Hae
My Project Is Me

Puuron uusi mahdollisuus + ruokajuttuja muutenkin

Moi,

Niinkait se syksy alkaa olla pikkuhiljaa saapunut kun aamuisin täytyy kaivaa sängystä noustessaan lämmittäviä vaatekerroksia pelkän yöpuvun sijaan. Minähän olen alkanut jälleen aikatauluttamaan elämääni siten että kello soi joka aamu kuudelta ja saan siis siten itselleni sen yhden oman tunnin aina aamulla. Ajatella että ennen lähdin tähän aikaan jo salille, tai no ainakin melkein.

Annoin siis eilen puurolle uuden mahdollisuuden ja tällä kertaa hieman paremmalla menestyksellä. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi kohdallani versio, jossa lisäsin sekaan proteiinijauhetta. Käytössä itsellä banaaninmakuinen ja toimi oikeastaan ihan kivasti. Siinä syödessäni tosin tajusin että enhän minä nytkään lisännyt sekaan hyviä rasvoja – ehkä sitten seuraavalla kerralla. Sain teiltä tosiaan niin monta loistavaa puurovinkkiä että onhan niitä kokeiltava ja etisttävä sitä oikeaa 😀

IMG_9419

Puurokokeilu ei kuitenkaan tälläkään kertaa ehkä osunut parhaalle mahdolliselle päivälle, sillä edellispäivän monituntinen  kampaajasessio oli venyttänyt omia ruokailutaukoja ihan liian pitkiksi ja edellispäivän syömättömyys kostautui seuraavana päivänä; Hieman suurempia annoksia, hieman tiivimpään tahtiin ja varsinkin iltaa kohden tilanne tuntui pahenevan. En kuitenkaan tyystin heittäytynyt mielitekojeni valtaan vaan pyrin pitämään järjen kädessä.

IMG_9337

tonnikalasalaattia

 

IMG_9429

puddingia pitkästä aikaa iltaherkkuna. Lisänä mustaherukoita.

Mitä tosiaan rasvojen saantiin tulee niin olen ihan tietoisesti opetellut niiden käyttöä. Pitkäaikaislukijat tietävät minun kuuluvan siihen rasvakammoiseen sukupolveen, jolle on opetettu että syömällä vähärasvaista, saadaan kiloja pois. Omaksi ikäväkseni rasvojen karsiminen vielä kaikenlisäksi toimii halutulla tavalla, vaikka taustalla toki on ruokavalion siistiminen muutoinkin. Tiedän paremmin kuin hyvin että hyviä rasvanlähteitä ruokavaliossa kuitenkin tarvitaan ja niinpä olen tosiaan hiljlalleen opetellut tätä ja opettelen edelleen. Omat rasvalähteeni vaihtelevat öljyistä pähkinöihin ja viimepäivinä käytössä on ollut aktiivisesti avokado. Avokadoa olen lisännyt paitsi salaattiin niin myös leivän päälle. Päivittäin on kulunut puolikas avokado. Ja kyllä, minulla on ollut taas kaapissa leipää (100% hiivaton ruisleipä), kiitos kirjan jossa sen terveysominaisuuksia ylistetään. Olen kuitenkin pysynyt kohtuudessa sillä viikon jälkeen pussi on nyt loppu. Mutta kylläpä vain olikin hyvänmakuinen leipä avokadolla ja paistetulla kananmunalla keittolounaani seurana.

IMG_9338 IMG_9421 IMG_9424

4 kommenttia

 1. Focus kirjoitti:

  Oletkos huomannut että jumbon cittariin on tullut salaattibaari (edensalaattibaari.fi)josta voi itse lappaa purkkiin mitä mielii? Sieltä saa pavuista ja avokadosta lähtien kaikkea herkkua.Ostin eilen ja oli aivan törkeen hyvää iänikuisten patonki valintojen suhteen.Purkkikokojakin oli kahta eri kokoa.

 2. jennie kirjoitti:

  En ole aikapäiviin käynytkään Jumbon cittarissa, tämä täytynee korjata 🙂

 3. Jenny kirjoitti:

  Laitatko puddingiin vettä vai maitoa? Annatko vetäytyä jääkaapissa kuinka kauan? Itse laitan nestettä juuri kuten ohjeessa on sanottu, mutta silti vanukkaasta tulee melko lötköä…
  Mitä makuja olet testannut ja mitä suosisittelisit ostamaan? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Merkeissä saattaa olla eroa – itsellä Leaderin kanssa kävi niin että jäi löysäksi mutta Fastilla sain kiinteämmän. Fastilta olen kokeillut vain kesäuutuuksia, eli mansikkaa ja mustikkaa, joista mustikka muistuttaa Kalevin mustikkaista valkosuklaata. On todella makea ja käsittäääkseni suklaa ei ihan niin imelä olisi mutta kokemuksia ei ole. Leaderin tuplasuklaa oli minusta hyvää mutta jäi tosiaan vähän veteläksi. Niin, ja teen maitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *