Hae
My Project Is Me

Tukkakatastrofi!

Tämä teksti ei ole osoitettu kellekään tietylle kampaajalla tai kampaamolle. Olen ehkä vain yleisesti sellaista ihmistyyppiä että 1/5:llä kerrasta olen suoraan tyytyväinen muutokseen ja loput kerroista vaativat totuttelua. Viimeisin muutokseni oli kauhtuneesta liukuvärjätystä vaaleasta hieman tummempaan, eloisampaan sävyyn. Oikeastaan sävy on melko lähellä omaa luonnollista väriäni, joskin on vivahteikkaampi ja sävyisämpi omani ollessa melko maantien harmaa. Vaikka värjäyksestä on jo muutama viikko, en ole vieläkään ihan tottunut uuteen väriin. Enkä oikeastaan taida olla tottunut malliin, jonka halusin melko tasapitkäksi LOB-henkiseksi (Long Bob). Luulen että hiukseni kaipaisivat kuitenkin jonkinlaista kerrostusta tai kaventumista latvaa kohden.

IMG_4249

2015

Kaikista hurjin kampaajakokemukseni sen sijaan on ollut kun aikanani menin uudelle kehutulle kampaajalle ja annoin vapaat kädet. Olin valmis vaikka lyhyeen malliin kunhan saisin jotain ihan uutta. Ja kun pitkätukkaisena jotain ihan uutta haluaa niin kuinkas muutenkaan kuin lyhythän siitä tuli. En koskaan tottunut tähän malliin vaikkei se kuvista jälkikäteen katsottuna niin pahalta näytäkään – varsinkaan vaiheessa kun pituutta oli tullut jo hieman lisää ja väri muuttunut tummasta vaaleaan. Otin kuitenkin pidennykset heti kun se vain oli mahdollista.

Hiukset kaikista lyhyimmillään, 2009

Hiukset kaikista lyhyimmillään

Kampaajan työ ei varmasti ole helppo – asiakas luulee tietävänsä mitä tahtoo mutta todellisuus ei kuitenkaan vastaa kuviteltua. Eikä vika todennäköisesti ole hiusmallissa, värissä eikä luoja paratkoon kampaajan ammattitaidossa vaan yksinkertaisesti siinä että uusi look ei näytäkään omilla kasvoilla samalta kuin mielikuvissani. Hiukset ovat kuitenkin kasvava ja uusiutuva luonnonvara ja usein onneksi tämäkin ”ongelma” on vain katsojassa itsessään. Ainakaan vielä, kukaan ei ole ääneen kauhistellut tukkaani vaan päinvastoin. Alla vielä hieman lisää hiuksia vuosien varrelta.

vaaleana 2008

vaaleana

Tummana

Tummana

Pidennyksillä

Pidennyksillä

Ja ilman

Ja ilman

Sellaisena kuin se non ollut jo pitkän aikaa

Sellaisena kuin se non ollut jo pitkän aikaa

Ja nykyisenlaisena

Ja nykyisenlaisena

11 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Vaikka itsestäs tuntuis oudolta LOB:in kanssa, usko vaan että Se fressaa lookkia ja tuo kasvot esiin eri lailla kun hiukset ovat kevyemmät eikä raskaat pitkät. Ja pitkäthän ne vieläkin ovat! Ja kyllä lyhyempi malli vaan on klassisen kaunis, sopii nuorelle aikuiselle naiselle! Tyylikäs! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon, on pituutensa puolesta toki parempi kuin tuo kauhtunut ja ylipitkä versio, johon olin totaalisen kyllästynyt.

 2. Kampaaja kirjoitti:

  En nyt haluais olla ilkeä, mutta ei varmaan kannattanu säästää ja lähteä Viroon kampaajalle… Suosittelen kyllä jatkossa tukemaan suomalaista työtä :))

  • jennie kirjoitti:

   Senverran korjaan väärinkäsitystä ettei ”vika” ole kampaajassa. Kyseessä oli/on tuttu paikka, johon olen palvelun ja ammattitaidon puolesta tyytyväinen. Haasteena on oman silmän tottuminen – aivan kuten Suomessakin, jossa ihan yhtälailla olen ollut käsiteltävänä. Toisinaan lähden tavattoman tyytyväisenä, toisinaan se vaatii totuttelua.

 3. Helzu kirjoitti:

  Sulle sopii tummat hiukset älyttömän hyvin 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos <3 Itse kun en ole vieläkään osannut oikein päättää kumpaan puoleen kallistuisin..

 4. Anna kirjoitti:

  Luonnolista lähellä oleva väri sopii mielestäni sinulle upeasti, samoin pituus joka minun silmiin on vielä pitkä mutta ei kuitenkaan ”ylipitkä”, joka helposti vain roikkuu ja vetää piirteitä alas ainakin itselläni. Muutenkin pidän luonnollisemmasta lookistasi eli ilman itseruskettavaa, tosin olet kyllä kaikissa kuvissa kaunis 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Itseruskettavan kanssa on tulut kyllä kuvista päätellen lotrattua joskus enemmän kuin tarpeeksi 😀

 5. Nimetön kirjoitti:

  Lyhyehköt tummat hiukset sopivat mielestäni parhaiten sinulle, tuovat kasvosi parhaiten esille 😉

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, on aina mielenkiintoista kuulla ”ulkopuolisten” ajatuksia kun itse on itsensä kanssa aina jotenkin liian kriittinen ja hankala. Tähänkään päivään mennessä en ole oppinut päättämään olenko ennemmin tumma vai vaalea – joskaan kumpikaan ääripää sei ole se oikea vaihtoehto.

 6. Mirja kirjoitti:

  Minusta uusi tukka näyttää tosi hyvältä sulla 🙂 Lähellä kasvoja luonnollinen keskivaalea, muuten vivahteikkaampi terve väri. Täydellinen pituuskin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.