniksi ”love” sanaa voidaan hokea monenmoisessa tilanteessa niin Suomessa rakkautta vannotaan vain kaikista tärkeimmissä hetkissä, niille kaikista tärkeimmille.

Ollut ambulanssissa: Kyllä

Tai näin ainakin itse muistelisin, että erään nuoruusillan päätteeksi ystäväni kaatui senverta pahasti että hänet vietiin sairaalaan ambulanssilla ja jostain kumman syystä myös minä pääsin samaa matkaa. Potilaan asemassa en ole ollut.

Luistellut: Kyllä

Kuka suomalainen ei olisi?

Surffannut: En

En ole, eikä minulla ole kyllä ollut mitään suurta himoakaan lähteä kokeilemaan.

Ollut risteilyllä: Kyllä

Suuri haaveeni on lapsesta saakka ollut päästä Karibian risteilylle. Ja on edelleen.

Ajanut moottoripyörällä: En

En edes mopolla.

Ratsastanut hevosella: En

En ole koskaan oikeastaan välittänyt hevosista. Muistan kun lapsena monet tytöt olivat heppahulluja niin minä en koskaan kuulunut heihin.

Lähes kuollut: En

Ei ole onneksi ollut edes lähellä.

 

Ollut sairaalassa: Kyllä

Kolmen lapsen äitinä olisi Suomessa melko harvinaista olla olematta kertaakaan sairaalassa.

Suosikkihedelmä: ???

Tämä on paha. Tykkään vesimelonista, mandariinistä, rypäleistä, päärynästä ja persikasta sekä ananaksesta mutta useimmiten ostan kuitenkin kaupasta omenoita. Nyt on muuten taas ihana persimon-aika käsillä ja tähän satokausiherkkuun suosittelen tutustumaan jos et ole jo niin tehnyt.

Aamu vai ilta: aamu

Olen selkeästi aamuihminen ja illalla kello kahdeksan jälkeen on jo omassa kellossani myöhäisilta. Mieluummin siivoan ja teen kaikki muutkin askareet aina aamulla ja illalla jälkeeni saattaa jäädäkin melkoinen sotku ”koska en jaksa”.

Lempiväri: ei ainakaan musta

Lempiväriä en osaa nimetä mutta se ei ainakaan ole musta. Mustia paitoja minulla ei taida olla yhtään. Eikun hetkinen, on yksi. Pidän melko hempeistä ja neutraaleista sävyistä aina hattaransävystä khakinvihreään ja niitä onkin kaappi melkolailla pulloollaan. Mitään yksittäistä mieleistä väriä ei kuitenkaa ole.

Viimeisin puhelu: Miehelleni

Soitin että olen tulossa kotiin mutta tiellä on hemmetinmoiset ruuhkat ja tämän jälkeen selostin melko yksityiskohtaisesti mistä se johtui.

Viimeisin viesti:

Oli myöskin miehelleni ja siinä luki ok.

 

Nähnyt jonkun kuolevan: En

Mutta olen ollut useamman henkilön kohdalla viimeinen, jonka kanssa on puhuttu (ellei mahdollista hoitohenkilökuntaa lasketa)

Kahvi vai tee: Kahvi

Haluaisin oppia juomaan ennemmin teetä mutta kahvi vain vie voiton aina kun haen jotain lämmintä juotavaa.

Paras piirakka: Kinkkupiirakka

Jos pitäisi valita vain yksi piirakka koko loppuelämäksi niin kyllä se varmaan olisi ihan perinteinen kinkkupiirakka – siitäkin huolimatta että jos jossain kahvilassa piirakkaa otan, se harvemmin on se kinkku.

Kissa vai koira: Kissa

Ikuisuuskysymys ja vaikka molempia on lapsuudessa ollut, niin kissaan kallistun. Kissoissa on jotain arvokasta, mystistä ja upeaa. Yhtäaikaa kissat ovat myös lämminhenkisiä, seurallisia ja melkoisia veijareita. Vaikka on toki koirissakin puolensa mutta en mene nyt niihin niin ei muutu mielipide lennosta.

Paras vuodenaika: Kesä

Aurinko ja lämpö <3 Kun vielä muutaman kuukauden jaksaa odottaa niin kohta se on taas. Ihan kohta…

 

Toivottavasti tämän pläjäyksen kautta pääsit tutustumaan minuun hieman paremmin tai ainakin erilailla kuin yleensä. Mieluusti otan myös postaustoiveita vastaan ja jos oikein villiksi heittäydyn niin uskaltaisinko luvata että toteutan jokaisen niistä. Tervetuloa mukaan mun matkaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *