Hae
My Project Is Me

Mitä tuli syötyä

Moikka,

Sain mukavan haasteen Hannalta, kuvata yhden päivän ruokailuni samalla kertoen, ja miettien, mikä on ollut hyvää ja missä olisi voinut petrata. Itseasiassa alunperin kuvittelin (toiveissani ilmeisesti) haasteen kestävän yhden kokonaisen viikon ajan mutta päiväkin käy hyvin. Haaste olisi ollut hauska toteuttaa jo Skotlannissa ollessa mutta epäluotettavan nettiyhteyden takia lupasin toteuttaa haasteen heti kotiin päästyäni. Heti oli eilen mutta tänään on tänään – ruokakuvia tarjolla olkaa hyvät:

IMG_5042 IMG_5043

Aamupala sisälsi kahvin sijasta teetä koska maito oli mennyt pilalle ja ilman maitoa minä en kahvia juo! Aamupalasmoothie koostui marjoista, proteiinijauheesta, rahkasta, vedestä ja sokerittomasta mehust sekä leseistä ja chia-siemenistä. Lisänä toki vettä ja aamupillerit (uskollisesti CLA ja vihrä tee, kalsium, monivitamiini sekä Imedeen ja visiblin)

 

 IMG_5047

 Kauppareissun jälkeen en ehtinyt/jaksanut alkaa valmistaa ruokaa. Lapset söivät loput makaronilaatikosta ja minä papusalaatin. Lounaan jälkeen aamupalalta väliin jäänyt kahvi yhessä kotituomisiksi tuodun Fudgen kanssa.

IMG_5049Ruoanlaiton tiimellyksessä söin pikaisen välipalan ennen salille huiskimista. Nyt ei jaksanut panostaa eli rahkaa suoraan purkista sokerittoman mehukeiton kera.

 

IMG_5050Salin yhteydessä, tai oikeammin jälkeen oli palkkarin vuoro. Treenikuoleman yhteydessä en edes muistanut koko kuvahaastetta joten tarjolla on kuva tyhjästä sheikkeristä kotipöydällä ennen tiskiä.

IMG_5051 IMG_5052 IMG_5054Salia seurasi varsinainen lounas, joka jäi melko pieneksi hieman huonon voinnin vuoksi. Taisi treeni olla tauon jälkeen vähän turhan rankka. Tarjolla oli aiemmin valmistettua kansaa ja kasviksia. Yleensä annokseen kuuluisi myös pastaa/perunaa vaan sellaista ei nyt juuri ollut tarjolla. Ja taas oli nappuloita tarjolla.

Päivä on melko tyypillinen vaikkakin ehkä vähän kevyempi kuin yleeensä. Erillistä iltapalaa ei tullut syötyä sillä illallinen siirttyi senverta myöhäiseksi (noin 19.00). Hyvää päivän osalta on ehdotomasti leivän puuttuminen (ihan tarkoituksella) sekä minulle tyypillisen napostelunälän puuttuminen. Ruokarytmi ei ollut ihan yhtä säännöllinen kuin ennen lomaa, muttei ollut päivän rytmitys muutoinkaan. Tyypilliseen päivään verrattuna tämä oli ehkä astetta kevyempi ja nähtäväksi jää kostautuuko se huomenna. Olisin siis voinut syödä määrällisesti enemmänkin mutta ainakin proteiinia on tullut nautittua kiitettävästi. Tyypilliseen tapaani (varsinkin kuukauden herkutteluputken jälkeen) päivään kuului myös pieniä ”paheita” eli herkkuja. Olisinko pärjännyt ilman jos niitä ei olisi ollut kaapissa? Mitä todennäköisimmin.

IMG_5055Tätä kirjoittaessa (21.50) minulle kuitenkin tuntuu hipuvan hienoinen nälkä ja tartuin raejuuston ja kurkun seokseen sekä kevennettyyn Alpeniin.  Jos niitä ei olisi tuolla kaapeissa niin… Taidan muuten  haastaa itse itseni kuvamaan jonkin herkuttelukerran ruokailut – tai buffetpöydän, jos joskus sellaiseen jostain syystä eksyn. Saadaan vähän toisenlaista perspektiiviä tähän ruokailuun 😀

 

6 kommenttia

 1. Sarkku K kirjoitti:

  Hyvännäköisiä salaatteja. En olekkaan papuja ennen tajunnut syödä salaatissa, kiitos vinkistä!

  • jennie kirjoitti:

   En minäkään olw synyt piiiitkäään aikaan.. Hyvä että juuri nyt, eli ole hyvä vain 🙂

 2. Titu kirjoitti:

  Tämmösiä on kiva lukea 🙂 Lisää vaan tulemaan, myös niitä buffet ja herkkupäiviä 😀

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, ehkä tällaisia on siis jatkossa luvassa ihan muuten vain – ainakin silloin tällöin.

 3. Hanna kirjoitti:

  Täytyi tänään kauppareissulla ostaa noita isoja valkoisia papuja kun rupesi niin kovasti tekemään mieli kun näin nuo salaattikuvat!
  (Ja viikon kuvailut kehiin vain. Mulla tyssähti siihen, että en muistanut roudata kameraa mukana. nimim: Antiikkipuhelimen omistaja)

  • jennie kirjoitti:

   Vaikka olisi millainen puhelin niin ihan kaikkien ruokien kuvaaminen vain on yllättävän haastavaa 🙂 Mutta, jos tosiaan tässä alkaa vaikuttaa siltä että se aivan liian kauan kadoksissa ollut kipinä painonpudotuksen ja ruokavalion osalta on löytynyt niin kuvia (ja asiaa) on varmasti luvassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.