Hae
My Project Is Me

9+1 testattua kotitreeniohjetta

Suurin osa kuntosaleista ja liikuntakeskuksista ovat sulkeneet ovensa korona-epidemian vuoksi ja tilalle on etsitty hyväksi havaittu kotitreeniohje.  Näin on myös minun kohdallani. Vaan kuka muistaa että ennekuin minusta tuli salitreenaajaa, olin vannoutunut kotijumppari?

 

Olen palannut treenijuurilleni

Kävelen tällä hetkellä lenkin päivittäin. Vaikka ulkoilu ja kävely on pysynyt koko blogihistoriani ajan minulle tärkeänä, en ole harrastanut sitä näin aktiivisesti kuin vanhempainvapaiden aikana. Ihan ensimmäistä kertaa projektiani aloittaessani, aloitin sen kävelyllä. Löysin myös tällaisen puolustuspuheen kävelemiselle tekstihistoriastani vuodelta 2015.

Kun kuntoni alkoi alkaa myöten, lisäsin liikuntaan myös kotikutoiset lihaskuntotreenit. Itseasiasassa aloitin ne Jillan Michaelsin ohjein, joiden tahtiin treenailen taas tällä hetkellä. Voisi siis sanoa että olen palannut ikäänkuin juurilleni. Tuon jälkeen myös erilaisia kotitreeniohjeita tai kotitreenivinkkejä onkin tullut jaettua lukuisia. Viimeisimmän ohjeen olen jakanut videon muodossa tänään Instagram – tililläni mutta tässä muutama mieleeni jäänyt vanhempi vaihtoehto blogihistoriastani.

kotitreeni: hipthruster

kotitreeniohje ilman välineitä

Sykettä kohottava koko kropan treeni ilman välineitä. Treeni sisältää paljon toistoja, hyppyjä ja myös punnerruksia sekä vatsarutistuksia. Julkaisuajankohta on vuodelta 2013.  Tätä minä testaan heti huomenna!

Mietin voinko lisätä tämän tukkimiehen treenin tälle listalle, sillä ilman tukkimiehen tukkeja treenistä ei tule mitään. Toisaalta, tällaisia välineitä ei keneltäkään kuitenkaan löydy kotoa vaan välineistö tarjotaan vain ja ainoastaan ulkona, todennäköisesti pururadan varrella.  Tässä ohjelmassa saa koko kroppa kyytiä ja liikkeet ovat raskaita, eikä se raskaus ole vain silmänlumetta hypyin toteutettuna.

Tämä koko kropan kuntopiiri on kuvattu Skotlannin maisemissa. Ei välineitä, ei monimutkaisia liikkeitä vaan perinteisiä, heposti toteutettavia asioita.

Ja tämä lenkkipolun varrella tehtävä liikesarja on muutoin sellainen, minkä liikkeet ovat tuttuja myös monista nylyisistä ulkotreeneistäni. Osan saatan korvata jollain muulla mutta periaate noudattelee usein samaa kaavaa.

kotitreeniohje

kotitreeniohje vähillä välineillä

Tähän treeniin tarvitset vauvan, taaperon tai oikeastaan myös kahvakuula ajanee saman asian.  Koko kropan treeni vauvan tai kahvakuulan kanssa.

Tämä porrastreeni saa takuulla hengästymään. Muita välineitä kuin ne portaat ei tarvita ja ohjelmassa on huomioitu myös yläkroppa.

Tässä koko kropan treenissä tarvitaan käsipainot. Tehokas vartin superjumppa on nimensä veroinen, kokeile vaikka.

Vaikka tämä on kuvattu liikuntasalilla, voi treenin tehdä myös kotona. Tehokkaaseen viiden liikkeen vatsalihastreeniin tarvitset avuksi jumppapallon.

Myös tämä treeni toteutetaan kokonaan jumppapallolla mutta sisältää paljon muutakin kuin vain vatsalihasliikkeitä. Muistelen että koko kropan jumppapallotreeni tuntui rankalta tuolloin 2013 mutta ehkä olisi aika kokeilla uudestaan…ulkotreeni: aitajuoksijat

Tässä listaus psasta niistä kotitreeniohjeista, mitkä ovat syystä tai toisesta jääneet blogihistorian varrella mieleen syystä tai toisesta. Muitakin on, erityisesti joitain yksittäisiä vinkkejä ja kuten tosiaan kerrottu, olen jakanut treeniohjeita viimeisten viikkojen aikana Instagramin sekä myös blogini Facbook-sivulla. jos et seuraa näitä kanavia, niin laita ihmeessä seurantaan sillä ainakin juuri tällä hetkellä, niissä tarjotaan myö paljon sellaista materiaalia mitä ei täältä blogista löydy. Vaikka koostuuhan tämänkin postauksen, muualla jakamattomista kuvista, hyviä treeniliikkeitä tehtäväksi 😉

2 kommenttia

 1. Kevin Husell kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus!

  Treenaamiseen ja tehokkuutten liittyen haluan jakaa muutamat omat kirjoitukset, jotka ehkä kiinnostavat sinua!

  Pätkäpaastoa
  http://www.kevness.com/2020/01/26/patkapaastoa-patkissa-osa-1-4/

  Tehokkuutta 80/20-säännöllä
  http://www.kevness.com/2020/03/30/pareton-periaate-voinko-hyodyntaa-sita-omassa-elamassa/

  Olisi hienoa lukea sinun ajatuksia aiheisiin liittyen 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos linkeistä, ehdottomasti käyn tutustumassa ja jos vain saan omia ajatuksiani jäsenneltyä tarpeeksi, käsittelen niitä myös itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.