Hae
My Project Is Me

Vanha suola janottaa

Moikka,

Heti alkuun anteeksi tökerö otsikko, todellisuudessa kyse on tankotanssista ja lähinnä lajista urheilumielessä. Haluaisin voida sanoa harrastavani tankoilua, mutta jos viimeaikaista aktiviteettiani lajin kanssa tutkii, niin se olisi aikamoinen vale. Olen joskus ihan oikeasti harrastanut lajia aktiivisesti, kaksi-kolme kertaa viikossa ja juuri nyt kaipuu tangolle on suunnattoman suuri.


Jos et lajiin ole ehtinyt tutustua, niin kannattaa ehdottomasti. Tämä on ainoa koskaan kokeilemani urheilumuoto joka ei ihan rehellisesti ole urheilulta tuntunut. Itse treenaan/treenasin Helsingissä Rock the Polella, jossa yhden tekniikkatunnin kesto on 75min. Voin valehtelematta sanoa että jokaisella kerralla tunti loppui kesken ja olisin mielelläni jatkanut vielä hetken pidempään.  Urheilulaji jota tahtoo vain jatkaa ja jatkaa – Joko kiinnostuit?

Lajihan on aika pitkälti lihaskuntotreeniä. Itsensä nitkuttaminen edestakaisin, etu- ja takaperin, oikein- ja väärinpäin yhä uudestaan ja uudestaan on rankkaa mutta sitä ei huomaa kun vasta seuraavana päivänä kipeiden lihasten muodossa. Ihan oikeasti en tähän päivään mennessä ole löytänyt tehokkaampaa vatsalihastreeniä kuin tankotunti. En itse ollut aloittaessani millään lailla timmissä kunnossa mutta ilman mitään muuta treenailua pudotin lähes huomaamatta kymmenkunta kiloa ja sain huomattavasti kiinteämmän kropan. Tähän muutokseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Paitsi että tankotreeni kiinteyttää kehoa ja kasvattaa lihaskuntoa niin myös liikkuvuus lisääntyy. Myös näkkileivän notkeat tapaukset pääsevät lajiin hyvin mukaan mutta mitä pidempään treenailee sitä kummallisempiin koukeroihin itseään alkaa havittelemaan. Venyttely on osa treeniä ja vaikkei varsinaista venyvyyttä hakisikaan, niin kyllä sitä notkeutta vain tulee huomaamatta lisää.

Henkilökohtaisesti pidän myös siitä miten laji synnyttää ”voittajafiilistä”. Kehittymisen huomaa kerta kerran jälkeen kun asioita vain pystyy tekemään sulavammin ja helpommin. Perustempun opittua voi kokeilla samaa vaikeampana variaationa jne. Ja se tunne kun jonkun tempun saa onnistumaan, siinä on onnistumisen ilo korkeimmillaan.

Jos epäilet, ettei sinusta ole tähän lajiin niin väitän että olet väärässä. Lajia voi harrastaa ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta. Lajissa ei tarvitse erityistä rytmitajua tai tanssitaitoa. Lajissa ei tarvitse olla kokemusta vaan aloittelijoille on omat ryhmänsä.  Lähtökunnolla ei myöskään ole suurta merkitystä vaan peruskunto kasvaa harjoitellessa. Okei, laji on ehkä haastavan oloista alkuun, tai ainakin itselle oli mutta ensimmäiset kehitysaskeleet tapahtuvat todella nopeasti. Väitän edelleen olevani maailmankaikkeuden surkein aloittaja mutta ihan hyvä minustakin kehkeytyi.

Jos, tai siis kun, ikinä palaan tangolle niin minua ei saa poistumaan kuin kulumalla. Samalla aion hankkia jonkun tuoreen kuvan, nämä esitetyt kun ovat jo vuodelta 2010. Ne ainokaiset joita minulla on raskauskuvia lukuunottamatta. 

Nyt ongelmana on ollut tosiaan aikataulutuskysymys ja jatkossa tämä tulee olemaan vieläkin suurempi haaste. Aamuisin en ennen työpäivää ehdi tai siis en ehtisi aamutunneilta ajoissa työhön ja iltaisin olen tullut päästämään poikaystäväni salille. Jatkossa haen iltaisin pojan päiväkodista, joten jollen vaihda työpaikkaa niin tankoilu taitaa jäädä unelmaksi. Myös kotona voisi treenailla sillä omistan kyllä oman tangon, ainakin vielä toistaiseksi, mutta ei se ole sama. Ensinnäkin tilaa on aivan liian vähän ja toisekseen itse tykkään niin siitä ryhmähengestä joka tunneilla on. Myös opettajan läsnäolo sekä liikeratojen korjaaminen on ollut itselle tärkeää.

Jos sinulla siis on mahdollisuus niin mene ja menetä sydämesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.