Hae
My Project Is Me

Lomaviikon parhaita paloja

Kun toinen lomaviikko lähentelee loppuaan, ajattelin kirjata hieman toisen lomaviikon parhaita paloja tänne bloginkin puolelle.

lomaviikon parhaita paloja_ kasinonranta

Eväsretket

Kaikkihan sen tietävät, ruoka maistuu aina paremmalle ulkona. Siispä eväsretket ovat mitä parhain tapa hankkiutua eroon kaikesta kaappiin kertyneestä hävikkiruoasta mutta myös mitä mainioin tapa nauttia mieliherkkujaan ulkona. Eväät voivat olla ihan pienet, tai sitten oikein suuret ja meillä ainakin on molempia tapoja suosittu ihan tilanteesta riippuen. Ainoa asia mikä on näillä säillä tietenkin pakollinen niin kylmälaukku. Olen ollut melkoinen eväsretkeilijä aina ja luulen että tämä on peruja isältäni, joka kantoi aina meille omat eväät joka paikkaan. Yksiä lomaviikon parhaita paloja ovatkin olleet erilaiset eväsretket.

lettukestit skumpparetki

Uiminen

En muista olenko koskaan uinut Suomessa yhtä ahkerasti kuin tänä kesänä. Kiitos aurinkoisen ja lämpimän sään, on uimassa käyty lasten kanssa lomani aikana lähes päivittäin. Uimareissuja on tehty niin luonnonvesiin nopeina pulahduksina kuin varsinaisina retkikohteinakin. Lisäksi kävimme kerran nauttimassa myös Kumpulan maauimalan kirkkaista altaista ja hyppytorneista. Erityisesti retki maauimalaan sai olon tuntumaan ihan samalta kuin olisi huomattavasti etelämpänä nauttimassa hotellin uima-allasalueesta. Ehkä tähän tunnelmaan ajoi erityisen lämmin sää sekä ensiluokkaiset eväät, mitkä meillä tietenkin mukana olivat niin välipaloineen, lounaineen ja jälkiruokineen. Jotenkin olemme aiemmin aina käyneet Leppävaaran maauimalassa mutta viime vuodesta alkaen on Kumpula hyppytorneineen alkanut houkuttaa lapsia enemmän.

kesäloma 2021

Kesä-Hesa

Kesäinen Helsinki on kaunis. Tai oikeastaan korjaan, että kesäinen Suomi on kaunis mutta toistaiseksi viime viikkoista mökkilomaa lukuun ottamatta, ei olla pääkaupunkiseudun rajojen ulkopuolelle päästy. Eikä sekään oikeastaan haittaa, sillä Helsingissäkin on paljon nähtävää ja näinä aurinkoisina päivinä sitä onkin hyvä käydä ihailemassa. Olen itseasiassa jo useampaan otteeseen haaveillut viettäväni todellisen turistipäivän ja tutustua kaupunkiin esimerkiksi kiertoajelulla. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi tutustua Helsinkiin mereltä käsin sightseeing-risteilyn merkeissä. Ehkä vielä jonain kertana.

kesähesa kesä-hesahelsinki

Yhdessäolo

Ehkä parasta on kuitenkin ollut se, mikä jää liian usein kirjoittamatta ylös eli yhdessäolo. Olemme käyneet uimassa yhdessä lasten kanssa; Olemme järjestäneet eväsretken yhdessä minun mummoni, siis lasten iso-mummon kanssa; Olemme järjestäneet yhteispiknikin nuorimaiseni ystävien ja näiden vanhempien kanssa ja niin edelleen. Vaikka aina välillä haaveilenkin siitä hetkestä kun saan ummistaa silmäni ja nukahtaa aurinkotuoliin niin kyllä näiden kesämuistojen rakentaminen on hauskempaa yhdessä. Lomaviikon parhaita paloja on ehdottomasti yhdessäolo.

Seuraavaksi odotankin lomalta sitä ajankohtaa kun olemme kaikki lomalla yhtä aikaa. Mutta ennen sitä, minä palaan hetkeksi töihin kun taas mieheni jää vastaavasti lomailemaan lasten kanssa. Loman ensimmäiset kaksi viikkoa olivat siis tässä mutta seuraavat häämöttävät käytännössä jo ihan nurkan takana. Ja silloin niitä on kokonaiset neljä.

lomaviikon parhaita paloja helsingin jäätelö

Kurkkaa tästä postauksesta ensimmäisen lomaviikon tunnelmia. Lisäksi vinkkaan viime vuodelta viehättävän päiväretkikohteen eli Herttoniemen kartanon, mistä matkaa voi helposti jatkaa pienempien kanssa läheiseen leikkipuisto Tuorinniemeen ja sen viereiselle hiekkarannalle. Upea leikkipuistokohde löytyy myös Tuusulan Rykmentinpuistosta ja rantaintoilijoille suosittelen Helsingin Rivieraa eli Aurinkolahtea Vuosaaressa.

2 kommenttia

  1. krissstiina kirjoitti:

    Onpas sulla paljon lomaa! Nimimerkki kateellinen ?

    • myprojectisme kirjoitti:

      Saa olla ? ikinä en näin pitkään olekaan lomaillut ja tuntuukin ihan hullulta että vasta kahden viikon päästä on se ”oikea loma” vasta edessä. Nyt nautitaankin sen edestä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *