Hae
My Project Is Me

Vartalotyypistä edelleen

Moi,

Tossa muutama päivä sitten laitoin postausta omasta vartalotyypistäni ja kirjasta, joka minut auttoi sen keksimään. Asia jäi jotenkin kaivelemaan mieltä ja ajattelin jatkaa vielä astetta tarkempaa analyysiä tänne.
Eli siis millaisena näen oman vartaloni – lähdetään vaikka ylhäältä alaspäin.
  • Kaula on lyhyt ja hartiat leveämmät kuin peppu
  • Kädet ovat normaalipituiset ja ok (treenatakin voisi hieman toki lihasta etteivät lässähtäisi joka kuvaan)
  • Rinnat ovat nyt ok (80C) suhteessa vartalooni (ennen 75B, ja näyttivät hyvin pieniltä)
  • Vyötärö kapenee hieman mutta mistään ampiaisvytäröstä ei voi puhua. Olen aina toivonut että vyötäröni kapenisi enemmän suhteessa vartalooni mutta tyytyminen on tähän
  • Tässä piilee pahin, eli vyötärön alapuolella ja pepun yläpuolella oleva kohta (midriff). Tässä on AINA sellainen ”vararengas”. Kaikista levein kohta koko vartalossani ja vaikeuttaa siis pukeutumista.
  • Peppu on ok
  • Jalat on ok, melko lyhyet mutta muutoin ok. Ehkä reisistä voisi olla kapeammat.
Eli vartaloni käytännössä levenee ylöspäin (Tuutti tai Pikari) mutta lisäksi mulla on ongelmana tuo vatsanseudun omena. Omenasta päsen kyllä lähestulkoon eroon kun vain treenaan tarpeeksi ja syön oikin (hoikempi minä). Siltikin siis heti vyötärön jälkeen vartaloni levenee alaspäin kunnes taas peppu tulee erikseen.
Omenavartaloisia pidetään yleensä ylipainoisina jonka vuoksi en kait sitten ole täysin sitäkään. Omena minulla kuitenkin on, ja liian leveät hartiat muuun vartalooni nähden. Omenassa ikävintä ehkä on se, että vaikka vaatteet olisivat oikean kokoiset (siis housut, hame tai muu alaosa) niin näyttää aina siltä kuin ne olisivat liian pienet, koska jenkkiset ovat vartalossa itsestään 🙁

Alla muutamia julkkiksia, joiden vartalonmallin olen löytänyt muistuttavan joissain määrin omaani:

Britney Spears: Tässä hän on hieman tukevammassa kunnossa ja muistuttaa omasta mielestäni itseäni melkoisesti. Briitulla on ollut taipumusta jojoiluun ja treenatessaan hän on erittäin hyvässä kunnossa (samanlaisen vartalon kun saisikin) mutta sitten taas on näitä kertoja.. Hänellä kilot tuppaavat kertyä keskivartaloon kuten itsellänikin.

Drew Barrymore: Pienirintainen ja hartiat selkeästi leveämmät kuin peppu. Lisäksi tuossa navankohdalla on samankaltaisuutta havaittavissa kuin omassani. Toki hän on hoikempi mutta..

Jessica Simpson: hänellä on suurehkot rinnat ja leveät hartiat alavartaloon verrattuna. Hän on tässä melkoisen hoikka mutta siltikään ei vatsanseudulta kovin kapea. Minulla samankaltaisia ongelmia.

Nyt kun on päästy näin pitkälle oman vartalon tutkimisessa niin täytyy alkaa opettelemaan pukeutumaan oikein. josko näiden henkilöiden pukeutumista seuraamalla saisi jotain osviittaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.