Terveellisemmät Kinuskiletut
Nämä tahmaiset kinuskiletut saivat inspiraationsa Jonnan Tahmapullista. Nämä syntisen hyvännäköiset (ja makuiset!) kinuskiletut eivät kuitenkaan sisällä käytännössä lainkaan sokereita tai rasvaa – mutta maistuvat silti tosiaan taivaallisen herkullisilta.
Reseptinä käytin jo aiemmin jakamaani Amerikkalaisten pannukakkujen -reseptipohjaa mutta jostain syystä taikina ei pullistunut paistettaessa. Oletan tämän johtuvan siitä ainoasta muutoksesta, minkä reseptiin tein korvatessani (maustetun) rahkan Tupla+ Salted Caramel- vanukkaalla. Taikina jäi huomattavasti juoksevammaksi mutta maku korvasi kaikki puutteet ulkonäössä. Muhkeiden pannukakkujen sijaan nämä ovat tosiaan tahmaisia kinuskilettuja.
Tahmaiset kinuskiletut (10-12kpl)
- 1prk (tai mieluummin 200g) Tupla+ Salted Caramel-vanukasta
- 1 kananmuna
- 1/2dl jauhoja (Käytin itse vehnäjauhoja (2/3) sekä vanilijan makuista proteiinijauhetta (1/3)
Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista kuumalla lettupannulla. Paistamisen jälkeen voit kaataa päälle vielä lorauksen vanukasta ja murustaa Barebellsin Salty peanut- proteiinipatukkaa. Sekä tietysti nautiskella tahmaiset kinuskiletut hyvällä omatunnolla.
Kurkkaa myös nämä maailman herkullisimmat (ja terveellisimmät!) Puurovohvelit.
herkullisen näköisiä lettuja! 🙂 mielestäni nämä eivät ole kuitenkaan mitenkään ”terveellisempiä”, vaan hiukan normilettuja kevyempi vaihtoehto.
Kiitos ? herkullisia ne olivatkin. Terveellisyys on siitä mielenkiintoinen käsite, että sille on monta tarkastelunäkökulmaa. Tavalliseen lettuun verrattuna näissä on esimerkiksi enemmän proteiinia ja vähemmän sokeria (=terveellisempi) mutta samalla taas keinomakeutusaineita ja e-koodeja (=epäterveellisempi) yhden näkökannan esiin ottaakseni. Maultaan kuitenkin herkullisia, ihan niinkuin normiletutkin?