Hae
My Project Is Me

Treenistä palautuminen

Moi,

Intensiivisen treenin jälkeenhän suositellaan nautittavaksi palautusjuoma korjaamaan kehossa tapahtuneet mikrovauriot sekä täyttämään kehon hiilihydraattivarastot. Itsellä ei varsinaisesti kokemusta löydy siitä millainen palautusjuoma olisi erityisen hyvä tai parempi kuin joku toinen – eiväthän harjoitteeni koskaan nyt niin rankkoja ole olleet. Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa, siis jo ennen salitreenailuja tai raskautta kun vielä kävin jumpalla/tangolla säännöllisesti, tottunut syömään jotain pientä. Tämä palauttava välipala on saattanut olla milloin banaani ja milloin omena mutta aina kuitenkin jotain.

Jostain muistan kuitenkin joskus lukeneeni että treenin jälkeen ei tulisi syödä mitään kiinteää sillä elimistö ei kykene ruoansulatukseen. Omalla kohdalla en ole kokenut mitään ongelmaa kiinteän ruoan kanssa mutta toisaalta treenini eivät ehkä koskaan ole niin rankat olleetkaan. Yleisesti kuitenkin tosiaan suositellaan nimenomaan siis palautusjuomaa. Ajaahan se samalla kaksi asiaa – ravinnon ja nesteytyksen.

Nyt tällä viikolla olen käyttänyt Allévon ateriankorvikkeita, joita pääsin ilokseni kokeilemaan edustajan ollessa minuun yhteydessä asian tiimoilta. Kokeilussa on ollut sekä juomia että patukoita. Varsinaisista treenin jälkeisistä palauttavista tuotteista ei ole kyse mutta ajavat omalla kohdallani asiansa.

Jos näitä nyt verrataan vaikkapa banaaniin niin proteiinia löytyy reilusti enemmän mutta samoin löytyy rasvaakin. Alla vielä taulukkona nuo ravintoainejakaumat/ yksi kpl.

                                Banaani                                 Allévo juoma                           Allévo patukka
Energiaa                  n.100kcal                               n.200kcal                                  n.200kcal
Proteiinia                 n.1,1g                                   n.14g                                        n. 13g
Hiilareita                  n. 19g                                   n.27g                                       n. 19g
Rasvaa                     n. 0,5g                                  n. 3,5g                                      n. 6,5g

Olen tykännyt tästä aamuisesta herkkuhetkestäni treenin jälkeen – pientä arjen luksusta. Riippumatta siitä mitä olen milloinkin syönyt niin aikalailla kahden tunnin sisään syön uudestaan kun nälkä alkaa tuntua. Nykyisellään (töihin palattuani) kyseessä on poikkeuksetta maitorahka marjojen, mehukeiton sekä leseiden kanssa. Sillä jaksaa taas kohti lounasta.

6 kommenttia

 1. makapaka kirjoitti:

  Hei,löysin sinun blogin ja kahlasin sen heti kokonaan läpi. Siis WAU! onnittelut, todella hienon työn olet tehnyt! 🙂 Blogistasi sain hurjasti motivaatiota omaan painonpudotukseen, nyt lähtötaso on lähes sama kuin sinulla ollut. Tulen kyllä seuraamaan tätä ja pitämään motivaatiota yllä tämän avulla, kiitos! :)Tuollaiset herkulliset juomat voisi kyllä motivoida myös treenaamaan kun sitten saa luvan kanssa herkutella 🙂 Mitä olit mieltä noista pirtelöistä miltä ne maistui?

  • jennie kirjoitti:

   Moikka, oletpas sinä ollut ahkera lukija. Tervetuloa tosiaan mukaan jos/kun aiot jatkossakin täällä käydä. tsemppiä kovasti omaan projektiisi, toivottavasti uskaltaudut kertomaan etenemistäsi jossain vaiheessa. Itse tykkäsin kyllä noista juomista, joskin suklaassa oli ehkä hivenen rautainen maku. Hedelmäinen ja marjainen olivat mielestäni oikeasti hyviä.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Heippa!Kannattaa tilata kunnon satsi palkkarijauhoa vaikka mass.fi:stä. Itse käyn salilla noin neljä kertaa viikossa ja mukana on aina palkkarijauhot, laitan vaan vettä sekaan ja juon heti treenin jälkeen, joskus jos haluan siitä oikein herkkua, niin teen sen maitoon. Suklaa on parhaan makuista, nam. 🙂 Nuo tuollaiset mitä juot nyt, niin tulevat kalliiksi pitkällä ajalla. Itse tilaan mass.fi:stä n.5kg satsin ja siitä riittää kauaksi aikaa.Itse käytän lisäksi vielä muita lisäravinteita tukemaan kuntoilua. Ihana blogi. :)- Mertsi

  • jennie kirjoitti:

   Moikka Mertsi, kiitos vinkistä. Täytyy käydä tutustumassa noihin erilaisiin vaihtoehtoihin ja etsiä sieltä itselle sopivin vaihtoehto. Sanoit että suklaa on herkkua, tykkäätkö myös suklaan makuisista proteiinijauheista? Itse nimittäin jostain syystä löydän nuo suklaatekeleet aina hieman rautaisina tai muutoin keinotekoisen oloisina ja olenkin suosinut enemmän noita muita kuten mansikkaa.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Pidän ainoastaan suklaan makuisista palkkari- ja proteiinijauhoista. 🙂 Olen kyllä muutenkin niin suklaan perään, mutta harmillisesti minulla todettiin viime kesänä laktoosi-intoleranssi ja en voi syödä suklaata, mutta tuo palautusjauhe, mitä meillä on, on vähälaktoosinen. Sillä saan suklaan himoni menemään ohi. :)Mansikkaa meillä on myös ollut ja sitä useasti on pistetty smoothien joukkoon marjojen kaveriksi, mutta maussa on joku mistä en pidä. Samoin banaani, vanilja ja minttusuklaa. Vadelman makuinen on ihan hyvää, mutta ei vedä vertoja suklaalle. Eli kaikki maut on koettu. :)Mieheni tekee ties mitä ”voimajuomia”, jotka pistää minut kyökkimään. Hän sanoo, ettei sillä ole mitään merkitystä miltä se maistuu, jos se on vain keholle hyväksi. Onko sinulla kokemusta niin sanotuista ”voimamarjoista”, kuten goji- tai acaimarjoista? Olen itse pohtinut aloittavani syömään jotakin tämän tyylistä, koska olen välillä kamalan väsynyt ja olo on huono, vaikka liikun ja syön terveellisesti. Tulipas pitkä sepustus. :)Mukavaa sunnuntaita sinulle!- Mertsi

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos vastauksesta. Taidan silti kallistua johonkuhun muuhun makuun kuin suklaaseen ihan vain juurikin sen vuoksi että itsellä se tuppaa olemaan tuo suklaa mikä tökkii. Onneksi makuasiosita ei voi kiistellä:)En mitenkään erityisemmin ole ajatellut noihin superruokiin sekaantua. Uskon itse vakaasti että meidän kotimaisissa marjoissa on ihan tarpeeksi samoja hyvää tekeviä ainesosia kuin versioissa jotka tuodaan tuhansien kilometrien päästä. Siinä missä suomalaiset hamstraavat gojimarjoja maailmalta niin maailmalla hamstrataan suomalaista mustikkaa. Täytyy kyllä myöntää etten ole milläänlailla expertti tässä asiassa sillä en aiheeseen kovinkaan tarkkaan ole tutustunut. Kaikenlisäksi en edes pidä noiden gojien tai inkamarjojen mausta joten se on omalta osaltaan pitänyt minut myös niistä erossa. Spiruliina sen sijaan on muutamaan otteeseen käynyt mielessä mutten ainakaan vielä ole hankintatoimiin ryhtynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.