Hae
My Project Is Me

Keittiössä tapahtuu

Moikka,

Kuulin tuossa jokinaika stten tutkimustulosta siitä, kuinka ruoanlaitto koetaan ikäväksi asiaksi ja tämä olisi syy valmisruoka-aterioiden käyttöön. Koska osa aiheesta meni minulla kokonaan ohi, en enää muista sentarkemmin mihin tämä liittyi – joihinkin Suomalaisiin ruokailutottumuksiin kait.. (jos joku tietää mistä on kyse, saa kertoa). Jokatapauksessa, itsetehdyn ruoanlaittaminen on vähentynyt vain koska ruoanlaitto koetaan epämiellyttävänä askareena.

En sano itsekään että erityisesti nauttisin keittiössä hääräämisestä mutta rehellisyyden nimissä en ole edes koskaan ajatellut muunlaista vaihtoehtoa. Minusta ruoanlaitto kuuluu osaksi arkea ja elämää siinä missä muutkin kotitaloustyöt, kaupassakäynti, töissä käynti.. Siis ne aivan tavalliset arkiset asiat. Toki, mikäli rahaa olisi yltäkylläisesti, ja nimenomaan yltäkylläisesti, mikä jotten minäkin hankkisi itselleni henkilökohtaista kokkia, joka valmistaisi jokaisen aterian; Siivoojaa, joka pitäisi luksuskartanoni kunnossa jne. Niin kauan kunnes voitan eurolotosta itselleni joku satamiljoonaa euroa, valmistan kuitenkin pääosin itse ruokani ilman sen suurempia kitinöitä. Ruoanlaitto ei ole minulle erityinen intohimo muttei myöskään missään nimessä vihattu ja inhottu toimenpidekään. En itseasiassa ole koskaan edes ajatellut koko ruoanlaittoa ennen tätä sen tarkemmin..

Aasinsiltana edellämainitusta päästäänkin omaan keittiööni ja keittiön välineistöön. Vaikka kaikenmoista laitetta ja vempainta on olemassa niin itse olen todennut että ilman muutamaa en varmaan pärjäisi lainkaan:

Tehosekoitin (blenderi) on lähes päivittäisessä käytössä kun valmistelen erilaisia smoothieita tai juomia. Yhtäkaikki olen sekkoittanut sillä kylmiä keittojakin ja mitähän vielä.. Joskus, kun olen varoissani (enkä ehkä edes tarvitse sitä sataamiljoonaa) investoin tehokkaampaan ja hiljaisempaan malliin. Ennen sitä tämä palvelee varmasti hyvin.

IMG_1003

Sauvasekoitin on toinen melko usein käytetty laite. Pääosin laite toimii keittoruokien soseuttajana mutta myös lastenruokiin tietysti oiva apuväline. Luulen että tämä on seuraavana hankintalistalla, senverta kuumenee käytössä että epäilen käyttöpäivien olevan pikkuhiljaa takanapäin..

IMG_1004

Raastin on ehkä listan kolmas, joskin aivan liian harvoin käytetty laite. Useimmiten, omaa laiskuuttani, kaivan esiin käsikäyttöisen kapistuksen vaikka sähköinenkin versio löytyy. Raastesalaatteja olen jo pitkään ajatellut alkavani syömään useammin mutta toistaiseksi se on vielä sellaista kerran kuussa tapahtuvaa aktivoitumista. saatan kyllä raastaa salaatin sekaan hieman porkkanaa tms. mutta silloin tosiaan mennään tuolla käsipelillä.. Tätä sähkölaitetta käytän muuten myös hienontamiseen (esim. pähkinät, puurohiutaleet, keksit leivontatarkoituksessa keksimurupohjaan..)

IMG_1005

Mitä itse vielä haluaisin olisi laite, jolla voisin raastaa ja pilkkoa; Suikaloida ja kuutioida; Viipaloida ja paloitella – kaikki oikeasti kätevästi yhdellä kertaa. Osaako joku antaa suosituksia?

Jätän nyt tästä TOP3:sta ulkopuolelle kaikenmaailman kahvinkeittimet ja pannut, jotka toki ovat olennainen osa minun keittiötäni. Samoin kuin hyvät veitset (joita ei kyllä täälläpäin ole näkynyt..) Mitkä ovat teidän keittiön MUST-tuotteet?

 

6 kommenttia

 1. ee kirjoitti:

  teetkö lapsillesi itse ruoat esim. soseet jne. Vai käytätkö valmiita säilykkeitä?

  • jennie kirjoitti:

   täytyy häpeillen myöntää että liian usein tulee kallistuttua noiden valmispurkkien puoleen tällä osa-alueella.

 2. -E- kirjoitti:

  Aika samoilla koneilla mennään. Sauvasekotin on ihan MUST nimenomaan kaikkien sosekeittojen tekoon, blenderiä käytän jonkin verran.

  Testasin muuten joskus aikoineen mainitsemiasi rahkaleipäsiä viikonloppuna. Hyviä tuli ja ehdotomasti teen toistekin 🙂

 3. enelyn kirjoitti:

  eikös se NicerDicer plus oo sellainen mikä raastaa, pilkkoo, kuutioi ja viipaloi 😀 ite ainakin haluisin sellaisen. Meiltä löytyy kanssa muut edellämainitut lukuunottamatta tota sähköistä paloittelijaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.