Hae
My Project Is Me

Mahdollisuuksia liikkua vai selityksiä olla liikkumatta

Olen aina toisinaan huomannut miettiväni että keksinkö itselleni mahdollisuuksia liikkua vai sensijaan selityksiä olla liikkumatta. Elän tällä hetkellä keskellä kaikkein kiireisimpiä ruuhkavuosia (ainakin toivottavasti, eikait tämän kiireisemmäksi voi enää mennä). Viisipäiväinen työviikko, lasten harrastukset kuutena päivänä viikossa sekä kaikki kotityöt ja muut mahdolliset menot täyttävät tämän hetkisen elämäni tunnit melko tehokkaasti.

Voisin helposti sanoa ettei minulla ole aikaa, tai edes energiaa, liikunnalle. Eikä aina välttämättä olekaan mutta useimmiten kuitenkin on koska minä teen sille aikaa. Minä keksin itselleni mahdollisuuksia saada liikunnan osaksi omaa arkeani. Otetaan tähän elävä esimerkki eiliseltä, milloin minulle yhtäkkiä vapautui ylimääräinen tunti aikaa. Normaalisti tiistaisin molemmat tyttöni harrastavat niin että vietyäni ensin toisen omaan treenipaikkaansa, siirryn viemään toista omaansa. Noin vartin päästä tästä on haku toisinpäin eli 1,5h aikaan mahtuu kahdet eri paikassa sijaitsevat tunnin treenit. Eilen toiset näistä treeneistä  jäivät välistä ja minulle se oli itsestäänselvyys että käytän luppoajan reippaaseen kävelylenkkiin. Näin siis mahdollisuuden liikuntaan.

Kaikki ei suinkaan ole niin mustavalkoista eikä liikunnasta saa tulla pakonomaista. Kaikkea vapaa-aikaa ei aina tarvitse antaa liikunnalle sillä elämää on, tai ainakin pitäisi olla, myös treenien ulkopuolella ja jos joskus ei pääsekään treenaamaan, se ei ole maailmanloppu. (Kurkkaa aiheesta postaus Pakkoliikuntaa sekä Kun oma paras ei riitä).

Minusta on ihanaa että voin sanoa että liikunnasta on tullut minulle luonnollinen osa arkea ja usein löydän mahdollisuuksia liikkua sen sijaan että keksisin selityksiä olla liikkumatta. Miten sinulla, löydätkö mahdollisuuksia liikkua vai selityksiä miksi et lähde liikkeelle?

Kurkkaa ihmeessä myös tehokas treeniohje leikkipuistoilun kylkeen sekä tätä aihetta sivuava postaus Onko treeniaika aina jostain muusta pois.

 

ps. Hyrrr! Kohta on taas yhtä kylmää kuin näissä viime syksynä otetuissa kuvissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.