Hae
My Project Is Me

Terveellisemmät Kinuskiletut

Nämä tahmaiset kinuskiletut saivat inspiraationsa Jonnan Tahmapullista. Nämä syntisen hyvännäköiset (ja makuiset!) kinuskiletut eivät kuitenkaan sisällä käytännössä lainkaan sokereita tai rasvaa – mutta maistuvat silti tosiaan taivaallisen herkullisilta.

Reseptinä käytin jo aiemmin jakamaani Amerikkalaisten pannukakkujen -reseptipohjaa mutta jostain syystä taikina ei pullistunut paistettaessa. Oletan tämän johtuvan siitä ainoasta muutoksesta, minkä reseptiin tein korvatessani (maustetun) rahkan Tupla+ Salted Caramel- vanukkaalla. Taikina jäi huomattavasti juoksevammaksi mutta maku korvasi kaikki puutteet ulkonäössä. Muhkeiden pannukakkujen sijaan nämä ovat tosiaan tahmaisia kinuskilettuja.

 

Tahmaiset kinuskiletut (10-12kpl)

 • 1prk (tai mieluummin 200g) Tupla+ Salted Caramel-vanukasta
 • 1 kananmuna
 • 1/2dl jauhoja (Käytin itse vehnäjauhoja (2/3) sekä vanilijan makuista proteiinijauhetta (1/3)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista kuumalla lettupannulla. Paistamisen jälkeen voit kaataa päälle vielä lorauksen vanukasta ja murustaa  Barebellsin Salty peanut- proteiinipatukkaa. Sekä  tietysti nautiskella tahmaiset kinuskiletut hyvällä omatunnolla.

Kurkkaa myös nämä maailman herkullisimmat (ja terveellisimmät!) Puurovohvelit.

2 kommenttia

 1. tiiju kirjoitti:

  herkullisen näköisiä lettuja! 🙂 mielestäni nämä eivät ole kuitenkaan mitenkään ”terveellisempiä”, vaan hiukan normilettuja kevyempi vaihtoehto.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos ? herkullisia ne olivatkin. Terveellisyys on siitä mielenkiintoinen käsite, että sille on monta tarkastelunäkökulmaa. Tavalliseen lettuun verrattuna näissä on esimerkiksi enemmän proteiinia ja vähemmän sokeria (=terveellisempi) mutta samalla taas keinomakeutusaineita ja e-koodeja (=epäterveellisempi) yhden näkökannan esiin ottaakseni. Maultaan kuitenkin herkullisia, ihan niinkuin normiletutkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.