Hae
My Project Is Me

Piloxing

Moikka,

 

 

Kuten siis todettu niin kävin sunnuntaina kokeilemassa Piloxing-tuntia.  Piloxinghan on ruotsalaissyntisen ammattiurheilija Viveca Jensenin kehittelemä aerobinen liikuntamuoto. Tunti yhdistää liikkeitä pilateksesta sekä kuntonyrkkeilystä ja yhdistää ne tanssimaisin liikkein. 

 

Tunti koostui alkulämmittelystä sekä useista vaihtelevista liikesarjoista, jotka perustuivat joko nyrkkeilyyn tai pilatekseen. Lisäksi välissä oli muutamia tanssiliikkeitä ja lopussa keskivartalotreeniä sekä tietysti loppuvenyttely. 

 

Tunnilla ei tarvita minkäänlaisia välineitä, ei edes kenkiä mutta suositeltavaa on käyttää piloxing-hanskoja, jotka siis tuovat hieman lisäpainoa käsiin ja sitä myöten muokkaavat käsiä hieman tehokkaammin. Itse olisin kyllä näitä painoja kaivannut sillä käsiin en saanut tuntumaa koko tunnin aikana. Jalat sen sijaan hapottuivat tehokkaasti ja hiki valui.
Kuva täältä

 

Keskisykkeet jäivät hieman hölkkälenkkiäni alhaisemmiksi mutta sykepiikki sen sijaan huomattavasti korkeammaksi. Sykkeet ja kulutukset näyttivät siis seuraavaa 

 

kesto                  55’36’ 

 

kcal                     306 

 

ka                        135 

 

max                    166
Piloxin-tunnilta tulossa.

Voisin ihan hyvin lähteä tunnille uudestaan vaikka hieman häiritsevää olikin nyrkkeilyliikkeiden ”epäammattimaisuus”. Kaikissa liikkeissä näin ei suinkaan ollut mutta osassa liikkeitä nuo lyönnit olivat enemmänkin kädenheilautuksia.  Tunnin jälkeen oli mukava olo vaikka energiaa itsellä jäikin vielä lenkille menoon.  Ehkä ne käsipainot (hanskat) olisivat tulleet tarpeeseen.

Kuva täältä

8 kommenttia

 1. Marja kirjoitti:

  Entisenä parinkin taistelulajin harrrastajana minua kanssa nyppii jumppien ”epäaidot” potku- ja lyöntiliikkeet 😀 Mutta kyllä jonnekin jumppaan olisi itsekin kiva vaihteen vuoksi mennä, kun siellä saa sen ekstratehon kun joku hönkii niskaan 🙂 Salillani vain kivat tunnit menevät täyteen harmillisen nopeasti. Jäljelle jää useita tanssipohjaisia tunteja, joille tätä tumpeloa ei valitettavasti kannata päästää ellei tahdo päästä silmästään tai vastaavaa.. Nimim. aina menossa päinvastaiseen suuntaan kuin muut. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Senpä takia itsekin jokusen harvan kerran aina vlitsen ryhmätunnit – kun ohjaaja huutaa että pääsetkö kyykyssä 10cm alemmas niin minähän pääsen ja otan palautteen henkilökohtaisesti vaikka kuinka täydellisessä kyykyssä olisin valmiiksi. Tämä Piloxing ei muuten ollut missään nimessä sellaista koreografista kykyä vaativaa menoa etteikö kukaan, joka erottaa vasemman ja oikean toisistaan voisi tunnilla pärjätä. siitä vain kokeilemaan ellet ole jo käynyt.

 2. Miru kirjoitti:

  Olen aivan sanaton muodonmuutoksestasi. Se mitä sait aikaan ensimmäisessä 4kk on uskomatonta. Toimit minulle inspiraation lähteenä ja motivaattorina. Riittää kun katselee kuviasi, niin alkaa tehdä mieli lenkille 🙂 Löysin blogisi eilen ja olen selannut sen melkein kokonaan. Minulla ei ole kauheasti ylipainoa, mutta läskiä on. Eli olen hyllyvä hoikka, tarkoitus siis kiinteytyä. Saliharjoittelu ei tällä hetkellä ole vielä mahdollista, mitä antaisit vinkkeinä? Kotona on 6kg puntit, joten niillä on tavoitteena saada ne ihanat käsivarret. Olen enemmän alakroppapainotteinen päärynä/tiimalasi, ja alakropan kiinteyttäminen on hurjan paljon enemmän työtä vaativa. Yläkropassa lihakset alkavat aina erottua nopeasti. Pohjakunto on ok, eli voin juosta 10km alle tunnissa. Ruokavaliossa olisi periaatteessa hieman parantamisen varaa. Irtokarkit ovat akilleenkantapääni :/ olen miettinyt viherjauheen tilaamista, vieläkö käytät sitä?

  • jennie kirjoitti:

   Nämä tällaiset kommentoinnit hämmentävät ja ihastuttavat itseä aina yhtä paljon.. Neljä muutoksen kuukautta on tosiaan tietynlainen ylpeydenaihe itselläkin ja senhän jälkeen homma on ollut huomattavasti hitaampitempoista muutosta jos muutosta laisinkaan. Kuten ehkä huomasitkin niin alku ei vaatinut itsellä minkäänmoista maksullista liikkmista vaan oma koti, ja ehkä vähän lenkkipolut, riittivät varsin hyvin. Numero yksi oli ruokavalio ja siihen lisänä pikkuhiljaa lisääntynyt liikkuminen. Sinullakin kun pohjakuntoa tosiaan löytyy niin ruokavaliossa se suurin syy varmasti tosiaan piilee. Olet jo tiedostanut sen sudenkuoppasi joten nyt pitäisi vain osata kiertää nämä houkutukset kauempaa. Käsivarsiin riittänee varsin mainiosti nuo 6kg painot ja oma kroppa. Jossain joskus oli jotain juttua siitä että alavartalopainotteisten henkilöiden ei turhan rankasti kannata alakertaa treenailla mutta staattisten kyykkyjen yhditäminen käsitreenailuun irtopainojen kanssa polttaa kumman paljon kaloreita, muokkaa koko kroppaa tehokkasti ja saa hien pintaan. Näitä monen liikken yhdistäviä liikuntasarjoja voi kehitellä varmasti itse hamaan maailmaankaikkeuteen saakka mutta itsehän valitsin jossain vaiheessa helpohkon tien ja tilasin Jillian Michaelsin jumppa dvd:itä kotiin. Näihin on ollut moni muukin lukija tykästynyt joten suosittelen jos kaipaa hieman enemmän lihaskuntopainotteista harjoittelua arobisen lisäksi. Viherjauhetta käytän edelleen ja vaikken muuta muutosta vielä ole itse huomannut kuin paremmin voivat kynteni niin olen ollut tyytyväinen tuotteeseen.

 3. Brego kirjoitti:

  Piloxing oli aika hauskaa, itsekin olen kerran kokeillut. Vaikka kyllä siitä pilates ja nyrkkeily ovat aika kaukana. 🙂 Silti enemmän minun mieleeni kuin esim. zumba.

  • jennie kirjoitti:

   en itsekään oikein innostunut zumbasta, tai no en zumbaamassa ole käynyt mutta vastaavantyyppisillä tunneilla kyllä. Pilatestakin kokeilin kerran mutta minun nopeatempoinen luonteeni ei soveltunut sen rauhallisuuteen lainkaan 😀 Tästä on kyllä jo lukuisia vuosia ja ehkä voisi harkita uutta kokeilukierrosta.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Mikä sykemittari sulla on millä mittailet? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Iänkaikkisen vanha Suunnon perusmalli, josta käy tasan tarkkaan ilmi sykkeet ja kulutukset. Mittarin kanssa on ollut hieman ongelmia viimeaikoina enkä sitä ihan joka treeneissä ole mukana sen vuoksi pitänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *