Hae
My Project Is Me

Saiturin lehtipihvit

En tiedä miksi olen kuullut tästä reseptistä vasta tänä kesänä, vaikka se ilmeisen tunnettu on. Paitsi että se on tunnettu, se on myös äärettömän herkullinen, helppo ja nopea – ihan niinkuin kaikki keittiöni parhaat palat. Olen tunnetusti laiska kokki, joka kutenkin nauttii hyvästä ruoasta ja tähän Saiturin lehtipihvit sopivat täydellisesti.

Saiturin lehtipihvit ovat yksinkertaisuudessaan todella ohueksi kaulittuja naudanjauhelihapihvejä. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa hämätä sillä lopputulos ei muistuta lainkaan tavanomaista jauhelihapihviä makunsa tai suutuntumansa puolesta – se on melkein kuin taikuutta enkä oikein vieläkään käsitä mitä tässä oikein tapahtuu. Niin tai näin, nämä korvaavat edullisuutensa puolesta tavanomaisen naudan lehtipihvin mennen tullen ja maistuvat muuten myös lapsille.

Aloitetaan siitä että tarvitset naudan jauhelihaa. Riko, eli muussaa, jauhelihan rakenne rikki ja irrota siitä sopivan kokoisia (noin 75-100g) paloja. Pyöräytä lihapullaksi, laita tuorekelmun tai leivinpaperin väliin ja kauli ohueksi pihviksi. Laita pakkaseen jähmettymään. Kun paiston aika on niin kuumalle pannulle, päälle suolaa ja mustapippuria ja kääntö kun nesteet alkavat nousta pintaan. Paistoaika ei ole kuin minuutin tai vähän päälle. Pihvi kutistuu paistettaessa jonkin verran eli koko saa oikeasti olla paiston alkuvaiheessa iso.

Kuvissa tarjoiluehdotus ketoruokavalioon sopivana eli kukkakaalimuussilla ja maustetulla avokadotahnalla.

Kurkkaa myös nämä ketoilijankin ruokavalioon sopivat reseptit: Kylmä kesäkeitto // Minipizzat // Kahvikeksit // Suklaamousse

2 kommenttia

  1. Heidi kirjoitti:

    Tää menee testiin???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.